joi, 2 septembrie 2010

Furnici in copac

















O reteta chinezeasca a bucatariei Sichuan (Szechuan ), provincie din sud-vestul Chinei, aromata si condimentata cu usturoi, ardei iute(as spune obligatoriu) si piper Sichuan.Are o denumire nostima ce exprima felul in care arata mancarea: furnicile (bucatelele de carne tocata) se catara pe crengile copacului (taieteii).

INGREDIENTE:

-300 g fidea de orez
-300 g carn de vita tocata
-o lingurita amidon
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1 lingurita de ghimbir macinat sau o bucata de ghimbir proaspat rasa de 3 cm
-1 ardei iute tocat
-4 linguri sos de soia
-1 lingura otet din vin de orez (se poate inlocui cu otet de mere,deci un otet mai putin acru)
-o lingurita ulei de susan
-sare (daca mai e nevoie )
-piper sichuan sau piper negru

MOD DE PREPARARE:
-carnea se amesteca cu sarea, o lingurita de sos de soia, amidonul si jumatate din uleiul de susan , se acopera si se da la frigider pentru 30 de minute.

-ceapa, usturoiul,ghimbirul si ardeiul iute se calesc in putin ulei
 -se adauga apoi carnea marinata si se amesteca la foc viu.Cand apa lasata a scazut se adauga restul de sos de soia si ulei de susan si otetul la sfarsit.Se asezoneaza daca mai este nevoie.
-intretimp pregatiti fideaua dupa indicatiile de pe ambalaj.Se inmoaie in apa fierbinte timp de 5 minute, se clatesc cu apa rece apoi se lasa la scurs.
 -se amesteca fideaua cu carnea si se lasa 5 minute sa se odihneasca .O puteti garnisi cu cozi de ceapa verde si presara cu piper macinat.

-POFTA BUNA !

18 comentarii:

  1. j'aime beaucoup la cuisine chinoise .
    Cette recette me semble délicieuse.
    J'en aurai mangé un peu avec plaisir.
    Bonne journée et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy sunt mandra ca te-ai gandit si la mine,esti o scumpa,criticul meu culinar,ce denumire hazlie i-ai pus la mancare si arata tare bine,te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. E musai sa fie mancate cu betisoarele :) Cred ca sunt delicioase. Bravo, Pansy

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte caraghioasa denumire si foarte
    incitanta.
    E imposibil sa nu vrei sa gusti.
    Imi place mult.
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac pastele.....nu-i rau de incercat....dar sa nu mai pui sa le maninc cu betisoarele!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place foarte tare cum se numeste,funny si reteta e interesanta!Multumesc pt premii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca am sa incerc si eu...n-am mai incercat retete asiatice,dar ma provoci...

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot am mai vazut in postari furnici,,am venit sa le vad.Foarte frumoasa rochita noua O seara faina! Cami

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot am mai vazut in postari furnici,,am venit sa le vad.Foarte frumoasa rochita noua O seara faina! Cam

    RăspundețiȘtergere
  10. fetelor,denumirea mancarii asteia,nu am inventat-o eu.asa este ea.asa ca din punctul asta de vedere nu am nici un merit.

    RăspundețiȘtergere
  11. janet draga,betisoarele sunt optionale,taieteii de orez nu.

    RăspundețiȘtergere
  12. geta draga mea,mancarea asiatica se gateste simplu in general si repede.iti trebuie doar curaj,retete si condimente.pe astea din urma le gasesti in general,la marile magazine.si putina tehnica de gatit in spiritul lor.am sa fac pana la urma un post cu tehnici de gatit asiatic,pentru ca sunt comune diferitelor popoare asiatice.

    RăspundețiȘtergere
  13. merci cami !succes la blogul cel nou,am sa-l trec si pe el in blogrolul meu,da'il pastrez si pe ala vechi.

    RăspundețiȘtergere
  14. ce pofta mi-ai facut! mmm! imi place mult ancarea chinezeasca :P

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce simpatica esti! Rad de dimineata!!!
    Mai bantui prin zona, pe tine te-am urmarit constant,stiu tot!!! Ai fost si la bulgari, a facut si o bunica suberek,uite, recunosc, de la reteta cu furnici am cam chiulit de la tine.
    Te pup! GDC

    RăspundețiȘtergere
  16. GDC ,pupu-te,ma bucur sa aud ca esti bine !

    RăspundețiȘtergere
  17. trebuie sa recunosc ca am facut niste ochii ca de broasca la citirea titlului, ma asteptam sa vad furnici, erai prima persoana pe care o cunosc care ar fi incercat asa ceva

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...