joi, 25 noiembrie 2010

Tarta cu biscuiti Oreo si crema de branza si ciocolata ( cheesecake cu ciocolata)

Alex hit again! mi-a dat aceasta reteta ,usor de facut( blatul e din biscuiti Oreo,de aceea este asa inchis la culoare,plus ca am facut iarasi pozele noaptea ) si din cale afara de ciocolatoasa si aromata.E prima tarta care o fac cu margarina Rama.A iesit super gustoasa,n-am remarcat diferenta la gust,fata de varianta cu unt.

INGREDIENTE:
-10 pachete bisc Oreo (66 g/ pachet)
-125 g +50 g unt
-200 g ciocolata
-3/4 cana zahar
-250 g branza Philadelphia
-250 g mascarpone
-5 Lg bune de smantana
-4 oua
-1 lg extract de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
-coaja rasa de la o portocala
-30-50 ml lichior de portocale (eu am pus Cointreau,ca tocmai am primit o sticla )

MOD DE PREPARARE:

-biscuitii se zdrobesc fie cu un blender,fie ii puneti intr-o punga si ii bateti cu ciocanult de carne
-se topestc cei 125 g  de margarina sau unt

-biscuitii zdrobiti se amesteca cu margarina sau untul topit
-apoi se tapeteaza o forma cu pereti detasabili cu amestecul de biscuiti.Eu am tapetat peretele lateral inegal pe inaltime,pentru ca imi place aspectul rustic care rezulta la final.Apoi se da la cuptor (170-180*) pentru 10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
 -intretimp se mixeaza bine branza,mascarpone,smantana,zaharul si ouale
-ciocolata se topeste la foc mic si se amesteca cu cei 75 g de margarina sau unt ramase.Apoi se lasa sa se raceasca,pana nu mai este fierbinte

-se adauga ciocolata,extracul de vanilie,lichiorul de portocale si coaja rasa de portocale  si in amestecul de branza si oua.
-se toarna in forma,peste blatul de biscuiti racit si se da la cuptorul preincalzit la 170* C pentru aproximativ 40 de minute.
-cand e gata ,crema crapa ca in poza de mai sus.
-lasam la racit vreo 30 de minute,apoi detasam peretele lateral al formei.
Simplu de facut si extrem de fina si gustoasa !

16 comentarii:

  1. Excelenta reteta, iar de aratat arata super fain si apetisant.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. hmm arata fenomenal si eu veau o feliuta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. fetelor,crema este de o finete remarcabila !merita toti banii si incercarile!

    RăspundețiȘtergere
  4. tare tare bine arata:)am trecut-o pe lista "de facut"

    RăspundețiȘtergere
  5. mirosul de ciocolata a ajuns pana la mine. cheecake-ul tau arata super bine.
    in ultima vreme am descoperit ca daca pui tava cu cheesecake in alta tava cu apa fierbinte si dai la copt iese mult mai pufoasa si cremoasa si ai slabe sance sa-ti mai crape deasupra, facand-o si mai aratoasa.
    sper sa ai parte de un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine tarta si cred ca e si foarte gustoasa!interesanta reteta si merita incercata si in plus se face foarte usor!te pup,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc de pont,green girl,am sa-l incerc

    RăspundețiȘtergere
  8. Lop,viu acuma sa vad ce si cum,multumesc de invitatie !

    RăspundețiȘtergere
  9. gabriela draga,de meritat merita,garantat !

    RăspundețiȘtergere
  10. Gata, m-am prezentat pt.o felie ciocolatoasa ca tare bine mai arata. Biscuitii i-ai pus cu tot cu crema? Si ce ciocolata ai folosit: amaruie sau cu lapte? Merci!

    RăspundețiȘtergere
  11. Liana draga,biscuitii i-am pus cu tot cu crema ,iar ciocolata a fost de menaj amaruie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Merci, esti o draguta, o sa caut si eu biscuitii. pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Tocmai mănânc prima felie din tarta asta minunată. Dar ce spun eu ”mănânc”... o SAVUREZ la maxim!
    Înainte să pun crema peste blatul de biscuiți Oreo am observat că mi-a ieșit mai fluidă decât în pozele tale (Mascarpone pe care l-am găsit aici era cam slăbuț) dar în consecință, suprafața a crăpat cam 10-15 minute mai târziu, iar în rest nu a fost nicio problemă. În loc de Cointreau am luat o sticlă de Triple Sec care m-a costat fix de 10 ori mai puțin. În schimb, m-am obrăznicit la ciocolată - am găsit una faină de tot de la Nestle cu 60% cacao și coji de portocală.
    Mulțumim pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  14. cataline,eram sigura ca o sa va placa.poate mascarpone ala al tau o fi fost mai fluid.bine ca a iesit si v-a placut!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...