duminică, 21 noiembrie 2010

oua a la cocotte

 Iata o reteta simpla ,foarte gustoasa si potrivita pentru un aperitiv elegant chiar,mai ales daca aveti vase mici termorezistente,cocote mici ( cat sa cuprinda 1- 2 oua si in cazul acesta veti servi ouale direct din ele).Eu nu am avut ,asa 'ca am folosit ce am avut,adica niste vase jena mai mici,dar de 4 oua si le-am servit in farfurie.Daca gasesc sa imi cumpar ceva potrivit (pana acum nu am gasit) am sa refac pozele finale.

.INGREDIENTE :
-se pot folosi 1-2 oua de persoana.Eu am folosit 2.
-250 ml smantana de gatit,mai subtire (eu am folosit de la la dorna)
-sare,piper
-4-5 Lg de chives(cozi de ceapa de arpagic) taiate (puteti folosi si cozi de ceapa verde normala)

MOD DE PREPARARE :

 -se sparg cu grija ouale ca sa nu le stricam galbenusul,in vasul care va merge la cuptor.
 -se adauga tot cu grija smantana,fara sa acoperim galbenususile
 -adaugam,sare,piper
 -adaugam si cozile de ceapa si cu furculita amestecam usor fara sa ne atingem de galbenusuri.
 -intr-un vas potrivit in care sa incapa cocotele cu oua,turnam apa fierbinte si dam la cuptor cam 20-30 de minute, depinde de dimensiunea vasului si de cat de moi vreti sa fie ouale.
 -pana arata asa
-v-am spus ca neavand cocotine,am pus ouale pe farfurie,cu grija,am mai presarat chives (cozi de ceapa de arpagic verde) si am servit cu paine prajita.
Iata si varianta cu prosciutto sau ce sunca va place.Se tapeteaza vasul uns cu unt,cu felii de sunca,  apoi se procedeaza la fel.


Pofta buna !

6 comentarii:

  1. Chiar cautam o reteta cu oua.........ai venit cu aceasta la momentul potrivit.......multumesc,Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  2. maria,daca ai niste vase mici termorezistente cu peretii drepti,adica un vasulet cilindric la interior e perfect pentru o portie!cu diametru cam de 5-6 cm.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici io n-am cocote, dar un vas mic de yena si mai mic ca al tau, am!Am vazut pe decorix.ro niste cocote faine de tot si o carte de retete pt.ele. pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy, am arestat propunerea, pentru ca m-a incantat simplitatea si modul de preparare. Eu am gasit niste vase de cuptor, din ceramica, destul de mici, rotunde si ovale, la Cora. Aveau un singur defect - scumpe rau! 8,99 si 10,9 lei. Dar, meritau. Eu am luat doar unul si o sa fac un sufleu, ceva, care sa fie servit direct din forma.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte imbietor si usor tare de preparat.Cred ca merg facute si cite unul in forme din alea " ramkins " din ceramica.Au la metro unele la ca mereu ma gindeam ce ar merge sa faci in ele.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...