duminică, 23 ianuarie 2011

Ciorba de fasole cu afumatura


Acuma nu va speriati , ca n-am sa fac teoria ciorbei de fasole,toate lumea stie s-o faca.Am sa va spun doar ce am pus eu si mi se pare demn de mentionat.
 In primul rand am folosit 2 tipuri de fasole : alba cu bobul mare si pestrita. fasolea eu o pun intr-un castron cu apa,la inmuiat de regula seara pana a doua zi.Am fiert-o impreuna cu sorici de slanina afumata (intotdeauna pastrez in frigider,soriciul de la slanina afumata,bacon,etc) cu zeama de varza si apa in oala cu presiune.  In 20 de minute e gata.
 Cu 6 minute inainte de expirarea timpului,racesc oala,cum se procedeaza de obicei,la oalele cu presiune,o deschid si ii adaug legumele(morcov,pastarnac,multa telina,care se potriveste foarte bine cu fasolea, ceapa, pasta de tomate si/sau rosii ) , dupa care pun capacul si o mai fierb 6 minute.
 Intretimp am calit putin afumatura intr-o tigaie(am folosit bacon si carnati afumati,dar puteti folosi ce va place) si cand fasolea este fiarta o adaug in ciorba.O dreg cu smantana amestecata cu 2 linguri de faina si ii mai dau un clocot (de data asta fara capac ).
 La sfarsit tarhon,marar, leustean si cozi de ceapa verde,pentru culoare.
 De mancat, am mancat-o cu salata de ceapa rosie (ceapa taiata solzisori,sarata si asezonata cu ulei si otet)

17 comentarii:

  1. Ce-mi place aceasta ciorbica si daca mai este si cu afumatura este grozav de buna.Si imi place si vasul.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ieri am avut si eu!Este una dintre ciorbele foarete apreciate in familia mea!
    o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. medi.janet,e o adevarata ciorba de iarna.si cum iarna s-a intors...

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, afumatura e de mare angajament la ciorbita asta! Cred ca a facut furori, mai ales ca se potriveste foarte bine cu vremea de afara!

    RăspundețiȘtergere
  5. furori zici Margot? un adevarat viscol !

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine si cred ca-i tare gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm,o bunatate cu ceapa rosie....,eu las putin ceapa cu sare si pe urma o storc,mai ia din iuteala si poti manca pana la fundul castronului,ca nu mai ti-e rau dupa ea,,,,este o bunatateeee.Pup si o seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  8. cela me semble délicieux je t'en félicite et bravo
    bon dimanche

    RăspundețiȘtergere
  9. nu e multa vreme de cand am facut si eu fasole, dar mi-ai facut o pofta cu minunea asta...!

    RăspundețiȘtergere
  10. mirela si noua ne place salata de ceapa,dar asta rosie eu nu o storc.e drept ca putem mancaceapa,ca nu ne face rau,slava domnului!

    RăspundețiȘtergere
  11. danutza,haplea aveti dreptate.

    merci fimere!

    zazuza,ti-am zis eu ca a fost in top fasolea saptamana trecuta in blogosfera.

    RăspundețiȘtergere
  12. SE VE MUY RICA LA RECETA Y CON LOS INGREDIENTES UNA MARAVILLA,QUE LINDO BLOG SIN LUGAR A DUDA ME QUEDO POR AQUÍ,ABRAZOS.

    RăspundețiȘtergere
  13. mai , dar de ce bunatati faci tu! pansy draga!...dar chestia ca vasele tale sunt scumpe...las-o mai moale , ca nu e asa! oricine vede ce fac ele, -spune ca se"merita"!!! INVITA-ti prietenele la o Prezentare pe viu la tine sau la ...Z !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Acu' vin de pe blogul Biancai de la o ciorba buna,acum si aici mai dau de una care-mi place,iar alor mei nu prea...deci vezi ca în drum spre Bianca,trec si pe la tine la o farfurie de ciorba!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ieri primeam ciorba,iar azi daca apar...primesc tort???
    La multi ani,Pansy!
    Fericire,sanatate si muuuult soare pe straduta ta!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. maia sigur pastrez o bucatica si pentru tine !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...