sâmbătă, 29 mai 2010

Mazare cu smantana si muschiulet de porc

Mazarea este una din legumele mele preferate pentru dulceata si aroma specifica.Muschiuletul de porc e a doua  "leguma" preferata.Am facut muschiuletul si umplut cu legume,sau cu legume si carnati fini afumati,neafumati, cocluzia este ca cel mai bun este simplu .Carnea isi pastreaza aroma si dulceata.Consider ca fitze cu carnea de porc, poti sa faci cu carne de rang inferior muschiuletului ,gen pulpa,spata, (pentu a o imbunatati).

INGREDIENTE:
-1 kg amestec de mazare cu morcovi,congelat sau proaspat,dupa anotimp
-1 ceapa
-1 lg(lingurita) boia dulce
-1 lg boia iute (optional)
-ulei,sare,piper
-2 Lg (linguri) faina 
-300 ml smantana
-lapte sau apa,supa,pentru eventuala fluidizare a sosului
-1 legatuta patrunjel
-1 legatura marar (eu am folosit marar uscat pentru ca nu am avut verde )

-muschiulet de porc
-sare,piper,sos de soia,condimente ptr carne de porc

MOD DE PREPARARE :

-mazarea impreuna cu morcovii se fierb intr-un vas cu fierbere rapida,timp de 4 minute.


Se caleste ceapa in putin ulei,se adauga boiaua dulce si cea iute,se amesteca si se adauga mazarea si morcovii fierte in prealabil.

Smantana amestecata in prealabil cu faina,pentru ca sa nu se formeze cocoloase se adauga la mazare si eventual lapte,apa sau supa,daca este necesar sa subtiem sosul.se amesteca ,se dau cateva clocote sa se lege sosul,apoi se adauga maraul daca este uscat (daca e proaspat il adaugam la sfarsit,o data cu patrunjelul) sarea,piperul.Acestea din urma se adauga dupa ce inchidem focul.


Se poate servi cu ce ne place :oua ochiuri,friganele (asa o faceam si o mancam eu in studentie ) ,sau friptura la gratar.De data asta am servit-o alaturi de muschiulet la gratar .



Muschiuletii (aici in poza este un muschiulet)  i-am crestat pe lung,apoi  i-am portionat,i-am stropit cu sos de soia,piper,ulei de masline si niste condimente pentru carne de porc,i-am marinat in acest amestec timp de 2 ore la frigider,dupa care i-am fript 2 minute pe o parte,2 minute pe cealata parte si le-am adaugat sos de soia si piper in momentul servirii.

10 comentarii:

  1. PANSY gracias por visitar mi blog y por el comentario que dejó. Encuentro que esta receta con guisantes es muy rica. La estaré visitando.
    Un cariñoso saludo

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta aceasta reteta...........si mie imi place mazarea dar cu smantana nu am gatit-o niciodata.........foarte buna ideea si reteta.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu te iei de mana cu Omul meu, aveti aceleasi gusturi, iar eu am sa incerc reteta ta.
    Sa ai o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. une assiette qui me met vraiment en appétit, j'aime beaucoup
    bon weekend

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie i-mi lace mazarea foarte mult.Am facut in multe feluri dar cu smantana inca nu.Arata foarte bine!te pup si sa ai un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar ma intrebam ce-i cu tine, nu te-am mai vazut de cateva zile, welcome back. interesanta reteta

    RăspundețiȘtergere
  7. Astept si eu cu sufletul la gura sa se faca mazarea in gradina.
    Apoi,am sa o imprietenesc cu porcul sau
    puiul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Niciodata nu am mancat asa cu smantana, dar daca ai postat asa ceva sigur trebuie sa fie un deliciu, am sa incerc...Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  9. mazare preparata in acest mod n-am mancat dar la asta e buna blogosfera,nu?invatam retete noi si de la tine chiar ca am invatat foarte multe retete si trucuri.pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt ocupata pana peste cap zilele astea,asa ca n-am avut timp de poze si blog,dar sper ca saptamana viitoare sa reintru in normal.
    fetelor incercati cu smantana,e foarte buna.si mult marar !!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...