sâmbătă, 26 februarie 2011

"Iarba de mare " crocanta cu migdale


V-am bagat in ceata cu denumirea, dar asa vine tradusa.Este un aperitiv des intalnit in restaurantele chinezesti. Nu este pe baza de alge ci de fapt , este vorba de bok choi (pak choi) ,leguma chinezeasca de care v-am mai vorbit si care are un gust ceva intre spanac si varza.Mie imi place foarte mult. Prima data am primit cadou de la Elena si am facut taieteii crocanti de orez .De data asta am gasit la Metro si costa 7 lei /kg (ca sa nu spun ca acum o luna era aproape 5 lei ).Un fel simplu ,rapid si gustos.Mai ales ca vine si postul,cred ca e de luat in seama si de incercat.

INGREDIENTE :

-500 g bok choi
-ulei de arhide ,ptr prajit (eu nu am avut,asa ca am folosit ulei de floarea soarelui)
-1/4 lingurita sare de mare fulgi
-1 lingurita zahar
-1/2 ceasca fulgi sau aschii de migdale prajite
-2 catei de usturoi

 MOD DE PREPARARE:


-asa arata leguma.Reteta spune sa folosesti doar partea verde,(sa semene cu algele),da'eu nu m-am indurat sa arunc coditele,asa ca le-am folosi si pe ele.
-asa ca le-am taiai fasii subtiri  si le-am prajit (deep-fry)  timp de aproximativ 1 minut  in mult ulei incins (atentie ca frunzele sa fie bine scurse de apa !!!! ) in care am pus si usturoiul intreg ,sa-l aromatizeze .Se pun frunzele pe rand, cate un pumn ,sa nu se fleoascaie si sa nu se lipeasca una de alta si se prajesc pana se inchid usor la culoare si se fac crocante,dupa care se scot pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul in exces.

-am rumenit (e drept ca putin cam tare) intr-o tigaie antiaderenta ,fara ulei, aschii de migdale,ca asta am avut.Puteti folosi fulgi sau ,migdale zdrobite.
-apoi am amestecat frunzele prajite cu sarea,zaharul si migdalele prajite.
Done!
Merita incercat !!!




8 comentarii:

  1. daca e cu frunze verzi sigur e pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine una m-ai bagat nu numai in ceata ci si in curiozitate , suna naspa, dar intelegi tu ce vreau sa spun.
    Te pup si-ti doresc duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place ideea si am sa o testez.
    Chiar m-ai facut curioasa.
    Pup fata.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. cum am zis,e simplu de facut si e foarte buna.Merita s-o incercati.Mai ales in combinatia aia cu taieteii crocanti e super ! Metro traiasca ca a adus leguma asta.la ei se nuneste salata nu stiu de care ,se gaseste in raftul cu salati,pe langa spanac.Cand mai merg am sa notez exact cum se cheama.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am fost plecata cu pluta? N-am vazut o groaza de retete de la tine... Mai, cred ca este grozav, asa, cu migdale. Dar fara un pic de lamaie sau limeta? Cred ca ar fi mers cateva picaturi de zeama de limeta, dupa gustul meu, langa niste paste de orez. Trebuie sa ajung si eu la Metro!

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena,eu am respectat reteta si nu mi-a lipsit lamaia,da'cred ca n-are ce-i strica.intotdeauna prima oara respect reteta ,mai ales la mancarurile asiatice,apoi liber la improvizatii.merge si cu orez si cu paste si ca si garnitura la ceva carne adecvata.

    RăspundețiȘtergere
  7. am uitat sa spun ca ei o manaca ca si apetizer!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...