sâmbătă, 5 martie 2011

Pui iute,aromat Szechuan



O reteta de inspiatie asiatica,iute ,asta depinde de gustul vostru si aromata de condimente

INGREDIENTE :

-un piept de pui mare ,fara piele fara os,taiat fasii
-1 lg (lingurita) zahar brun,sau de care aveti
-3 Lg (linguri) sos de soia
-2 Lg otet de orez
-2 Lg amidon
-1/4 ceasca apa
-3 catei de usturoi
-2 cm radacina de ghimbir sau 1 lg ghimbir macinat
-1 lg fulgi de ardei iute,sau ardei iute proaspat
-2 Lg ulei ptr prajit
-1 ceapa taiata solzisori
-2 morcovi mari taiati felii subtiri
-1 ardei rosu sau verde taiat fasii
-200 g ciuperci taiate lamele fine
-1 ceasca muguri de bambus (se poate si fara)
-1 lg piper rosu si piper negru dupa gust
-sare daca mai simtiti nevoia,eu o inlocuiesc cu sos de soia.
-semnte de susan
-ulei de susan (preferabil iute)

MOD DE PREPARARE :

-se taie pieptul fasii,ceapa solzisori,ardeiul fasii (bastonase) si morcoviisi ciupercile felii subtiri
-se toaca usturoiul si ghimbirul
-se amesteca amidonul cu apa si se adauga sosul de soia,otetul de orez,piperul negru.In cazul in care folosim ghimbir uscat si macinat,il adaugam tot aici.


-prajim la foc iute carnea in ulei,sa-si schimbe culoarea,sa fie rumenita


-adaugam ceapa,usturoil,ghimbirul,fulgii de ardei iute,piperul rosu si apoi legumele,tot la foc iute,pana se moaie usor,apoi adaugam mixtura de sos cu amidon,presaram cu seminte de susan,asteptam sa se lege sosul cam 3-4 minute adaugam uleiul de susan si inchidem focul.



-servim cu paste sau orez simplu sau cu legume


10 comentarii:

  1. vai ce bine-i prezentat,viu maine la o portie ,amu Pansy,de ghimbir,susan,mai gasim si noi paicelea,da de unde sore sa facem rost de muguri,auzi de bambus,mai terminat,no bine ca se pote si fara:-)))))pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da, da! Reţetă fix pe gustul meu! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am niste muguri proaspeti de soia in frigider si am sa fac niste pui din asta, dar am sa pun niste piper de Szechuan, sa fie in ton cu toate si pentru ca nu l-am prea folosit. Sta acolo si se plictiseste langa celelalte condimente!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti dai seama ca vreau si io o portie, nuu? :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Pui iute zci?Aici este de mine,ador mancarea picanta!
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. A mai ramas si pentru mine? Ca asa ceva chiar nu pot rata, e in topul preferintelor mele. Grozav arata !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei bine nici eu nu pot lipsi de la o asa bunaciune asa ca te rog mai pune inca un scaun la masa.

    RăspundețiȘtergere
  8. adica mai fetelor,bag de seama ca trebuie sa bag wok-ul la lucru.nu e rau ! da'si mancarea e buna,n-am zis eu cat de iute sa fie excat,ca noua ne place iute,da'cat puteti duce!

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena draga,eu am trait cu impresia ca piperul rosu este piper sichuan !inca sunt nedumerita !

    RăspundețiȘtergere
  10. uite ca am mai citit si desi la culoare sunt cam la fel se pare ca provin din plante diferite.aduma nu stiu ce am eu piper rosu sau szichuan ?poate ma edifici facand o poza la boabele tale.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...