sâmbătă, 28 mai 2011

Friganele


Asta-i o reteta probabil specific romaneasa, sau nu ? Poate fi din spatiul sud este european.Mai ales ca se gaseste si la unguri :bundas kenyer (adica paine imbracata cu bundita).Totusi in varianta dulce am gasit-o si la franco-belgieni unde se numeste pain perdu.
INGREDIENTE :
-10 felii de paine de care vreti
-2 oua
-1 catel de usturoi mare
- 1/2 ceasca de lapte
-sare,piper dupa gust
-verdeturile pe care le doriti

MOD DE PREPARARE:
1.Painea taiata felii se freaca cu cateii de ustoroi, apoi se inmoaie scurt in lapte,dupa care se trec in oule batute cu mirodenii ,functie de mancarea pe care o serviti.

2.Feliile de paine asfel asezonate se prajesc in ulei ,sau unt ,functie de mancarea pe care trebuie s-o insoteasca, care poate sa fie de regula un piure de spanac, mazare cu smantana, sau pur si simplu ca atare : un mic dejun sau o cina usoara.
Copiii adora acest fel ! Aviz mamicilor ! N-am intalnit copii care sa respinga acest fel.Fie ca sunt crescuti in Europa sau statele nord amercane,inclisiv ,evident, Canada. Spun evident,pentru ca am o minunata nepoata canadianca.Cu acest fel accepta si legumelele.Pezentate ca soldatei,e imbatabil .Poate cele de varsta mea stiu,celelalte mamici pot sa intrebe ca ma bucur sa le fiu de ajutor!!!!!
 aici servite alaturi de pui cu mazare si gorgonzola

9 comentarii:

  1. foarte bun,n-am facut demult,multumesc ca mi-ai reamintit

    RăspundețiȘtergere
  2. asta chiar e o mancarica buna si pentru ziua asta ploioasa pe care o avem aici :). draga mea, vezi ca ti-am trimis o cerere de prietenie pe facebook! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. un plat délicieux et riche en saveurs
    bonne joiurnée

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune,chiar saptamana asta le-am facut intr-o seara si le-am mancat cu salata.Sa fi vazut cu ce placere le-a mancat si sotiorul meu...
    Cea mai simpla si gustoasa idee!
    Pupici si un weekend placut!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Pansy!
    Mesi de vizita si comentariul lasat!
    Da, ai dreptate acesta reteta,
    RAGOUT DIN CHAMPIGNONS CU SNITZEL NATUR
    este simpla si gustoasa.
    Dar a ta , acesta de Friganele, este si mai simpla, gustoasa , cu siguranta si mai ales cu iz de copilarie...mhhh....m-sa facut dor.
    Cu siguranta in zilele care urmeaza o sa fac si eu.
    Varianta acesta , picanta, sa zic asa nu o stiam.
    Eu cunosc friganelele doar cu zahar, sa-mi facea mama si cind-va eu.
    Dar a crecut vre-o 2 decenii de atunci.
    Mersi mult pt. reteta, idee si amintirile copilariei!!!
    Te pup dulce si iti urez tie si familiei, un sf. de saptamina vesel si plin de soare!
    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
  6. Du pain perdu salé. Très bonne idée.
    Je note.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy I like them, they are like savory "torrijas".
    Regards

    RăspundețiȘtergere
  8. va multumesc pentru aprecieri si cred ca intotdeauna e frumos si placut sa-ti amintesti de copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansy, am facut si eu "FRGANELELE" si eu iest-SUUUUPER BUNE!!!
    Mersi inca odata pentri idee, reteta si foto!
    O sa revin si ci dovada, indata ce am ceva mai mult timp.
    Momentan s-au adunat o gramada de foto si imi lipseste efectiv timpul sa l-e postez pe Blog.
    Dar sper dupa ce intra copii in vacanta sa am ceva mai mult (???- eu sper ;-))
    Mii de pupicei!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...