miercuri, 15 iunie 2011

Tarta cu capsuni si crema de iaurt



Vremea fructelor de primavara- vara, vremea tartelor cu fructe.O tarta,racoroasa,aromata si simplu de facut.Aluatul,este cel de pate brise,din care am facut mai mult o data si am pus la congelator.Asa ca atunci cand am nevoie,doar o scot, o las la dezghetat si treaba e jumatate facuta.

INGREDIENTE :

ptr aluat : reteta aici, atata doar ca  pentru tarta asta am folsoit doar jumatate cantitatea,neavand capac tarta, sa zic asa,tarta.
ptr.crema : 
-500 g iaurt
-200 g zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-250 ml frisca 
-25 g gelatina 
-150 g capsuni facute piure
ptr decor : 
-capsuni
-1 1/2 plicuri tort gelee de la dr oetker
-325 ml suc de capsuni sau fructe rosii sau in lipsa, apa
-100 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-esenta de rom.
MOD DE PREPARARE : 
-aluatul se prepara dupa cum am spus ,se intinde si se tapeteaza cu el o forma de tarta cu fund detasabil daca aveti,e mai simplu,daca nu,puneti in ce forma aveti.Forma trebuie in prealabil unsa cu unt.Se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace in cuptorul preincalzit la 180 *C ,aproximativ 10-15 minute,pana se aureste frumos.

-capsunile se zdrobesc se amesteca cu zaharul si se da un clocot amestecului,pana se leaga siropul
-se bate frisca spuma se amestec cu iaurtul apoi cu amestecul de capsuni cu zahar.

-gelatina se ameteca cu apa sau siropul si se lasa circa 15 minute sa se hidrateze,apoi se amesteca in bain marie,pana amescul se limpezeste si gelatina s-a topit.(atentie ca vasul cu gelatina sa nu ajunga la apa care fierbe).lasam apoi cateva minute sa se racoreasca si o amestecam in compozitia de iaurt si frisca,mixand rapid.

-turnam compozitia rezultata peste aluatul copt de tarta si dam la frigider pana se intareste,1-2 ore.

-se decoreaza dupa dorinta ,cu capsuni.Fructele se acopera cu gelatina din tort gelee,facuta dupa indicatiile de pe plic (zaharul cu gelatina si sucul sau apa se amesteca si se incalzesc usor ,pana ce lichidul devine limpede. NU UITATI SA ADAUGATI ESENTA DE ROM LA GELATINA,scazand evident corespunzator din cantitatea de lichid .Daca puneti esenta sub forma de fiola,nu conteaza,dar daca puneti rom sau esenta din sticlute,atunci trebuie sa tineti cont,scazand cantitatea respectiva din lichidul initial ,pe total trebuind sa fie cantitatea de lichid mentionata de mine).Lasam sa se racoreasca cateva minute,apoi turnam gelatina peste fructe si lasam sa se intareasca.
Iaca si felie voastra !!!!!

27 de comentarii:

  1. Daca sant prima pot sa iau felia?????Ce bunatate ai facut...imi lasa gura apaaa
    si-i combinatia mea preferita.
    Te pup si o seara placuta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Petronela,intotdeauna primul ia partea cea mai mare !

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina tare! Pare ca-i simt gustul dulce-acrisor :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu pot spune decat MINUNATA!am facut si eu o tarta asemanatoare,e postata reteta.iti trebuie rabdare de chinez batran sa pui toate capsunile pe tarta dar merita.pup tare,tare

    RăspundețiȘtergere
  5. mai fato incepi sa faci prapad printre dulciuri,vrei sa ne dai gata?o tarta superba!!!!!!pupicei,bine zice Sarah cred ca incarunteam pana puneam toate capsunelele:-)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah draga,drept graiesti,da'am zis sa rup gura targului !ma bucur tare de intoarcerera copilului ratacitor,ce te afli!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai Doinitza,voi aveti noroc ca io-s lenesa!la decorat... hi,hi.hi...!

    RăspundețiȘtergere
  8. am uitat sa va spun ca vroiam sa pun fructe si in crema,da'am uitat !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Superba tarta Pansy! eu nu prea obisnuiesc sa fac tarte cu capsuni, dar cum recent mi-am luat forma de tarta e timpul sa o folosesc :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. pai Alina,asa ceva musai sa incerci ! eu ador tartele cu fructe,sub orice forma.

    RăspundețiȘtergere
  11. Realmente exquisita me encantan las fresas, se ve muy deliciosa,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  12. poate fac si eu ceva asa...ca areta tare fain...cred ca e si buna

    RăspundețiȘtergere
  13. Rosita,I will begin a new series of posts with Chilean recipes .I hope you will like it.abrazos !

    RăspundețiȘtergere
  14. Alice draga mea, e o reteta buna,nu prea dulce si racoroasa,numai potrivita pentru vremurile astea. se poate face si cu un blat facut din biscuiti zdrobiti si amestecati cu unt topit,asta pentru a evita cuptorul.

    RăspundețiȘtergere
  15. O reteta excelenta care te unge la suflet pe o vreme ca asta ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Tare buna trebuie sa fie, arata grozav de bine!!!!....si am retinut ceva... esenta in gelatina...nu mi-a trecut prin minte asa ceva, mersi pentru idee! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mmmmmmmmmm,ce frumusete parfumata!
    Îmi vine sa ma arunc pe tarta ta! =))

    RăspundețiȘtergere
  18. Nely draga,mie imi place de obicei sa aromez orice gelatina.acuma fiecare dupa imaginatie.

    RăspundețiȘtergere
  19. maya drga,ce caraghioasa esti ! mi te si imaginez plonjand intr-un asternut cu capsuni imprimate evident!

    RăspundețiȘtergere
  20. Antonina,e drept ca e un desert racolos si bun.cred ca merge si cu ceva inghetata alaturi.cel mai grozav este ca fac aluat mai mult,il portionez si-l tin la congelator si cand mi se pune pata,il scot si=l folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am venit dupa felie...mmmmm, delicioasa, multumesc!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...