joi, 10 noiembrie 2011

Prajitura cu crema de mascarpone si mango



 V-am mai spus ca mi-a placut mult mango in tortul cu mango si piersici.Asa ca am recidivat ,folosindu-l la prajitura cu crema de mascarpone de data asta.Aroma si gustul dulce acrisor,imi place mult.E o prajitura simpla,iar crema poate fi folosita in diverse alte combinatii.Cum i mi ramasasera piscoturi de data trecuta,am facut blatul tot din piscoturi.Data viitoare am sa incerc ceva cu cacao si nuca.Am ajuns mango adicted.

INGREDIENTE :
forma de prajituri dreptunghiulara,reglabila,am folosit dimensiune aprox 20x25 cm

ptr blat:
-aprox 15-16 piscoturi
-sirop de la compotul de piersici

ptr crema:
-250 ml frisca
-1 cana zahar
-250 g mascarpone
-1 plic zahar vanilat
-esenta de rom,o fiola
-coaja rasa de la o mandarina sau portocala
-1 fruct mango
-1 lg (lingurita) scortisoara
-1 vf de cutit de cardamom
-3 foi de gelatina
ptr galazura
-1 fruct de mango,eventual completat cu piersica din compot
-zeama de la un compot mare,eventual completata cu apa (sa fie 500 ml lichid)
-2 plicuri gelatina tort gelee de la dr oetker
-100 g zahar
-1 plic de zahar vanilat

MOD DE PREPARARE :
-foile de gelatina se hidrateaza timp de 15 minute
-fructul de mango se taie cubulete,apoi se face piure cu ajutorul unui mixer vertical,se adauga ceasca de zahar ,1 plic de zahar vanilat
-piureul obtinut se pune pe bain marie,se adauga foile de gelatina stoarse de apa si se amesteca pana ce gelatina s-a topit si crema rezultata "imbraca" lingura ,apoi se lasa la racit
-cat timp se raceste piureul de mango,se bate frisca tare,apoi se adauga,mascarponele,scortisoara si cardamomul,al doilea plic de zahar vanilat si coaja rasa de portocala sau mandarina.
-dupa ce s-a racit piureul se aduga,pe rand,cate putin piureul de mango si se mixeaza energic.

forma dreptunghiulara se aseaza pe o tava si se tapeteaza cu piscoturile scufundate o secunda in compot de piersici sau intr-un sirop de zahar.
-se toarna crema si se niveleaza,apoi se repartizeaza bucatelele de mango sau piersica


-dupa care se face glazura de jeleu din 500 ml zeama de compot ,sau suc de fructe,sau apa ,amestecate cu 100 g zahar si 2 plicuri de gelatina tort gelee,conform indicatiilor de pe plicul de gelatina.Se fierbe usor 1 minut,se lasa inca 3-4 minute sa se raceasca ,apoi se toarna peste fructe si se da la frigider pana a doua zi,sau pana se incheaga gelatina.Eu am lasat-o pana a doua zi.



-nu mai ramane decat sa decorati si sa savurati !

30 de comentarii:

  1. wooow ce aspect super are.....si din manutele tale nu putea sa iasa alfel decat aspectuos si super bun!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Judy draga,ma coplesesti cu complimente.Da'pot sa spun cu mana pe inima,ca prajitura e buna,si iubitorii de prajituri cu fructe o vor aprecia.Cat despre decoratii m-am invartosat si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce buna trebuie sa fie! ador mango asa ca sigur e pe gustul meu :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Emily,eu am avut dubii inainte sa-l folosesc prima oara,nevand obisnuita folosirii acestui fruct,decat in salata.rezultatul ,insa a fost peste asteptari.

    RăspundețiȘtergere
  5. absolutamente delicioso muy tentador,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut!
    Imi permit sa apelez la bunatatea ta ... mesajul meu este inafara subiectului ... este o rugaminte ... baietelui prietenei mele este fff bolnav ... Vladut are doar 3 ani jumate si are cancer ...poate fi salvat dar costa 30 000 euro ... eu si grupul "Sa-l ajutam pe Vladut" de pe facebook incercam sa strangem acesta suma ...suntem pe drumul bun ...problema e ca banii ne trebuie cat mai repede pt ca tratamentul il incepe din 17 noiembrie data cand trebuie platit jumatate din suma adica 15000 euro ... te rog daca poti ajuta-ne si tu ...cum poti ... chiar si mediatizarea cazului e fff important ...pt detalii intra te rog pe pagina mea si vei gasi toate detaliile, iar la finalul acestei campanii eu voi trece pe pagina mea de blog si al acestui copil minunat numele bloggerilor care ne-au ajutat ...
    Vladut este un copil ...merita sansa sa TRAIASCA ... sa creasca, sa termine gradinita, apoi scoala, sa mearga la facultate, sa se afirme profesional, sa se indragosteasca, sa se casatoreasca, sa aibe copii si sa imbatraneasca ...merita sa treaca prin toatele fazele vietii asa cum o facem orice OM ...
    multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel ...o zi buna
    cu toata stima
    Tunde Pantea

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu se poate sa nu trec pe la tine,sa nu gasesc ceva pe placul meu!Am trecut-o la categoria"de facut"!
    O seara minunta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Une gourmandise comme je les aime.
    J'adore cette combinaison.
    A très bientôt

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc din suflet ... Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Tunde ce sa zic decat ca sa-l ajute Dumnezeu sa treaca de hopul asta mare !

    RăspundețiȘtergere
  11. Pansy, felicitari pentru reteta! Simplu si bun :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Simpla,rapida si delicioasa ,am trecut-o si eu pe lista caci mi-a facut cu ochiul....iar decoru cum l-ai facut?
    Arata minunat!!!
    Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. pentronela,decorul e din zahar ars.

    RăspundețiȘtergere
  14. decorul e superb , iar combinatia mascarpone-fructe e perfecta !!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ooooo !ce decor mai frate,cu zahar caramel si ai mai pus si crema mascarpone,ma ling pe botisor,pupici cu sclipici,asa mi-a scris cineva :-))

    RăspundețiȘtergere
  16. Doinitzo,iaca ma lauda si pe mine a propos de decor.m-ati ambitionat cu torturile voastre super decorate!
    asa ca inchei cu pupici cu tzonc !

    RăspundețiȘtergere
  17. Fata, tu vrei sa le iei painea de la gura Tortareselor ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. foarte faina prajiturica.chiar arata super!pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. sarah,ma bucur ca ai aparut!daca iti place mango,felia-i a ta!

    RăspundețiȘtergere
  20. ce mult imi place cum arata!!!am sa o incerc

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...