sâmbătă, 1 mai 2010

Prajitura ingerilor


Prajitura ingerilor pare ca e foarte populara in America. Prietena mea Sorina a venit cu ea si am executat-o.Se  numeste asa,probabil pentru ca in sectiune ea e alba,fiind facuta doar din albusuri.E o reteta buna de utilizat cand iti raman multe albusuri.

INGREDIENTE:

-2 cesti (masura CUP care are 237 ml ) zahar praf- 450 g
-1 1/3 faina -200 g
-1 1/2 cesti albusuri de oua (cam10-12 oua depinde de marime.la mine ceasca si jumatate au fost 11)
-3/4 lg (lingurita ) sare
-1 1/2 lg tartar cream sau 3 lg  de zeama de lamaie
- 3 plicuri de zahar vanilat
-coaja de la 2 lamai mari

MOD DE PREPARARE

-Cuptorul se incalzeste la 180* C
-1/2 ceasca de zahar se combina cu faina si SE CERN DE 4 ORI
-albusurile,sarea,tartatul se bat tare apoi se adauga restul de 1 si 1/2 ceasca de zahar in ploaie si se mixeaza pana se intareste bine.Apoi se adauga vanilia si lamaia si se continua amestecarea cam un minut pana se intareste din nou.
Daca nu aveti cream of tartar ( care este o sare a acidului tartaric ce se obtine din reziduurile de la vin ) folositi zeama de lamaie.Se pare ca asta ajuta la cresterea si intarirea albusului prin batere.

-faina se adauga cate putin,in ploaie ,amestecand usor cu o lingura sau spatula de data asta.luata de val am uitat sa fac poze,dar cred ca nu sunt asa necesare.


Puneti amestecul obtinut in forma de copt ,NEUNSA cu nimic si coaceti-o timp de 40-45 de minute.E gata cand daca apasati cu degetul aluatul  el revine la forma intiala,adica nu ramane gropita in el.
Vasul in care se coace are o forma specifica prajiturii asteia,cu fund detasabil si tuturoiul mai inalt decat peretii formei.


Dupa ce o scoateti din cuptor,suspendati-o ,fara s-o soateti din forma, cu gura in jos ca zic asa si lasa-ti-o sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit,cu ajutorul unui cutit, desprindeti usor aluatul de peretii formei,pentru ca aluatul asta se lipeste de pereti,tocmai pentru a putea fi intors cu susul in jos.
Acuma daca faceti prajitura  intr-o forma obisnuita de chec,sau intr-o forma care nu are fundul detasabil,cred ca ,doar pe fund trebuie sa puneti hartie de copt ,pentru a putea extrage prajitura la final .
Decorati dupa preferinta.Eu am facut la repezeala o glazura de ciocolata.
Iaca si sectiunea:

22 de comentarii:

  1. Arata foarte bine, cu siguranta este si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, Pansy, cum ma mustruluiesti un pic, cum revin la realitate! Chiar ma gandeam, in timp ce zambeam, din nou, la comentariul tau, ca "Bataia e rupta din Rai". Oare ingerasii mananca prajiturica asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. E un chec alb,foarte fin.
    Il fac si eu cand raman cu multe albusuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ingenioasa prajiturica asta!
    Buna idee!
    O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. un gâteau léger et moelleux avec une couche de glaçage au chocolat c'est très gourmand, j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  6. arata tare bine , chiar si asa "luata cu vorba", e putin creolina si ce ? crezi ca toti ingerii sunt albi ?:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos crescuta chiar daca nu ai folosit nici un agent de afanare :)
    Cred ca a fost delicioasa...de retinut pentru cand se aduna multe albusuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Je le fais moins haut que ça.
    Le tien est magnifique.
    j'aurai bien pris un morceau pour goûter.
    Bon dimanche.

    RăspundețiȘtergere
  9. O idee super cand se aduna albusuri.. Brava!!

    RăspundețiȘtergere
  10. da,lory.totul e sa o pui deindata ce ai scos-o din cuptor,atarnata cu susul in jos,pana se raceste.

    RăspundețiȘtergere
  11. nadji,tout depend de renverser ,et laisser
    comme ca pour refroidir.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Pansy, foarte frumos ti-a iesit checul de albusuri. Ideea cu tartar-ul chiar nu o stiam. Te salut cu drag! Lop

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu am aflat-o de curand si prietena mea mi-a adus un borcanel.dar ea care a facut de mai multe ori reteta asta (acolo in america se gasesc albusuri de oua ambalate in cutii) mi-a spus ca nu e o diferenta notabila intre prajitura facuta cu cream of tartar si cea facuta cu zeama de lamaie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, este un fel de cake de albusuri, dar fara alte grasimi, ceea ce mi se pare foarte bun. Felicitari, Pansy! Sa ai o saptamana grozava.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mamaaaaa ce bine arata!!!!Felicitari pentru asa o bunatate Pansy draga!!!Te imbratisez si-ti urez o saptamana frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Oooooooooo! ce bine ca ai facut prajitura asta,am niste albusuri de ou ramase de la prajiturile facute recent si chiar nu stiam ce sa fac cu ele,ma gandeam sa le arunc,gata nu le mai arunc fac prajitura asta,arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. merci judy,la fel

    succes gabriela !

    RăspundețiȘtergere
  18. Ingeri, neingeri, ma inscriu si eu la o felie.Pupica

    RăspundețiȘtergere
  19. Un chec foarte bun si o idee super pt albusurile ramase.
    Te pup Pansy si o saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  20. multumesc lissa.la fel iti doresc

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...