sâmbătă, 11 septembrie 2010

Pui cu sos gorgonzola


Vara asta am descoperit sosul gorgonzola si am facut o pansiune pentru el si pentru branza cu pricina.Imi place chiar mai mult decat roquefort-ul pentru ca e mai cremoasa si mai putin iute.Gorgonzola e o branza cu mucegai facuta din lapte de capra sau vaca,spre deosebire de roquefort,care este facut din lapte de oaie.
Sosul gorgonzola e un sos onctuos si se potriveste bine cu carnea si legumele.

INGREDIENTE:
-1 kg pulpe superioare sau piept de pui dezosat
-50 g unt
-100 g gorgonzola
-200 g smantana de gatit
-1 ceapa mica maruntita
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
-patrunjel tocat pentru ornat

MOD DE PREPARARE:
1.Se prajeste carnea (in cazul pieptului de pui,acesta il taiati cubulete sau fasii,dupa dorinta) in putin unt,dupa care se da de-o parte

2.In cratita in care am prajit carnea, mai adaugam unt daca e nevoie,calim ceapa si ardeiul  iute apoi adaugam  branza gorgonzola taiata cubulete,amestecand continuu 2-3 minute


 3.Apoi adaugam smatana ,amestecam, dam un clocot si adaugam carnea,lasam impreuna pe foc 3 minute,inchidem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute. 



4.Servim ca atare presarat cu patrunjel verde tocat, langa o salata, piure, orez, paste sau cu legumele dorite.

21 de comentarii:

  1. Auuu, imi lasa gura apa, ce bunatati ai facut pe-aici!
    Am reusit sa postez si premiile, mii de scuze ptr intarziere si ptr ca nu am indeplinit conditiile, dar stau tare prost cu timpul.am o sarcina tare dificila care nu-mi permite sa stau prea mult in fata calculatorului

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm,ce bunatate...!!!Trebuie incercat!!!
    Iti doresc un weekend placut!xxx

    RăspundețiȘtergere
  3. vio,ma buur sa aud ca "ai o sarcina "
    iti doresti s-o duci cu bine pana la capat

    RăspundețiȘtergere
  4. carmen,eu m-am in dragostit de sosul asta,care e foarte versatil.merita 100% incercat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pansy... e minunata reteta asta si arata delicios... sigur o voi incerca...

    RăspundețiȘtergere
  6. felis draga mea,reteta merita facuta,desi nu arata prea grozav.dar e grozava,dupa parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna de incercat!
    Se anunta tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine si cred ca este si delicioasa....am sa incerc sa o fac si eu .Stii cumva daca gorgonzola este aceasi cu Blue cheese?Si asta este tot cu mucegai dar gusul o fii la fel?
    Osake este un fel de tuica preparata din orez si foarte des folosita in bucataria Japoneza.
    Pup si o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. de gustoasa e foarte gustoasa !

    blueeyes,acuma nu stiu ce sa spun,ca blue cheese e denumire generica pentru toate branzeturile cu mucegai albastru.alege una care este din lapte de vaca sau capra,e mai putin iute decat cea din lapte de oaie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy thank you so much for the awards.

    This chicken sounds delicious.
    A big hug

    RăspundețiȘtergere
  11. une belle préparation, j'aime beaucoup la sauce
    elle doit être divinement bonne
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  12. Pansy, je suis contente que mes tartelettes te plaisent. Je les trouve très bonnes aussi.
    Le gorgonzola est un fromage très fort mais très bon. Ta sauce doit être délicieuse.
    A noter.
    A bientôt et bonne semaine.

    RăspundețiȘtergere
  13. mes cheres Fimere et Nadji,la sauce est vraiment bonne.c'est une vraie star chez nous maintenant.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nadji,tes tartelettes sont vraiment extraordinaires !

    RăspundețiȘtergere
  15. Pui nu am facut asa....in schimb eu fac paste ,ador gorgozola!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  16. janet incearca si u pui sau vitel sa vezi ce bun este !

    RăspundețiȘtergere
  17. Sosul meu preferat..........un deliciu.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...