marți, 1 noiembrie 2011

Piept de pui cu smantana si coniac


O rețetă simplă, rapidă și aromată,  bună în orice anotimp. Nu durează mai mult de jumătate de oră execuția ei. Dacă nu vă place pieptul de pui, puteți să-l înlocuiți cu pulpe de pui dezosate și fără piele. Sper ca rețeta să fie pe gustul vostru.

INGREDIENTE :

-2 piepturi de pui dezosate sau aproximativ 1 kg de pulpe de pui dezosate
-60 g unt
-1 ceapă tocată
-1/2 tulpină subțire de țelină tocata
-1 lingură făină
-50 ml coniac
-1 1/2 ceașcă supă pui  sau apă (360 ml )
-200 ml smântână de gătit
-sare, piper alb
-fulgi de ardei iute,opțional
-pătrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE :

1.Puiul se taie bucăți, după care se rumenește în jumătate cantitatea de unt și se scoate pe o farfurie

2.Se adaugă în tigaie și restul de unt și se călesc ceapa și tulpina de țelină,apoi se presară cu făină, se amestecă și se gătește 30 de secunde, apoi se adaugă cu grijă coniacul și supa de pui, se lasă să se lege sosul și să se evapore alcoolul

3.Se adaugă smântâna, se amecteca pentru ca să nu se prindă de fundul cratiței

4.Se adaugă bucățile de pui prăjite și se fierb la foc mic împreună cam 4-5 minute,asezonandu-se cu sare și piper alb de preferință, sau de care aveți. La sfârșit se adaugă pătrunjel verde tocat

5.Se servește cu ganitura dorită, în cazul de față piure de cartofi cu ceapă verde și parmezan.


Poftă bună !

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...