miercuri, 17 martie 2010

Prajitura cu branza si mere


Simpla,rapida,ieftina si gustoasa .Toate calitatile le are placinto-prajitura asta.

INGREDIENTE:

-3 kg mere
-750 g branza de vaci proaspata
-1 1/2 cesti zahar
-4 plicuri zahar vanilat
-2 1/2 lg (lingurite) scortisoara macinata
-2 oua
-o mana de stafide(eventual tinute in rom)
-gris
-1 pachet aluat foietaj  (eu folosesc Bella,mi se pare cel mai bun )

MOD DE PREPARARE:

-decongelam aluatul


-merele se spala bine,apoi se dau prin razatoarea mare (nu e nevoie sa le curatati de coaja ) apoi
-se amesteca cu 1 cana de zahar,2 plicuri de zahar vanilat,scortisoara si lasam jumatate de ora sa-si lase sucul.

-intretimp frecam branza de vaci cu 1/2 cana zahar,2 plicuri zahar vanilat si cele 2 oua.adaugam stafidele.




-tava o acoperim cu harie de copt,punem una din foie de aluat,o presaram cu gris,punem branza,presaram iar cu gris,apoi punem merele stoarse in prelabil in mana de zeama.(sucul rezultat il putem bea asa cum e sau amestecat cu suc de la alte fructe )
-acoperim totul cu a doua foaie
-ungem cu ou batut
-taiem cu un cutit ascutit prajitura in patrate si bagam tava la cuptor,intai 10 minute la foc mare,apoi alte 10 minute la foc mediu spre mic,pana se rumeneste frumos.



4 comentarii:

  1. ma prezint si eu la o portie sau nici amintirea nu mai e din prajiturica?arata tare bine si sincer n-am papat niciodata.pupici

    RăspundeţiȘtergere
  2. ar mai fi ceva ,ca totusi ,o tava intr-o zi e cam tare,am fi obezi cu totii,nu numai io!!!??????
    e o placinto-prajitura buna si simpla.nu prea ar fi de postat pe bloguri,dar am luat decizia asta,pentru ca am vazut lucruri mult mai grave.iar asociatia de mere cu branza e foarte buna.pe de alta parte ,sa faci aluatul asta de una singura,e destul de complicat si necesita timp.ori asta este problema noastra .timpul. !de ce sa nu folosesti ce ti se ofera bun,mai ales ca eu nu am o afacere din gatitul asta.totul e placerea de a comunica si a invata.eu sunt o persoana destul de lenesa ca sa nu ma apuce dorinta de a reinventa roata.

    RăspundeţiȘtergere
  3. il doit être très fondant ce gâteau avec les pommes, belle recette
    bonne journée

    RăspundeţiȘtergere
  4. Un gâteau magnifique.
    A faire absolument.
    A bientôt.

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...