miercuri, 23 februarie 2011

Melcisori cu tapenade

Cum am zis ieri, azi am facuta melcisorii astia din aluat foietaj si tapenade.I-am vazut pe un blog,dar sa ma tai ca nu stiu pe care.Mi-a placut ideea si am retinut-o.Pozele sunt vai mama lor,da'asta se intampla cand faci poze seara,fara lumina corespunzatoare.Sper ca saptamana viitoare sa fie gata si aparatul meu de fotografiat,care nu-i asa sensibil la lipsa luminii.V-am povestit ca am reusit sa-l scap pe jos si obiectivul a patit ceva,in sensul ca probabil el a cazut intr-un colt sa zic asa si partea mobila a obiectivului sta intr-o rana,adica s-a infundat mai tare in portiunea pe care a cazut.M-am distrat grozav cand l-am dus la reparat si mi-au spus ca defectiunea se cheama turnul din Pisa.
Nu-i nici o filozofie cu melcisorii astia,dar sunt tare buni.
Iata ca intretimp am fost trasa de maneca de autoarea inspiratiei mele,careia ii multumesc deci reteta a fost de aici .O multime de retete faine gasiti la ea pe blog.

INGREDIENTE:

-aluat foietaj
-pasta tapenade,reteta aici
-1 ou batut pentru uns
Cantitatea din reteta de tapenade, mentionata ieri ajunge cam pentru 1,5 kg de aluat foietaj.Asa ca eu zic sa faceti pasta si folositi cat vreti din ea pentu melcisori,restul ramane pentru consumat ca atare,dupa cum am povestit eu acolo.Mai ales ca in frigider,pasta asta,inchisa bine intr-un borcan, rezista si o luna.Mai mult n-am tinut-o.

MOD DE PREPARARE :
-se dezgheata aluatul,se intinde pe blatul de lucru,pastrand folia in care e ambalat,pentru a ne ajuta de ea la rulat.Ungem foaia cu pasta de masline,
-si rulam ajutandu-ne de folie.
-taiem bucati cam de 2,5 cm grosime,dupa care le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, cu sectiunea in sus.Ungem cu ou batut ,si punem in cuptorul preincalzit la 220* (foc mediu),pana se rumenesc frumos,aprox 20-30 de minute.Monitorizati cuptorul,ca depinde de cuptor.
-gata de savurat pe langa ce vreti voi.

13 comentarii:

  1. Bine mai arata... Nu stiam ce ingredient e "tapenade"... pana am citti reteta si am vazut ca dai trimitere la reteta de tapenade...
    Multumesc de vizita.. si scriu si aici:
    Pansy... dar ce varsta crezi tu ca am eu?? Eu cred ca nu sunt decat vreo 5 ani ce mult diferenta intre noi!! Nicidecum tu sa ai aproape dublul varstei... Te pup...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ton feuilleté à la tapenade me semble délicieux.
    J'aime beaucoup.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  3. mia felis,la mine 5 5 pe piept ii scria !!!!cred ca pot sa-ti fiu mama.da,asta nu indeamna ca imi esti mai putin draga !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. am uitat sa spun ca imi place grozav estimarea ta !ca eu oricum ma simt mult mai tanara !

    RăspundețiȘtergere
  5. melcisori din astia as manca pana la loc comanda :)), in toate variantele! am ramas cu pasiune pentru ei de pe vremuri, din Serbia, unde infulecam niste cantitati impresionante de la o brutarie de langa unde stateam! minunati :D!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,sunt deliciosi!Ma gandesc un pic la silueta...dar na,pofta-i uneori mai mare...O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. zazuza,i-am mancat si pe post de paine,cu creveti.si n-a fost rau de loc.

    RăspundețiȘtergere
  8. mariette,ai dreptate silueta,da'deh!nu mancam prea des.

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc edith,ma duc sa vad si daca e aia,fac adaugirrea de rigoare.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...