marți, 1 noiembrie 2011

Piept de pui cu smantana si coniac

Sunt suparata pentru ca a patit ceva calculatorul meu si nu mai vede discul in care aveam eu toate pozele cu mancaruri.Asa ca urmeaza 2 retete,inclusiv asta,care nu vor avea alte poze decat cele principale.Noroc macar ca le-am postat la meniu de week-end si asa am reusit sa salveze pozele,de pe propriul blog.Cand va reusi Dinu sa restaureze situatia,am sa postez si restul pozelor.
Asa ca urmeaza o reteta simpla, rapida si aromata,sper sa va placa.

INGREDIENTE :
-2 piepturi de pui
-60 g unt
-1 ceapa tocata
-1/2 tulpina subtire de telina tocata
-1 Lg faina
-80 ml coniac
-1 1/2 ceasca supa pui
-100 ml smantana de gatit
-sare,piper
-fulgi de ardei iute,optional
-patrunjel verde

MOD DE PREPARARE :
-puiul se taie bucati mai mari,dupa care se rumeneste in jumatate cantitatea de unt si se scoate pe o farfurie
-se adauga in tigaie si restul de unt si se calesc ceapa si tulpina de telina,apoi se stropesc cu faina,se amesteca si se adauga cu grija coniacul si supa de pui si se lasa sa se lege sosul si sa se evapore alcoolul
-se adauga smantana,amestecand continuu si bucatile de pui prajite
-se fierb la foc mic impreuna cam 4-5 minute,asezonandu-se cu sare si piper alb de preferinta,sau de care aveti.La sfarsit adaugati patrunjel verde tocat
-noi am mancat alaturi de un piure cu ceapa verde si parmezan.

8 comentarii:

  1. Hmmmmm, cu coniac ;) ...interesanta alegere :) ...

    RăspundețiȘtergere
  2. catkitchen,coniacul si telina ii confera mancarii asteia o aroma speciala,buna dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmmm coniac!! cred ca-i buna rau,nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina si cu un vinisor alaturi e buna rau!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...