marți, 9 martie 2010

Mancare de vinete cu carne de vaca

 

Ideea acestei retete mi-a venit gandind la o musaca de vinete,dar am vrut ceva mai putin laborios.A iesit ceva la fel de bun.

INGREDIENTE

-3 vinete marisoare.cam 1,5 kg
-0,5 kg carne tocata de vita
-1 ceapa mare taiata solzisori
-4 catei de usturoi maruntiti
-1 ardei rosu taiat cubulete
-2 conserve de rosii decojite,taiate cubulete
-3-4 Lg (linguri) pasta de tomate
-0,300 g telemea rasa
-ulei
-sare,piper,ardei iute
-busuioc verde sau uscat,menta,patrunjel

MOD DE PREPARARE:

Vinetele se spala,se taie cubulete,se sareaza si se lasa in castron,jumatate de ora,pana isi lasa zeama.Apoi se storc usor cu mana.

  
Se rumeneste carnea in putin ulei

  
Se adauga ceapa,usturoiul,verdeata,condimentele si se calesc impreuna cu carnea vreo 3 minute.

  
Vinetele  stoarse se rumenesc in putin ulei( cam 4 Lg)

  
Se amesteca cu carnea,rosiile (si  pasta de tomate indoita cu apa,daca nu e destul sos ) si branza telemea rasa.Se presara parmezan ras deasupra si se baga in cuptorul in prealabil incins .

  
  Se lasa sa scada sosul si sa se rumeneasca.

 
Se serveste cu smantana deasupra si presarata cu bucuioc verde sau patrunjel.

4 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit mincarea asta ! Deja nu ma mai pot gindi decit la vinete care mie imi plac sub toate formele !

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie.asta e combinatia pe gustul tau

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut reteta dar n-am avut carne de vita si atunci am facut cu pui si am pus marar ( in loc de busuioc ) si piper pe rupte ! Stii ca sint innebunita dupa mirosul si gustul de piper , condimentul meu preferat.De marar nici nu ma vorbesc..............

    RăspundețiȘtergere
  4. brava,sorinico ! dar sa vezi ce buna-i si cu busuioc.am avut busuioc verde de la congelator.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...