vineri, 14 mai 2010

Pui thai cu unt de arahide


Daca aveti pofta de mancare exotica,asta e o reteta rapida si gustoasa.

INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui dezosate si fara piele
-1 ceapa mare
-1 ardei rosu
-2 cm radacina de ghimbir rasa ,sau o lg (lingurita ) praf de ghimbir
-1 ardei iute,sau fulgi de ardei iute (optional)
-5-6 Lg (linguri ) sos soia
-2 Lg unt de arahide
-2 Lg amidon
-2-3 Lg ulei de arahide sau ,in lipsa ,de floarea soarelui
-piper

MOD DE PREPARARE:





-Carnea se usuca intr-un servet ,se taie fasii si se rumeneste la foc iute in 2 Lg ulei de arahide.
-Dupa care se scoate pe o farfurie si in sosul ramas se calesc ceapa ,ghimbirul,ardeiul rosu si ardeiul iute.
-Se pune inapoi carnea in wok se amesteca si se adauga sosul de soia,eventual o cescuta de apa,untul de arahide ,se da un clocot ,apoi se adauga amidonul dizolvat in prealabil in putina apa si se mai fierbe 1-2 minute,pana se leaga sosul.
-Se inchide focul si se presara cu frunze de coriandru.Eu am avut doar patrunjel,asa ca asta am folosit.
Garnitura la mancarea asta a fost orez prajit.


13 comentarii:

  1. salut pansy
    que dire!!!! ce riz m'est très appétissant il me donne envie de repasser à table
    j'aime beaucoup cette recette
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  2. Si chiar reusesti sa mananci orezul cu betele????
    Copiez reteta si cat de repede ma apuc(fara bete)!!!Week end frumos (am vazut la stiri ca au dat cod galben in tara...vijelii,grindina...sa ai grija de tine)!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. merci fimere,tu es tres gentille,comme je l'ai dit souvent.

    RăspundețiȘtergere
  4. judy,nu mananc orezul cu betele,ca nu-mi place tehnica si nu am eleganta si dexteriatea sa mananc orez din asta cu bete.
    tocmai am povestit unei prietene pe blogul ei,cum mi-am petrecut o parte din miezul noptii trecute,stand in masina,cu ea in mijlocul strazii sa nu cada copacii peste ea.n-a cazut nici unul,dar stiti voi cum e cu prevederea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun! Si carnita in amidon, cum se face la macarurile asiatice!
    Nici eu nu mananc cu betele, fiica-mea, instinctiv, insa, stie sa le manuiasca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte faina reteta. Nici eu nu ma descurc cu betele alea dar, recunosc ca nici nu m-am zbatut foarte tare sa incerc...:-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy daca-ti face placere sa vii dupa niste premii!!!!Sa ai week end frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei nu! de data asta vin eu la tine,ai pregatit tocmai pe placul meu,iubesc mancarurile exotice,arata...mmmmmm!mie foame fug sa bag ceva in gura!!!pup si weekwnd placut

    RăspundețiȘtergere
  9. Scumpa mea, am adaugat si aceasta reteta la lista pentru concurs. Este grozava, n-am mai facut un unt de arahide, asa ca voi testa. Un weekend grozav!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy, eu sunt in cautare de retete noi si exotice, asa ca probabil am sa incerc cat de curand reteta acesta. Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si s-a dus tai-tai,pe gat in jos !
    Asta da mancare alunecoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ce sa spun... arata bestial !si cemi place macarea thailandeza :) wow

    RăspundețiȘtergere
  13. tot ce am postat eu la mancare asiatica,am incercat sa respect retetele cat de exact.mai ales ca si am multe condimente.la ce nu se gaseste pe aici,prin romania, am postat retete de condimente.asa ca eu zic ca in mod normal nu puteti da gres daca le urmati.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...