marți, 6 decembrie 2011

Tilapia cu pesto de busuioc

Alta premiera la mine in bucatarie:  pestele tilapia.Este un peste de apa dulce ,ce traieste prin apele Africii si ale Asiei.Carnea lui se aseamana cu crapul.L-am gatit simplu,la cuptor si ne-a placut.

INGREDIENTE :
-4 fileuri de peste mai mici
-2 Lg de sos pesto genovez
-2 catei de usturoi zdrobiti
-2 Lg ulei de masline,extravergine
-rozmarin verde
-sare,piper

MOD DE PREPARARE :
-fileurile de peste se sareaza se pipereaza
-pesto se amesteca cu usturoiul zdobit, uleiul de masline
-se ung bine fileurile de peste cu amestecul de pesto,apoi se pun intr-un vas termorezistent,uns cu putin ulei,Adaugati o jumatate de cana de supa de pui sau apa si acoperiti totul  cu folie de aluminiu
-dati la cuptorul incins la 180* pentru aprox 15 minute.Dupa 10 minute scoateti folia de aluminiu.
-serviti cu rozmarin verde tocat fin si garnitura dorita,legume sau salata.Noi l-am mancat cu risotto.



9 comentarii:

  1. Mamã!!! la pestisorul ãsta vin si eu...yummy:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am luat si eu mai demult si mi-a placut foarte mult .

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana dau eu fuga la pescuit in Africa sau Asia, am sa fac un crapcean autohton - ca tare mi-ai facut pofta de peste :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, avem in Romania primul producator de Tilapia, proaspat proaspat. Eu cumpar de doua luni, saptamanal, pestele eviscerat cu 23 Ron/kg.la Bucuresti

      Ștergere
    2. nicu,mie pestele asta mi se pare foarte aproape de crapul zis novac,adica chinezesc,care nu are gustul crapului romanesc pentru ca traieste altfel.De unde cumperi la pretul asta care e cam mare dupa parerea mea,ca eu l-am cumparat mai ieftin din super market

      Ștergere
  4. arata minunat :*
    mi-ai facut o pofta de peste cum nu-ti imaginezi
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Un poisson que je ne connais pas mais le plat est délicieux.
    A très bientôt

    RăspundețiȘtergere
  6. ce bunatate! mai ales cu usturoi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. fetelor,multumesc pentru vizita .
    Parerea mea ca asta e un mod de a asezona si alte tipuri de pesti grasi.Pestele poate fi gatit si la abur,nu numai in cuptor.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...