duminică, 27 noiembrie 2011

Meniu de weekend cu creier

Iar e weekend,iar gatim poate ceva deosebit.Macar pentru a avea ce posta saptamana viitoare (hi,hi...)
De ce weekend cu creier ? Pentru ca am gatiti creier macelaresc,nu va ganditi la altceva.

Dimineata un mic dejun copios.Spun copios ,pentru ca noi nu prea mancam dimineata,cu exceptia lui Tudor.Asadar :oua in cuib de carnat, reteta mi-a dat- o prietena mea Deanna,care la randul ei a gasit-o pe internet.In loc de hot dog sau cremwurst,cum era in reteta de origine, am folosit carnat oltenesc,ca e mai picant si pot fi folosite 2 oua .  Simplu, aspecutos si bun !

Azi noapte pe la 12 am terminat dulcegariile,asa ca azi la cafea am avut fursecurile Nainei .Nu le-am mai decorat cu nimic,lasa ca era cam tarziu dar si pentru ca le-am facut aromate si cu stafide si merisoare,muiate bine in rom,numai bune la ceai sau cafea.
Ciorba de gaturi de curcan,zic eu ca merita atentia.Dupa ce am declarat ca Dana e regina supelor si ciorbelor si nu ma dezic,a venit randul meu sa gatesc multe supe si ciorbe,atat ca mama care acum , e la egalitate de puncte cu Dinu,castiga, pentru ca ei ii plac dulci ca altfel greu le accepta si le mananca.Mama are alzheimer,da'n-a uitat cum se mananca ciorbele in Maramures.Putina iuteala accepta,dar alaturi de ciorba,nu in ciorba.Asa ca ceva bors strecurat acolo,de regula o fac dar a doua oara greu o convingi sa mai manance . La nebunia de sa fac doua oale de ciorba n-am ajuns,asa ca incerc sa impac si capra si varza.Daca gresesc si  e prea acra ciorba,mama zice ca e stricata!!!!!!Ma rog,smatana mai salveaza situatia.


Creier macelaresc,reteta mamei ! de incercat cu mult piper si lamaie !
Salata de brocoli cu maioneza,usturoi si ardei iute,picanta sa fie !

Am si dulce :tarta mea cu mere .
Dupa atata mancare,la plimbare !

16 comentarii:

  1. Adevarat festin ai facut acolo. Ma bucur ca ti-au placut fursecurile! Ciorba arata minunat....:-) Te puuuup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, ce set de ceai superb ai! hai ca ala m-a lasat fara alta replica :))!

    RăspundețiȘtergere
  3. Naina vreau sa-ti spun ca cel mai tare de fursecuri s-au bucurat mama si Tudor !Cat despre ciorba ce sa zic,am facut vineri dupa-amiaza 7 l de ciorba (!!!!) si azi a mai avut mama si Dinu o portie.Cand vad oala aia de 7 l pe mine ma ia cu friguri !

    RăspundețiȘtergere
  4. zazuzo,ce sa zic ca si mie imi place tare.Am cumparat acum vreo 4-5 ani din Bulgaria o garnitura de masa pentru 6 persoane.Nici acum nu stiu de ce n-oi fi luat doua,ca n-au fost scumpe de loc si sunt englezesti.de atunci in fiecare an cand mai mergeam vara prin bulgaria,am cautat dar n-am mai gasit.magazinul de la care l-am cumparat s-a desfiintat,adica nu mai era acolo unde il stiam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce rasfat! M-am imbolnavit si eu de supele si ciorbele Danei si am sa mai pun si eu cate o reteta pe blogh. Am una pe care sper s-o pun maine, cu dedicatie pentru Dana, dar sper sa-ti placa, e vietnameza (dar adaptata de mine la dieta). O duminica placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  6. quel délice elles sont toutes fantastiques et appétissantes bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa va fie de bine, Pansy! Imoral de delicios ce ai pregatit acolo ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bag de seama ca la voi in fiecare weekend este un rasfat culinar.

    RăspundețiȘtergere
  9. vai vai vai , de cand nu am mai papat asa ceva , dar cum gasesc sa cumpar , cum fac ;)....mi-ai fcaut POFTA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. acuma,a propos de rasfat si moralitate,ma gandeam ca atunci cand le fac,probabil ca si voi patiti asta,nu par cine stie ce,dar asa insirate una dupa alta sunt de acord ca par rasfat.

    RăspundețiȘtergere
  11. le-as lua pe toate pe rand,dar precis uit ordinea.
    imi place ceasca,am si eu una similara ,cu maro.
    ciorba in gat de curcan e da best!
    Astept cuminte reteta de creier,dar sa nu ma tii prea mult in asteptare ca vreau sa fac si eu saptamana asta.
    In weekend si noi ne cam rasfatam,dar fiind singurele zile ca suntem toti la un loc zic ca merita. Bine,ca efortul cel mai mare il depun eu. Azi am gatit de trei ori:))

    RăspundețiȘtergere
  12. ooooooooo.............cate bunatati aici!Trebuie neaparat sa ajung si eu la macelarie sa-mi iau niste..."Creier" ( hehe)_ poate ca as avea si eu nevoie ,dar de asta data doar pentru gatit vreau!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mitinita,pun azi reteta de creier,e foarte simpla.
    Cat priveste gatitul in we imi place sa gatesc vinerea si restul sa stau linstita.Duminica,nu-mi place sa gatesc,dar daca trebuie ,ma sacrific.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ophelia,de creier are toata lumea nevoie,pacat ca ala nu-l putem cumpara de la macelarie ! cate s-ar mai simplifica!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...