vineri, 19 februarie 2010

Chec cu nuca si portocale


INGREDIENTE

-3 cani (cups) faina,(450 g)
-1 cana+1 LG ulei, (250 ml) sau 250 g unt
-4 oua
-1 1/4 cani zahar pudra (300 g )
-coaja si zeama de la o portocala
-1 plic praf de copt (2 lg )
-2 plicuri zahar vanilat
-esenta rom,vanilie
-1 cana stafide sau merisor (cranberry)
-150 g nuci macinate mai mare.
-daca aveti, 3 linguri mari de coaja de portocala confiata sau bucatele de portocala

MOD DE PREPARARE

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza.



-se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele
-faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza.


-se adauga nucile macinate grosier si stafidele.
-daca aveti se poate adauga si coaja de portocala confiata,sau felii de portocale taiate mi si stropite cu zahar si scortisoara.In acest din urma caz le stoarcem putin inainte de a le adauga in aluat.
-se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
-se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.
 

 

7 comentarii:

  1. Arata foarte bine, si este savuros cu coaja de portocala...si eu o mai folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos ti-a crescut!:D e apetisant!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. pansy faci schimb???macar o feliuta ..pupici la tine

    RăspundețiȘtergere
  4. ti-o trimit cu prastia ntercontinentala !

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca am fost si eu in trend cu checul :P
    Tare bina arata al tau, dar cel mai mult imi place ca are si nuca ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. e foarte gustoasa reteta ,asta.stii cum cu cioara care-si lauda puiul !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...