luni, 10 mai 2010

Ghiveci de legume gatit in vase zepter

Toata lumea stie sa faca ghiveci de legume,folosind legumele de sezon sau nu. Am postat reteta asta,mai mult pentru a arata cum se face ghiveciul in vasul zepter.Siti deja ca prin gatirea in acest vas,legumele isi pastreaza mai mult din calitatile nutritive si din aroma,datorita temperaturii de gatire.

INGREDIENTE:

-aprox 2 kg de legume diferite.eu am pus cartofi, morcovi,pastarnac,ceapa si amestec de legume congelate :conopida,mazare,fasole verde,varza de bruxelles.
-2 conseve de rosii decojite 
-bulion ,daca mai e nevoie,pentru sos
-5 catei de usturoi zdobiti
-fulgi de ardei iute,optional
-1 lg cimbru
-1 foaie de dafin mare
-sare,piper
-1 legatura marar si una de patrunjel
-3-4 linguri de ulei din care vreti.

MOD DE PREPARARE:


Legumele maruntite,spalate (cele care nu sunt congelate )se pun in vasul rece,fara apa (daca volumul lor este cel putin 2/3 din vas.Daca sunt mai putine decat atat se adauga o cescuta de apa ) .Punem vasul  pe aragaz,cu capac cu tot,la foc mare 3 minute (sau pana acul termocontrolului ajunge in apropierea zonei verzi ),dupa care reducem focul la minim.


Dupa 10 minute,adaugam rosiile,dafinul,cimbrul,punem capacul si mai lasam 8 minute,dupa care inchidem focul.


adaugam usturoiul maruntit,sare,piper,ardei iute,dupa gust ,3 linguri de ulei si verdeata,amestecam,punem capacul si mai lasam mancarea 10 minute sa se imbibe de arome.Uleiul il adaug la sfarsit,pentru a nu-l prelucra termic si implicit a-i schimba calitatile. Legumele il vor absorbi in parte, potentandu-si gustul.
Dupa care servim ca atare, presarat cu parmezan sau ca si garnitura la friptura.



11 comentarii:

  1. Pansy,cand ma duc acasa la mama stii cu ce mancare ma asteapta intodeauna....gulyas si ghiveci.Imi place la nebunie ghiveciul(si gulyas-ul)si al lui mama e cel mai bun (oricat ma chinui nu-mi iese nici pe departe ca al lui mama)!!!Al tau arata taaaare bun....oare cand se inventeaza teleportarea(da dau o fuga la tine cand faci din astea)????Sa ai o noapte linistita!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu stiu ca ghiveciul clasic ca sa zic asa,se face calind in ulei fiecare transa de legume.dar avand in vedere ca incercam sa mancam cat mai sanatos,am ales varianta asta ,la care adaugi ulei,destul de mult la sfarsit,sa nu fie prelucrat termic si deci sa-si pastreze calitatile

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune aceste vase, eu le iubesc.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. I-mi place cum arata si i-mi place si mie sa mananc sanatos,iar in aceste vase mancarea iese super buna si foarte sanatoasa pentru organismul uman!

    RăspundețiȘtergere
  5. un plat génial il y a tous les légumes que j'aime bravo ma chère
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata incredibil! Trebuie sa o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. te-as invita la o portie kadia,dar pare ca esti cam departe !

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasele Zepter sunt nemaipomenite! Ideale pentru o cura de slabire sau pentru un gatit repede si sanatos! Arata oarte bine ghiveciul tau!

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt foarte bune pentru noi toti ! ca sanatatea e foarte importanta .nu credeti? da'uite ca fac reclama si nu e cazul.da'totusi citeste aici sa vezi de ce : http://panseluta-violet.blogspot.com/search/label/Sa%20gatim%20sanatos .
    adica la eticheta sa gatim sanatos.si atunci vei intelege de ce spun toate cate le spun,pentru ca eu am patit pe pielea mea,ca sa ma exprim astfel.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...