miercuri, 30 noiembrie 2011

Paste cu trei feluri de branza , busuioc si rosii



Dupa atata creier, putina "liniste"digestiva " cu niste paste aromate cu 3 feluri de branza ( ca asta aveam prin frigider,niste resturi) si busuioc. Voi puteti pune ,evident,ce fel de branzeturi aveti .

INGREDIENTE:
-500 g paste de care va plac
-250 g smatana de gatit ,lichida
-2 linguri de branza feta
-4 felii de branza topita chedar
-1 pachetel de 150 g de branza de capra proaspata (cremoasa)
-vreo 10 frunze de busuioc proaspat
-200 g rosii cherry,sau de care aveti
-3 catei de usturoi
-1 ardei gras rosu
-sare,piper
-ceapa verde pentru ornat sau arpagic
-parmezan ras

MOD DE PREPARARE :
-se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj
-intretimp tocati usturoiul,ardeiul si feliati rosiile (daca sunt cherry le puteti lasa  intregi)
-caliti legumele scurt, in putin ulei ,adaugati smantana si branza feta ,fierbeti usor,pana se leaga sosul,asezonati cu sare si piper.Mai mult de 4-5 minute nu dureaza toata operatia.

-peste pastele fierte si fierbinti,adaugati restul branzeturilor,amestecati si adaugati la sfarsit sosul fierbinte si busuiocul tocat.Asta din poza e branza de capra ce am folosit-o.
-serviti presarate cu parmezan si cozi de ceapa verde sau arpagic.

luni, 28 noiembrie 2011

Creier macelaresc

Intrebarea zilei de ieri ,la mine in familie a fost : creier mai avem ? Mda, ieri a fost simplu de raspuns,pentru ca se referea la un fel de mancare , nu la ce va ganditi voi : creierul macelaresc (nu al macelarului ,asa ca daca mergeti la macelarie sa cumparati creier,nu intrebati macelarul :creier aveti ? )
O mancare simplu de executat,da'bun si colesterolic din pacate.Poate fi servit foarte bine ca aperitiv (daca tot vin sarbatorile) sau ca un fel de mancare de sine statator,cum doriti.

INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-3-4 cepe
-1 ardei gras rosu
-1 ardei iute (opional)
-4 oua
-sare,piper
-lamaie
-patrunjel

MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate ,dar cu cat mai multa ceapa cu atat mai bun iese.daca nu aveti ardei,nu va panicati,pentru ca puteti sa-l omiteti.

-ceapa se toaca,ardeiul se taie cubulete si se calesc in ulei,dupa care se adauga creierul crud.Lasati sa se albeasca si apoi amestecati cu grija ca sa nu-l zdrobiti prea tare.Potriviti de sare si piper.creierului ii place piperul,asa ca nu fiti zgarciti
-dupa 10 minute,adaugati ouale batute,lasati-le sa se coaguleze usor,faceti cu lingura mici cratere in care sa patrunda oul ,eventual  amestecati foarte usor.

-serviti presarat cu patrunjel tocat si cu zeama de lamaie,alaturi de o salata verde acrisoara,piure de cartofi , sau pur si simplu,adica ca atare.

duminică, 27 noiembrie 2011

Meniu de weekend cu creier

Iar e weekend,iar gatim poate ceva deosebit.Macar pentru a avea ce posta saptamana viitoare (hi,hi...)
De ce weekend cu creier ? Pentru ca am gatiti creier macelaresc,nu va ganditi la altceva.

Dimineata un mic dejun copios.Spun copios ,pentru ca noi nu prea mancam dimineata,cu exceptia lui Tudor.Asadar :oua in cuib de carnat, reteta mi-a dat- o prietena mea Deanna,care la randul ei a gasit-o pe internet.In loc de hot dog sau cremwurst,cum era in reteta de origine, am folosit carnat oltenesc,ca e mai picant si pot fi folosite 2 oua .  Simplu, aspecutos si bun !

