joi, 3 noiembrie 2011

Pui cu iaurt , piper verde si spaghete de dovlecei

E o reteta inspirata din ce a gatit Antonio Passarelli in  show-ul gastro de la Campionatul de gatit in aer liber (octombrie 2011)
INGREDIENTE :
-2 piepturi de pui
-un borcan mare de iaurt gras sau sana (500 ml)
-2 Lg (linguri) de piper verde
-50 ml coniac
-1 pahar de vin alb sec
-2 catei de usturoi zdrobiti
-2 crengute rozmarin verde tocat
-4 felii de bacon afumat
-sare,piper negru
-2 Lg de amidon
-30 g unt
-rozmarin verde tocat pentru servit

ptr spaghetele de dovlecei:
-1 zucchini sau dovlecel fraged
-1 Lg rozmarin verde tocat
-sare,piper
-ulei de masline
-otet balsamic

MOD DE PREPARARE :

1.Pieptul de pui se taie in bucati mai mari
2.Se amesteca toate ingredientele,mai putin iaurtul si untul si se adauga carnea de pui in ea.Acoperiti cu folie si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.Sau de seara pana a doua zi.
3.Topiti untul intr-o cratita,sau tigaie adanca,dupa care adaugati puiul ,rumeniti-l 5 minute apoi adaugati  marinada la foc mediu,cam 20 de minute,sau pana ce puiul este facut.
4.Amestecati sana sau iaurtul cu amidonul, pana se dizolva, apoi adaugati amestecaul peste pui, amestecati continuu si clocotiti usor inca un minut.Dupa ce inchideti focul presarati extra rozmarin verde tocat sau patrunjel

4. Dovlecelul se taie in doua,nu se curata de coaja,dar se curata de seminte daca este cazul,apoi cu ajutorul unei gherute de ras coaja la lamaie,se taie "spaghetele" .In lipsa se poate face salata asta taind felii subtiri,cat e dovlecelul de lung,cu ajutorul cutitului de curatat legume( nu vor mai iesi spaghete dar salata va fi la fel de buna).In rest se procedeaza la fel ca mai jos.E bine sa folositi zucchini,pentru ca are carnea mai ferma.Cu dovlecelul e putin mai laborios.




Asta-i "gheruta "


Dovleceii se presara cu sare,se lasa intr-o strecurtoare, ca sarea sa extraga zeama din dovlecei,cam 20 de minute,apoi se  transfera intr-un castron ,se pipereaza dupa gust si se adauga rozmarin verde tocat ,ulei de masline extravergine (of corse) si otet balsamic,dupa gust.Se amesteca si se gusta si eventual se mai asezoneaza daca este nevoie.N-o sa va vina a crede ce salata buna iese.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. aha! am si eu o scula din asta dar n-am stiu la ce se foloseste! Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-as papa si eu o portie mare.Imi place cum arata spaghetele de dovleac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Kadia,cu scula aia razi coaja de la lamaie sau portocale ,mai ales ca sa faci decoratii.dar uite ca are si o alta functie.mai ales ca la mifloc mai are un cuitas sa-si zic asa.e de incercat.

    RăspundețiȘtergere
  4. paradisiaco,salata aia de dovlecei,indiferent de coaja e tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Luce apetitoso me encanta el pollo como tú lo preparas,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...