miercuri, 23 martie 2011

Friptura din piept de rata

Pentru friptura asta extraordinara,am urmat indicatiile lui Gordon Ramsey.Atata doar ca eu am marinat putin carnea .A iesit ceva tare bun.Simplu,rapid si extrem de savuros !

INGREDIENTE:
-2 piepturi de rata
-sare,piper
-ptr marinada:
ulei de masline
salvie
usturoi
piper
fulgi de ardei iuti

MOD DE PREPARARE
-iata aici cum face Gordon Ramsey si eu am urmat cum a zis el, a propos de modul de gatire
-crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagonala sa se faca mici romburi,pentru a permite grasimii sa se topeasca mai usor
- am marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece

-se scoate din marinada, se presara cu sare si piper
-se rumenesc piepturile intr-o tigaie antiaderenta, punandu-le de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun  la cuptorul preincalzit la 200 *, pentru 6-8  minute.Eu nu am mai adaugat nimic pe langa carne (vin sau supa).
-grasimea care s-a scurs in  tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.

-scoateti din cuptor,lasa-ti sa se odihneasca cateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala
-noi am mancat friptura cu piureul meu si sos de merisoare

25 de comentarii:

  1. ce ziceai tu la mine de lipitul ochilor de monitor :))?! idem! arata fenomenal, asa rozulie! cu merisoare cred ca e o nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. mama ce bunaciune de friptura,sa-ti spun ca e una din preferatele mele?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Des magrets de canard : un plat de chef. Bravo. C'est délicieux.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  4. danutza,zazuza,alison,este cu adevarat o nebunie.ceva atat de simplu si bun.conditia e respectarea timpilor.nu puteti da gres.si mai e conditia ca la prima operatie de rumenire si inchidere a porilor s-o puneti in tigaia rece si s-o lasati sa se incalzeasca o data cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nadji ma chere,c'est vraiment tellement delicieux ...!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine am venit.......am si eu un piept de rata si chir ma intrebam cum sa il prepar, asa ca nu stii ce ma bucur de aceasta reteta .Multumesc,Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  7. apoi draga ,nici nu mi-am imaginat ca din rata se poate face o asemenea bunatate,salivez privind la poze ce rumene ti-au iesit Yam ! Yamy!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata excelent!Ador pieptul de rata!

    RăspundețiȘtergere
  9. drept e dragele mele ca de mult n-am mancat ceva mai bun ca friptura asta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Medi draga incearca reteta asta simpla,fii cu ochii pe ceas la timpi si nu poti sa ratezi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata Minunat.Ador pieptul de rata,dar nu prea am vazut la noi prin magazine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da ce delicios arata! Cred ca e minunat la gust!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bunatate Pansy! Iau friptura si iti dau un premiu, daca doresti sa-l iei, te astept cu drag, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Pansy si multumesc mult pt mesaje!Noi suntem bine sanatosi,am reusit si am cumparat bile te de avion din timp si asadar Duminica trecuta am ajuns in Bucuresti.Sufletele noastre sunt totusi acolo langa familia si prietenii nostri JAponezi care se afla inca in pericol.Sotul meu este inca acolo(in Tokyo).Sper ca bunul dumnezeu sa le fie alaturi celor care lucreaza neincetat la centrala din Fukushima si tuturor celor care si-au pierdut casa si pe cei dragi in cutremurul de pe data de 11.ne rugam neincetat pt ei!Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti .... Miar face placere sa ne intalnim la o cafea in perioada cat stau si eu in Ro....asta normal,daca ai timp si tu?!

    RăspundețiȘtergere
  15. Orice reteta cu rata e binevenita.Ne place rata!

    RăspundețiȘtergere
  16. paradisiaco ,exista in toate supermarketurile mari,la raionul de congelate.e scump,dar de-o masa mai speciala merge.credca e scump pentru ca provine de la ratele moulard, ingrasate pentru foie gras.dar e ceva extrem de bun.nu incetez sa spun.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc mult maria elena,trec sa-l ridic!

    RăspundețiȘtergere
  18. Blueeyes mereu ma gandesc la tine si ma bucur ca ai venit acasa.Am sa-ti scriu un e-mail cu nr meu de telefon,vreau neaparat sa ne intalnim.
    sa-i ajute dumnezeu pe toti cei atat de greu incercati de soarta.

    RăspundețiȘtergere
  19. ana_sato2000@yahoo.com este adresa mea.

    RăspundețiȘtergere
  20. blueeyes,l-am trimis aseara,dar il mai timit o data

    RăspundețiȘtergere
  21. l-am trimis acuma pe adresa asta,dar nu stiu ce se intampla ca mi se tot intrerupe internetul

    RăspundețiȘtergere
  22. ana,e ceva in neregula cu adresa asta de yahoo,mai verifica-o o data ca zice ca nu existi,o fi cumva ana_saito2000@yahoo.com ?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...