Azi noapte pe la 12 am terminat dulcegariile,asa ca azi la cafea am avut fursecurile Nainei .Nu le-am mai decorat cu nimic,lasa ca era cam tarziu dar si pentru ca le-am facut aromate si cu stafide si merisoare,muiate bine in rom,numai bune la ceai sau cafea.
Ciorba de gaturi de curcan,zic eu ca merita atentia.Dupa ce am declarat ca Dana e regina supelor si ciorbelor si nu ma dezic,a venit randul meu sa gatesc multe supe si ciorbe,atat ca mama care acum , e la egalitate de puncte cu Dinu,castiga, pentru ca ei ii plac dulci ca altfel greu le accepta si le mananca.Mama are alzheimer,da'n-a uitat cum se mananca ciorbele in Maramures.Putina iuteala accepta,dar alaturi de ciorba,nu in ciorba.Asa ca ceva bors strecurat acolo,de regula o fac dar a doua oara greu o convingi sa mai manance . La nebunia de sa fac doua oale de ciorba n-am ajuns,asa ca incerc sa impac si capra si varza.Daca gresesc si  e prea acra ciorba,mama zice ca e stricata!!!!!!Ma rog,smatana mai salveaza situatia.


Creier macelaresc,reteta mamei ! de incercat cu mult piper si lamaie !
Salata de brocoli cu maioneza,usturoi si ardei iute,picanta sa fie !

Am si dulce :tarta mea cu mere .
Dupa atata mancare,la plimbare !

joi, 24 noiembrie 2011

Friptura de pulpe de curcan

Dupa aventurile culinare cu dovleac,care  culmea ne-au placut grozav,am trecut la lucruri mai serioase.Am gasit  zilele trecute pulpe de curcan inferioare,fara tendoane.Dinu le-a ochit,aratau tare bine , asa ca le-am cumparat .Ce a iesit ,vedeti cu ochii vostri.Simplu si va asigur ca bun.Condimente simple si un pic de zvac.Credeti ca ,condimetele cumparate sunt improprii ? eu nu cred asta.Si am sa va spun si de ce,In general gatim mancaruri altele decat cu care suntem obisnuiti ,in cel mai bun caz ,o data pe saptamana.In rest cat de mari buctarese ne-am da noi aici, tot ce am invatat si suntem obisnuite, gatim.Adica suntem suma experientelor noastre si a parintilor.Poate si de aceea retele de dulciuri sunt favorite.Nu se gateau ,in majoritatea familiior,dulciuri  tot timpul,decat in week end,in cele mai bune cazuri  si evident la sarbatori.Va uimesc daca parera mea ,a propos de alegerile dumneavoastra,e pe dos? adica ar trebui sa fie mai importanta  mancarea,ca dulciuri nu mancam in fiecare zi ! voi ce credeti ?sau mancati prajituri in fiecare zi ? spuneti- mi secretul siluetei voastre si a copiilor vostri,in acest caz !!!!!pentru ca in cazul meu nu se verifica.Eu prefer sa caut o reteta de mancare altfel .Mi se pare mai efectiva,dar nu spun ca le dau deoparte pe restul retetelor.Cand postez o reteta de dulce,traficul e mult mai mare decat cand postez o reteta de mancare.Daca insa postez un meniu de lux atunci traficul e si mai mare.Din aceasta dilema nu vom iesi.Asa ca nu pot decat sa va spun, uitati-va la reteta asta ! poate va inspira,ca nimic nu-i batut in cuie.Ca e carne ,de ce fel de oratanie  va place,improvizati.! eu cel putin,dau retetele si ca sa le urmariti ca idee ! experienta te indreapta spre ceva si apoi incepe dorinta de a cunoaste mai mult.La fel ca in orice domeniu .Daca va place sa gatiti nu aveti cum sa gresiti de doua ori!cred ca am luat-o pe paduri cantand,vorba cantecului.

