sâmbătă, 8 mai 2010

Prajitura cu mac si portocale



Prajitura asta mi-a inspirat-o prajitura tosca vazuta la Diamond.Mi-a placut grozav blatul,mai ales ca imi ramasesera albusuri.Imi place si alaturarea dintre mac si portocale.Asa ca am pornit la treaba si uite ce a iesit.

INGREDIENTE :

ptr.blat:
-8 albusuri
-200 g zahar pudra
-100 g mac
-50 g nuca de cocos rasa
-4 Lg (linguri ) faina
-1 lg (lingurita) praf de copt
-coaja rasa de la o portocala
-2 pliculete de zahar vanilat

ptr.crema :
-500 ml lapte
-2 plicuri de budinca vanilie
-100 g zahar
-250 ml frisca
-2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
-1 Lg coaja de portocale confiate

1 borcan dulceata de portocale (se poate si fara )

ptr glazura:

-250 ml suc de portocale
-250 ml apa
-4 Lg cu varf de zahar
-2 plicuri gelatina tortgelle rosie de la dr oetker sau altcineva

MOD DE PREPARARE :


ouale se bat spuma cu o lingurita de lamaie si un vf de cutit de sare,apoi se adauga zaharul treptat,pana se obtine o crema groasa si ferma.



Se adauga macul,cocosul si coaja rasa de portocala,amestecand de data asta cu o spatula,usor.Apoi faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt,se adauga in ploaie,pe rand.


Compozitia se pune intr-o tava 25x35 cm ,tapetata cu hartie de copt.Daca nu aveti cadru dreptunghiular pentru prajituri,ceea ce eu n-am,lasati hartia mai lunga,asa cum am lasat-o eu.Veti vedea mai departe de ce.


Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 * (foc mediu) pana ce aluatul se aureste la suprafata.


Intretimp faceti crema : 
Daca aveti budinca cu preparare la rece :mixati toate ingredientele impreuna pana obtineti o crema groasa,dupa care adaugati coaja de portocala confiata si dati la rece,pana se raceste blatul.
Daca aveti budinca cu preparare la cald,procedati conforma indicatiilor de pe plic,doar ca folosim 500 ml lapte la 2 plicuri.Lasati sa se raceasca.Intretimp bateti frisca cu zaharul pana se intareste apoi adaugati-o putin cate putin in budinca rece.La sfarsit adaugati coaja de portocala confiata.


Incepeti sa montati prajitura :blatul se unge cu dulceata de portocale apoi cu crema care se intinde cat mai uniform,sa se lipeasca de hartie.

Preparati jeleul dupa indicatiile de pe plic,lasati-l sa se raceasca 2 minute apoi turnati peste crema,avand grija sa ramana jeleul in limitele hartiei (de asta spuneam mai sus ca bun ar fi fost un cadru dreptunghiular) si  puneti totul la rece.
Decorati dupa pofta inimii


30 de comentarii:

  1. Ce bine arata ,si ce pofta mi-ai facut de ceva dulce cu gust de portocala....am sa prepar si eu reteta asta ca am cateva albusurii ramase prin frigider.Te anunt cum a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  2. slt,hum ça doit ètre trop bon merci et bonne journée ma belle,bizzzzz

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-i greu de loc de executat si e un mod gustos de a folosi albusurile ramase.iar crema faceti de care va place.mie imi place macul cu portocala.

    RăspundețiȘtergere
  4. merci,dalila,bon weekend a toi aussi!

    RăspundețiȘtergere
  5. E grozav de apetisanta.
    Si foarte placuta ochiului.
    Bravo ma belle! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi lia.e foarte gustoasa,alor mei le-a placut tare.

    RăspundețiȘtergere
  7. mmmm buna! si mie imi place macul! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Un délicieux gâteau.
    Bravo Pansy et bonne fête des mères.

    RăspundețiȘtergere
  9. merci JM ,merci nadji, a toi aussi !

    RăspundețiȘtergere
  10. ce delicioasa trebuie sa fie, foarte buna combinatia albusurile cu mac-crema de portocala...si e si foarte aspectoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. C'est donc bien joli ce gâteau!!

    Bonne fête des mères:)
    xx

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Pansy! tare bine arata prajitura ta. Am notat reteta.Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  13. esther ,merci pour ta visite,une petite tranche t'attends ! merci ,aussi pour les voeux ! a toi aussi !bonne fete !

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc nely,n-ai sa regreti daca o incerci.
    in alta ordine de idei ,te-am vizitat si eu.sa crestem impreuna !

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce pofta mi-ai facut de ceva dulce!
    Daca am timp si chef, am sa incerc mai pe seara!
    Imi place reteta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Woooow,Pansy.....ce minunatie!!!!
    M-ai facut tare curioasa(nu am incercat niciodata acest mix)!!!!
    Sa ai o Duminica frumoasa!!!Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Arata suuper,felicitari!imi place combinatia

    RăspundețiȘtergere
  18. fetelor,dupa gustul meu,macul cu porocale merge super !!!!!!totul e sa ai albusuri.daca nu ai ,fa o crema de vanilie si portocale din galbenusurile ramase.eu de asta am folosit budinca.aveam albsuri ramase.inca o data va spun ca e o prajitura foarte rapida si foarte gustoasa.daca nu ai dulceata de portocale,poti s-o ignori si sa pui bucatele de portocale acoperite de un jeleu.sau poti sa nu pui nimic,dar in cazul asta insiropeaza blatul cu ceva sirop de portocale evident.

    RăspundețiȘtergere
  19. tu nous fait saliver avec tes délicieux gâteaux ma chère pansy, je prendrai volontiers un énorme morceau
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  20. wow ce frumoasa ti-a iesit tosca in varianta rosie.Super frumoasa si delicioasa.Data viitoare prepar si eu grazura cu suc.Multumesc Pansy.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata superb si apetisant! Ai avut un weekend dulce si ma bucur. Ma bucur si pentru ca esti incitata de concurs. Sa ai o saptamana minunata si cu multe reusite!

    RăspundețiȘtergere
  22. ce bunatati faci tu aici Pansy!!!cu ti s-a parut combinatia de mac-portocala?te pup cu drag
    ps:scuze ca trag chiulul si iti multumesc din suflet ca mai treci pe la mine sa ma intrebi de sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte apetisanta prajitura ta, si arata super! Te pup si o saptamana buna sa ai!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte frumos arata prajitura ta,ai impresia ca e dintr-o cofetarie eleganta,rafinata" scumpa",unde prajiturile sant atat de frumoase de-ti ia ochii.Foarte apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  25. merci fimere,tu es tres gentille !

    RăspundețiȘtergere
  26. merci,paradis,eu am fost incantata de prajitura asta.rapida si extrem de gustoasa.

    merci elena,succes cu concursul !

    sarah,eu sunt un fan al acestei combinatii.fac si chec cu mac si portocale si briose.

    multumesc naina,multumesc gabriela pentru aprecieri,o saptamana buna voua tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Super faina, iar macul si portocalele merg de minune.Am sa incerc si eu reteta.
    O seara faina iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  28. merci amalia,merci micule.Blatul asta e grozav si poate fi folosit in multe feluri.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...