joi, 15 iulie 2010

Lasagna cu carne si ciuperci

INGREDIENTE

-foi lasagna
-500 g carne de vita tocata
-300 g ciuperci
-2 cepe
-1 ardei rosu
-fulgi de ardei iute sau un ardei iute proaspat
-2 conserve de rosii decojite taiate cubulete
-250 g branza telemea rasa
-aprox 250 g mozzarella
-1 Lg menta uscata
-1 legatura patrunjel verde
-sare,piper

ptr.sos bechamel:
-3 linguri de faina
-50 g unt
-cca 1 l de lapte
-1/2 lg nucsoara macinata

MOD DE PREPARARE:

-ceapa tocata,ardeiul taiat cubulete,ciupercile si carnea tocata se inbuse in putin ulei.Dupa ce scade zeama lasata se adauga rosiile, branza rasa,menta,sare daca mai e nevoie,piper si ardei iute.lasam sa dea un clocot apoi stingem focul si adaugam patrunjelul verde.
-se prepara  sosul bechamel(se topeste untul intr-o craticioara,se adauga faina amestecand iute apoi se stinge putin cate putin cu laptele caldut.avand grija sa nu se formeze cocoloase si la sfarsit se adauga nucsoara)
In lasagnera se pune un strat de sos bechamel,apoi un strat de lasagne,un strat de carne,apoi mozzarella sau ce fel de branza doriti (eu am avut cam putina mozzarella asa ca am pastrat-o pentru stratul final ) apoi se repeta secventa :bechamel,carne,branza.

-Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel,iar daca sosul e prea gros se stropeste cu 100ml lapte si se baga la cuptor,25 minute la 180 grade C.cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga deasupra felii de mozzarella.
Noi am mancat-o stropita cu smantana deasupra.

14 comentarii:

  1. ANNIE Eres una persona extraordinara. esperar para conocerte.

    RăspundețiȘtergere
  2. une assiette très appétissante ma chère pansy elle me donne une envie folle de passer à table
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata de unde cumperi foile de lasagna/ ai trecut pe la mine sa-ti iei premiile?le gasesti la reteta de ECLERE,pt.toate realizarile tale,te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  5. Un de mes plats préférés. J'adore les lasagnes.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place combinatia de carne cu ciuperci.
    De menta ce sa mai zic.
    Doar ca e dementa :)
    Da tare bine in amestec.

    RăspundețiȘtergere
  7. Panseluta, harnicuta, cu retete minunate am venit sa-ti ofer in dar doua premii frumoase si haioase. cand ai timp, treci pe la mine sa le ridici, daca-ti plac. O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Olá Pansy;

    Fantástica e belissima a receita de lasanha.

    Beijo!
    Maria Paula-BRASIL-

    RăspundețiȘtergere
  9. that looks like sex on a stick..... YUMMY wonderful just wonderful......!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un bonjour de passage sur ton blog.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  11. ador lasagna.arata super si are un gust de vis.n-am servit niciodata cu smantana si nici menta n-am folosit pana acum la sosul de carne.o sa incerc aceste trucuri pentru un plus de savoare.pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca esti plecata intr-o vacanta, dar eu revin cu alte doua premii frumoase pentru tine. Te asteapta cuminti pentru cand te intorci.

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu am un premiu pentru tine...numai bunatati pe aici!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...