INGREDIENTE :
-4 pulpe de curcan
-2-3 Lg (linguri) zahar brun
-condimente pentru carne de pui ,dupa gust ( eu am avut de kotany si mi s-au parut foarte bune)
-1 Lg praf de usturoi deshidratat
-1 Lg praf de ceapa deshidratata
-sare,piper
-3 Lg sos soia
-sirop de artar sau miere
-1 morcov mare
-1 patranac
-2 catei de usturoi
-2 ramurele de rozmarin
-1 ceasca supa de pui
-100 ml  vin alb dulce

MOD DE PREPARARE

-parca v-am mai spus ca in piata la matache este un stand,chiar la intartea in piata,unde gasesti felurite condimente,inclusiv ceapa si usturoiul deshidratate,care ,la cerere ti le maruntesc ei intr-o rasnita de cafea.Eu am vrut anason stelat, 3 bucatele si cum nu puteau sa-l cantareascaca era pra putin,mi l-au facut cadou !!!!!!!Se pare ca patronul e indian si te poti intelege, a propos de ce condimente vrei.Ori in Bucuresti suntem o gramada de blogeri doritori  de condimente.Si la ei nu sunt scumpe.Mie asa mi s-a parut.Erau cam scumpe semintele de fel de fel,dar altfel preturi accesibile.Sa revenim la ale mele :
-condimentele pentru pui se amesteca cu praful de usturoi,cel de ceapa,si zaharul brun,apoi se freaca carnea cu amestecul rezultat si se da la rece pentru 1 ora.
-forma in care se  da friptura la cuptor se unge cu ulei se aseaza legumele taiate felii si ramurelele de rozmarin
-se aseaza pulpele de curcan peste legume,se ung cu sos de soia si siropul de artar sau mierea,se adauga supa de pui si vinul si se da la cuptoul incins peste mediu,cam la 210* C .Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Dupa circa 15 minute,dupa ce pulpele s-au rumenit se ntorc pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca bine,ungand carnea din cand in cand cu sosul din tava.Cand furculita intra usor in carne,sunt gata.

Noi am manat friptura asta cu piure de cartofi si ciuperci trase in unt si legumele din sos.

marți, 22 noiembrie 2011

Chec cu dovleac


V-am spus in postarea anterioara, ca e prima oara cand fac chec cu dovleac.Am folosit reteta mea de chec cu mere,care imi place ,mai ales pentru ca rezultatul nu e uscat,sa zic asa.Am inlocuit in ea ,adica in reteta, doar merele cu dovleac si nu am folosit cacao.A iesit ceva ce merita incercat !
INGREDIENTE :
-250 g unt sau margarina
-300g zahar praf
- 2 plicuri zahar vanilat
-4 oua

-3 lg (lingurite) scortisoara)
-1/2 lg cardamom
-un varf de cutit de nucsoara
-400 g faina
-2 plicuri praf de copt


-2 cesti de piure de dovleac
-coaja rasa de la o lamaie
-40 g ciocolata alba maruntita
-40 g ciocolata negra maruntita
-esenta de rom

ptr.glazura :
-100  g ciocolata alba
-50 g unt, margarina sau frisca lichida
-optional,cateva picaturi de colorant alimentar galben

MOD DE PREPARARE:
-dovleacul l-am taiat felii si l-am fiert .Acuma daca ma intrebati cate felii,asta e la ochi,adica cat sa obtineti doua cani de piure .Dupa ce s-a fiert si s-a racit,il curatam de coaja si il  dam la blender ca sa obtinem un piure,cat mai fin.
-Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
- Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
-Se amesteca intr-un alt castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,coaja de lamaie
-Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca


