vineri, 27 august 2010

Vinete cu mozzarella si gorgonzola

Vinetele sunt printre cele mai minunate legume,dupa gustul meu ,asa ca am inventat mancarea asta.Nu stiu daca exista si prin alte parti,dar eu nu  am avut nici o sursa de inspiratie.

INGREDIENTE:
-3 vinete
-2 cepe tocate
-4 catei de usturoi zdrobiti
-1 ardei rosu
-1 ardei iute
-2 conserve de rosii decojite
-busuioc
-marar
-250 g mozzarella
-75 g gorgonzola

MOD DE PREPARARE :


-vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
-se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar.
-rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot




-apoi se pune pe rand pe fiecare rondela de vinete : o felie mozzarella, o lingura de sos de rosii,gorgonzola,alta vanata,sos si terminam cu mozzarella

-se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie
-se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.

18 comentarii:

  1. A delicious way to cook eggplants.
    Have a nice weekend

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sint delicioase..,,fac si eu dar mai rar,vinetele le fac pane ,deasupra le pun rosii taiate cubulete cu busuioc si usturoi ,presar cu telemea rasa si pun pentru un minut la cuptor.....sint grozave!
    Un weekend cit mai placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata asa de bine ca parca asi da o fuga pana la tine.O dupa -amiaza placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-adevar sunt delicioase !merita sa le incercati.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce combinatie delicioasa,draga pansy!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. j'aime beaucoup les aubergine et je trouve cette association alléchante et très goûteuse
    un excellent plat
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine.
    Gorgonzola n-am cumparat niciodata. E buna? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. mi-ai facut o pofta tare bine arata vreau si eu o portie,fara gorgonzola asta se poate face ca nu stiu ce inseamna,e cumva un sos?,as vrea sa o fac si eu,te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. gorgonzola e echivalentul italian al branzei roquefort,dar facut din lapte de vaca sau capra.gorgonzola asta care am avut-o eu e varianta mai cremoasa.cea mai ieftina gorgonzola se gaseste in magazinele plus si costa 8 lei si-un pic 150 g.
    sigur ca reteta asta se poate face cu orice branza si e buna,dar cu gorgonzola are cu totul alt gust.in curand am sa postez si o reteta de sos cu gorgonzola.

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru a am uitat sa va spun dar am devenit fan gorgonzola,ca roquefort eram deja.

    RăspundețiȘtergere
  11. Oh wow, I love eggplant. This looks delicious.

    RăspundețiȘtergere
  12. I now americans who dont like eggpants ,because of bitterness.they do not know how to avoid it.Glad You love eggplant.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta e o reteta pentru mine.Înainte nu ma dadeam în vînt dupa Gorgonzola,dar acum o ador.Îmi plac mult rulourile de vinete grilate cu Roquefort,ceeace alor mei nu le place...li se pare prea picant.Varianta asta a ta de vinete cu rosii si Gorgonzola sigur le place.Merci de idee!

    RăspundețiȘtergere
  14. maya draga,ma bucur ca iti place ideea.poti sa mai faci si un sos gorgonzola si sa le servesti cu el.

    RăspundețiȘtergere
  15. Si la noi vinetele sunt la mare cautare, iar combinatia cu gorgonzola.....suuuper

    RăspundețiȘtergere
  16. haplea draga,imi plac vinetele in combinatie cu branza bleu.se potrivesc tare bine impreuna.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...