joi, 23 decembrie 2010

Prajiturele cu ceai verde si ghimbir 2


Asta e a sasea prajitura din seria celor 10.se face repede,e foarte aromata si gustoasa.Am imbracat-o in haine de Craciun,de data asta.
INGREDIENTE: 
Masura ceasca= 240 ml
Lg - lingura
lg -lingurita

-110g  (½ ceasca) margarina Rama maestro (cub), la temperatura camerei
-¾ ceasca de zahar pudra
-2 Lg ( linguri) de miere
-2 Lg coaja de mandarina rasa (sau portocala,eu asta am pus ca asta am avut),
-2 oua
-1 / 3 cana smantana
-2 Lg suc de  mandarine (sau portocale),
-1 lg ( lingurita) extract de vanilie,eu am pus un plic de zahar vanilat
-1 ceasca faina cernuta
-1 lg praf de copt
-11/2 Lg ghimbir macinat
-2 lg  praf de ceai verde( reteta este cu Matcha green tea,care este o pudra de ceai verde ,japoneza, care pe plaiurile noastre  se gaseste,dar e exorbitant de scumpa,asa ca am folosit ceai verde obisnuit,muiat cu o jumatate de lingurita de apa fierbinte.Ceaiul japonez coloreaza mai pergnant aluatul in verde.Cred ca pentru a obtine efectul dorit se poate foflosi o picatura de coloranr alimentar verde)
-¼ lg sare
-1 ½ Lg mac
-glazura din care va place (se poate si fara,pudrate cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat)

 MOD DE PREPRARE:

1.Se freaca împreună margarina, zahărul si zaharul vanilat până devine spuma. Se amestecă cu mierea şi coaja de portocala

2.Se adaugă ouale, amestecand bine dupa fiecare adăugare.
3.Se adauga apoi pe rand smantana, sucul de mandarina si ghimbirul

6.Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt ,apoi ceaiul verde muiat in prealabil cu 1/2 lg apa fierbinte, sarea şi seminţele de mac

7.Se pune amestecul obtinut in forme si se dau la cuptorul preincalzit la 180*,unde se coc cam 25 de minute,sa treaca proba scobitorii.De data astea le-am facut in forme cu specific de Craciun.
 8.Se scot din cuptor, se lasa 15 minute sa se raceasca si apoi se scot din forme si se glazureaza dupa cum doriti.
Eu am preparat o glazura din ciocolata alba,frisca si colorant verde si rosu.
Voi puteti folosi ce glazura va place :de ciocolata de vanilie,jeleu de portocale,etc.Se poate sa fie si doar pudrate cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

POFTA BUNA ! Daca mai aveti nevoie de indemn! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...