- Se adauga piureul de dovleac si ciocolata maruntita,grosier
-Se pune amestecul in tava sau forma unsa cu unt  si se coace la 210 gr C timp de aprox 45 de minute,sau pana trece proba cu scobitoarea.
-Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca 
-In timp ce prajitura se coace,facem glazura fie  la microunde sau in bain marie,incalzind ciocolata si margarina,untul sau frisca si amestecand continu,asta daca o facem la bain marie.Daca,insa, topim ciocolata si untul la microunde ,amestecam ,omogenizam bine dupa ce o scoatem.
-checul se glazureaza cu ciocolata,dupa ce s-a racit glazura si s-a mai intarit,altfel o va absorbi prajitura.Bine ar fi sa dati o data cu glazura,apoi sa dati prajitura la rece si abia apoi sa continuati glazurarea.Eu nu am facut asa,ca era deja cam tarziu si am vrut sa termin,drept care mare parte din glazura a fost absorbita de blat. .Glazuratul e esential dupa parerea mea ,pentru ca ii imbogateste gustul in mod nebanuit !
Si pentru ca imi ramasese ceva compozitie,am facut si 6 muffinsuri,care inmuiatate in ciocoalata aia scursa au fost o bunatate 

duminică, 20 noiembrie 2011

Meniu de week-end de noiembrie

Week-end friguros si cu mancare la cazan.Dupa ce ani de zile sotul meu nu prea a mancat supe,ciorbe decat destul de rar si mai ales iarna ,orez la fel, acuma a facut o pasiune pentru ele.Asa ca nu mai prididesc la fierturi si orez.


Am inceput cu o supa  de spinari de pui fericit ,cu taietei ,fericire ca i s-a transmis si lui Dinu .Asta a fost de bine.
Apoi un wok plin cu orez prajit , cu legumele ce le aveam prin frigider
Si cum noi nu tinem tot postul ,am pus-o si de-o friptura de pulpe si piept de pui ,in sos hoisin ,picanta!!
Aveam o jumatate de dovleac,mai mic in frigider,pe care tot il mutam de colo colo,cu gandul la o placinta . Dar mi s-a parut ca era prea putin pentru placinta,asa ca pana la urma am zis sa incerc sa fac  chec cu dovleac  pentru ca nu mai facusem pana acum.Si ce a iesit, noua ne-a placut : pufos si aromat .

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Cus-cus cu ciuperci


E prima oara cand fac cus-cus.Aveam mai demult cumparata o cutie ,si nu ma hotaram cum sa-l fac si cum aveam prea putine ciuperci pentru o mancarica de ciuperci ,am zis ca sa folosesc ce aveam.Mai ales ca a  inceput postul si  m-am gandit ca e o reteta de retinut pentru cei ce il tin.
Am mancat cus-cus in Maroc,ca si garnitura la diverse fripturi.Chiar am vazut cum se fac boabele pentru cus cus si cum se face o asffel de mancare,sau depinde,garnitura,in mod traditional.Spre binele nostru ,in sensul timpului de preparare, exista varianta instant ,adica prefiarta,asa ca dureaza mai mult sa tai legumele decat sa prepari mancarea.Dupa parerea mea e mult mai bun dupa ce trece ceva timp de la preparare,desi rezervati-l la cald si serviti dupa cel putin,o jumatate de ora.Poate fi folosit in fel si chip,simplu,cu legume sau varianta dulce,cam ca si orezul.Nu v-as spune ce efect benefic are asupra digestiei .Cum a inceput postul,mi s-a parut o idee buna de reteta,chit ca noi am mancat-o cu pui ,dar eliminati carnea din poza si din farfurie. Asadar la furnale ,doamnelor !

