luni, 17 ianuarie 2011

Supa rabinului (o supa de pui mai altfel)

Gata cu petrecerile (asta pana la ziua mea) ,asa ca sa trecem la lucruri mai serioase.Supa asta de pui,pe care eu am botezat-o asa,pentru ca se pare ca e o reteta evreiasca, e numai buna pentru dres dupa atatea mancaruri fel de fel.E tare buna si daca esti bolnav si daca esti sanatos,ceea ce e de preferat.O refac maine si vin cu poza care sa v-o faca apetisanta.Fetelor merita incercata ca e tare buna.

INGREDIENTE :
-1 pui intreg
-aprox 1 kg de morcovi
-1 pastarnac mare
-1 radacina mica de telina sau 2-3 bete de telina
-3 Lg de zahar
-2-3 frunze de dafin mari
-2 cepe
-1 lg de praf de usturoi
-2 cuburi de concentrat de supa de pui (fara conservanti)
-sare,piper

 MOD DE PREPARARE:
Nu e mare filozofie supa asta,dar e tare buna,dulce si aromata .Nu va impiedica nimeni sa folositi si ardei iute cand o mancati.

-morcovii,pastranacul,telina se taie in bucati mari,lungi cam de 3 cm.
-ceapa se taie in sferturi
-puiul  se pune intreg.neportionat, la fiert in apa cu sare ,dupa ce incepe sa fiarba apa, se lasa focul mic,iar dupa 15 minute se adauga legumele si restul ingredientelor.Toata operatiunea astea dureaza pana se desprinde carnea de pe os.Se potriveste la sfarsit de sare si piper.Trebuie sa fie dulce si aromata.Carne,legume,zeama,un adevarat fel principal de mancare.
Puteti adauga la servire ce frunze vreti.

16 comentarii:

  1. Ce bine suna... ce buna trebuie sa fie... La zahar... 3 Lg inseamna linguri??

    RăspundețiȘtergere
  2. da felis !se mai pote pune zahar cu miere ,dar asta cu mierea la sfarsit,dupa ce ai inchis focul.trebuie sa fie dulce,dar majoritatea se gandesc ca e de la morcov si ceapa.

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru ca e un dulce placut ,nu agresiv,dar dulce.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai atunci mazel tov, ca mie mi-ai starnit deja curiozitatea :))

    RăspundețiȘtergere
  5. furnicuto,tu probabil ca stii reteta,in orice caz e o reteta ce bantuie in america.

    margot,eu zic ca e tare buna si merita incercatam

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea, asta este pentru mine, nu? M-am uitat atenta si am vazut ca e fara cartofi si m-am bucurat tare ca ce ai pus se potriveste la dieta. Daca mi-ar fi spus altcineva de zahar... poate as fi ezitat, dar pe tine te cred pe cuvant! Usturoi pun si eu la supa de pui, asa ca... hi, hi, ma-ai nimerit la "marele fix". Dafinul este o surpriza placuta si el, eu panand pana acum numai la fiert pentru piftie. O sa-mi fac si eu zilele astea.

    RăspundețiȘtergere
  7. elena draga,e adevarat medicament supa asta.daca vrei poti sa-i pui si putin magheran.trebuie sa fie dulce,putin mai putin decat un sote de morcovi.secretul cred ca e carnea multa cu grasime cu tot,pentru ca neaparat ea se face dintr-un pui intreg,neportionat,plus morcovii multi,restul e tacere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce buna trebuie sa fie! Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Geta,mersi pt. vizita.Comentarile tale intra lamine in spam.Aici se incarca pagina foarte greu.O zi buna,Cami

    RăspundețiȘtergere
  10. Cami,nu stiu ce sa zic.Acuma scriu de pe alt calculator,ca al meu s-a stricat.La mine acum vad ca merge bine pagina,nu se incarca greu.<a excedeaza problemele astea cu calculatorul.

    RăspundețiȘtergere
  11. pai cu zahar...?, dar daca ai atata morcov !!!.de ce sa mai ppui zahar?,...iar dafin si boabe de piper da!!asta e de cand ...fac banatenii supe, si fara concentrat cuburi!...daca ai mai ales si vase Zepter!!!si stiu ca ai! asa ca conule' mai ...

    RăspundețiȘtergere
  12. buna tare ,la fel ca denumirea pe care i-ai puso,imi face cu ochiul,asta chiar ca te drege,dupa...atata chef te pupic

    RăspundețiȘtergere
  13. michetta,daca ai sa faci reteta intocmai ai sa vezi de ce !

    RăspundețiȘtergere
  14. cred ca e o idee buna in perioada asta, si pentru ca nu e asa grasa, si pentru ca un castron de supa din asta calda te face sa uiti de ceata de afara.

    RăspundețiȘtergere
  15. zazuza.de grasa e destul de grasa da cu un ardei iute merge ca focul !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...