sâmbătă, 11 decembrie 2010

Mini negrese fara ou (de post)


A cincea prajitura din seria celor 10,cele mai bune :

INGREDIENTE:

-400 g faina
-300 g zahar
-50 grame cacao
-2 pliculete de zahar vanilat
-2 pliculete praf de copt
-un vf de cutit de sare
-4 Lg zeama de mandarine sau portocale
-coaja rasa de la 2 mandarine marisoare sau portocale
- esenta de rom dupa gust
-150 g margarina Rama maestro topita si racita
-500 ml apa calduta.
-o mana de cranberry (merisor)
-o mana de stafide

-glazura de ciocolata alba

MOD DE PREPARARE:

-se amesteca ingredientele sollide
 -apoi cele lichide

 - amestecam acum solidele cu lichidele si se pune amestecul obtinut in forma dorita ,dupa care se da la cuptorul incins la 180* aprozimativ 30 de minute,sau pana trece proba scobitorii.Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se odihneasca 15 minute,dupa care se scot din forme si se decoreaza dupa preferinta.


-eu le-am decorat cu glazura de ciocolata alba colorata cu putin colorant galben

15 comentarii:

  1. ce-mi place forma, superba :)si negresele desigur :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Sono deliziosi proverò a farli anche io ciao

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce faine-s negresele astea mici ;-) da'ce forme faine ai si lingura aia cu porcusor e haioasa!
    Ti-am dat like la curcan, am fost a 54, ti-am dat like si la gasca...nu mai stiu a cata am fost...
    Daca ai timp, am si eu cateva retete de votat pe culinar (detalii la mine pe blog). Merci, pup

    RăspundețiȘtergere
  4. frumoase formele!un desert minunat si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc fetelor,sunt formele ce le-am primit de la JustMe

    RăspundețiȘtergere
  6. Liana am fost si te-am votat si azi si am lasat comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  7. daca ma uitam doar la poze puteam jura ca-i sirop de menta nu glazura de ciocolata
    arata supeer bine, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesanta reteta, cu adevarat deosebita! Bafta cu ea pe Prajituria!

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc grenn girl !arata asa ca n-am avut rabdare sa las sa se raceasca de tot prajiturile si au absorbit din glazura,mai ales ca am facut-o putin mai moale,ca sa nu se faca crusta tare.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce dragutele sunt si ma bucur ca-s de post ca simt lipsa dulciurilor,pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. doinita draga,eu nu tin post,ca nu pot.unul greco-catoic mai merge,da'asta ortodox nu-i tocmai de tinut strict.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...