INGREDIENTE :
-2 cani de cus-cus
-2 cani de apa fierbinte,sau supa de legume,pui, cazul meu
-1 lg sare
-1 ceapa tocata
-4 cepe verzi tocate cu coada cu tot
-2 catei de usturoi
-5-600 g ciuperci
-1 ardei rosu
-1 ardei iute(optional)
-piper dupa gust
-2 cm ghimbir proaspat tocat,sau 1/2 lg ghimbir macinat
-verdeata (patrunje,marar) dupa gust
-ulei

MOD DE PREPARARE :

-cus-cusul se pune la hidratat,conform indicatiilor de pe cutie,in cazul meu 1 la 1,2 , adica 1 ceasca de cuscus la 1 ceasca apa sau supa de legume,pui,vita,ce va place, fierbinte sa fie,amestecati si lasti sa se hidrateze,apoi cu o furculita afanati boabele de cus cus ca sa nu mai stea legate intre ele.
-se caleste ceapa si ghimbirul in ulei,fara a se rumeni,se aduga apoi pe rand ardeiul rosu si cel iute (sau fulgi de ardei iute),taiate cubulete,usturoiul si la sfarsit ciupercile (pe care nu le-am tinut in apa,pentru ca o absorb foarte repede,ci le-am spalat rapid sub jet de apa,sau le-am sters cu un servet umed).lasam sa se evapore eventuala apa lasata de ciuperci,asezonam cu sare si piper
-si amestecam prin rasturanare cu cus-cusul si verdeata.Gustam si asezonam din nou daca e nevoie.Putem adauga,eu asa am facut,ca mi se parea ca e nevoie,ulei de care va place.Cus-cusul se comporta cam ca si orezul din punctul de vedere al asezonarii.
-legumele pot fi gatite in vas zepter,dar adaugam intai ciupercile,si dupa ce s-a evaporat apa continuta de ciuperci,adaugam restul ingredientelor.Dupa ce am inchis focul,adaugam uleiul si verdeata , amestecam bine.Apoi adaugam legumele peste cus-cus si mai asezonam,daca este nevoie,cu sare,piper,ulei.
Mancam cu pofta, simplu, cu salata, sau ca si garnitura la friptura.

joi, 17 noiembrie 2011

Muffins cu apple butter


Baiatul meu a fost plecat 3 saptamani in Lumea Noua.Am avut emotii despre cum o sa se descurce acolo,bla,bla.. adica ne-a lipsit ,casa era goala fara el,nu ne gaseam locul,sau daca ni-l gaseam lipsea ceva. Adica cum o dai , nu e bine .
La intoarcere ,dragul de el mi-a adus un cadou culinaresc (mai ales ca el e mare amator de muffins-uri) :
 o carticica cu retete de muffins  si nu numai,traditionale.Plus doua borcane cu ceva ce se potriveste la muffins-urile din retete .Ce era sa fac,am trecut la prestat primele muffinsuri.Cum lui ii plac merele foarte mult si dulciurile cu mere,am facut prajiturelele astea ,cu ce americanii numesc apple butter,adica unt de mere.De fapt este un piure sau gem de mere si condimente specifice.
Uitati aici ingredintele inscrise pe borcan.Acum ca l-am gustat si zic ca se poate face foarte simplu.Asa ca iata reteta muffinsurilor traditionale americane cu piureul de mere.

INGREDIENTE:
masura ceasca 240 ml

-1 3/4 cesti faina
-1/4 lg sare
-1 pliculet praf de copt
-1/4 ceasca zahar
-1/2 lg scortisoara
-1/4 lg enibahar
-2 oua batute
-60 g unt topit
-1/2 ceasca lapte
-1/2 ceasca apple butter,piure de mere

ptr cine nu are apple butter se poate face asa:
-4 mere
-1/2 ceasca zahar brun
-1/2 lg scortisoara
-nucsoara rasa
-1 vf de cutit cardamom

