miercuri, 17 februarie 2010

Pui cu pasta rosie de curry



INGREDIENTE:


-1 kg piept pui dezosat si fara piele
-2 cepe mari
-1 ardei mare rosu,optional
-8 catei mari de usturoi
-2 cm de radacina de ghimbir feliata foarte fin
-1 Lg (lingura) PASTA ROSIE DE CURRY sau in lipsa 2-4 Lg praf curry amestecat cu 2 lg de boia
-150 ml,aproape o ceasca lapte de cocos sau ,in lipsa un  iaurt mic
-1 cutie conserva rosii decojite,taiate cuburi
-sare,piper dupa gust

Mod de preparare:

-Se taie felii usturoiul si ghimbirul
-Se taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii
-carnea se taie fasii
-se rumeneste carnea,in 2 linguri de ulei, la foc iute,amestecand mereu

-se adauga ceapa ,ghimbirul,usturoiul si se amesteca impreuna cu carnea si se prajesc la foc iute,amestecand si avand grija sa nu se arda ceapa.
-se adauga pasta de curry se amesteca impreuna cu legumele si carnea ptr 1 minut
-se adauga rosiile decojite si iaurtul si se lasa sa scada sosul si sa se lege,cateva minute
-decoram cu frunze de coriandru sau patrunjel.
Se serveste cu orez,legume fierte ,etc




 

  

 


In lipsa  pastei curry,daca nu gasiti la magazin,aveti reteta aici se poate folosi praf de curry la care adaugam 2 lg boia dulce si eventual una iute.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...