MOD DE PREPARARE


-se amesteca ingredintele uscate intr-un bol
-asa arata apple butter,care este un fel de piure sau gem de mere
-daca nu aveti,se poate face in felul urmator :
      -merele curatate de coaja se coc in cuptor,sau se fierb bine
      -se zdrobesc apoi cu un blender,ca sa obtineti o pasta omogena
      -se adauga zaharul si mirodeniile (gustati de zahar,daca va place mai dulce,mai adaugati,asta e valabil si pentru mirodenii )
      -se incalzeste pe foc mic amestecul,pana se topeste zaharul si capata o consistenta de pasta lucioasa.
      -se pune in borcane si se poate eventual steriliza,daca faceti o cantitate mai mare.Borcanul deschis se, apoi le zdrobiti cu un blender vertica pastreaza in frigider
-separat bateti ouale,apoi adaugati untul topit si racit,laptele si piureul de mere
-turnati apoi compozitia peste ingredientele solide si mixati
 -puneti compozitia in formele de muffins ( in prealabil unse) si umpleti-le 2/3
-coaceti in cuptorul preincalzit la 200*C timp de 20-25 de minute.Eu le-am cam uitat in cuptor,le-am tinut vreo 35 de minute,dar nu faceti ca mine.Nu uitati de proba cu scobitoarea.
-le-am mancat cu mare aplicatie cu un mot de apple butter si pudrate cu zahar.

duminică, 13 noiembrie 2011

Pui gratinat

Tot gandindu-ma ca ce si cum cu pieptul de pui,adica cum sa-l mai gatesc si avand si o punga de mazare congelata si gandindu-ma la o reteta care am postat-o mai de mult si ne-a placut ,am ajuns la concluzia de mai jos,care n-a fost rea de loc A propos de sare,am descoperit sarea de Guerande,am zis eu ca e moft asta cu sarea,dar sa stiti ca diferenta se simte.E  sare de mare,daca gugaliti aflati despre ea,neiodata,ca asta e of-ul meu,e o sare "tanara" ca sa zic asa in opozitie cu sarea noastra de salina.Adica e usoara si totusi prezenta in mancare.Cred ca pentru peste e geniala.Am cumparat-o de la megaimage,o pozez maine si v-o arat.Interesant la ea este umezeala,adica e o sare umeda,nu uscata.A costat in jur de 7 lei kg,dar merita toti banii.Pupu-te BDano ca datorita tie si spiritului tau rascolitor, am gasit-o !
INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
-1 lg (lingurita) dulce de iute ,sau sweet chilli sauce,sau un ardei iute mic
-sare,piper
-1 kg mazare verde congelata
-1 cutie mica (400g) rosii decojite sau 200 g rosii cherry taiate in jumatati
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-10 frunze de busuioc taiate
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE :
-se caleste ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt
-se dauga rosiile decojite,busuiocul si usturoiul maruntit si se dau 2-3 clocote,pana se reduce sosul rosiilor
-se fierbe mazarea,la oala cu presiune 2 minute,sau normal cu apa,5 minute
-se amesteca mazarea cu sosul de rosii,sare,piper si marar
-puiul se asezoneaza cu sare,piper si sos de ardei iute de care aveti,se tine a rece 30 de minute,apoi se rumeneste in unt
-in vasul de gratinat se aseaza amestecul de mazare,apoi se pun bucatile de pui
-se acopera cu branza mozzarella(sau de care aveti) si se da la cuptorul incins la mediu,180*C, pentru 15-20 minute,pana branza se topeste si se rumeneste
-Pofta buna!

joi, 10 noiembrie 2011

Prajitura cu crema de mascarpone si mango



 V-am mai spus ca mi-a placut mult mango in tortul cu mango si piersici.Asa ca am recidivat ,folosindu-l la prajitura cu crema de mascarpone de data asta.Aroma si gustul dulce acrisor,imi place mult.E o prajitura simpla,iar crema poate fi folosita in diverse alte combinatii.Cum i mi ramasasera piscoturi de data trecuta,am facut blatul tot din piscoturi.Data viitoare am sa incerc ceva cu cacao si nuca.Am ajuns mango adicted.

INGREDIENTE :
forma de prajituri dreptunghiulara,reglabila,am folosit dimensiune aprox 20x25 cm

ptr blat:
-aprox 15-16 piscoturi
-sirop de la compotul de piersici

ptr crema:
-250 ml frisca
-1 cana zahar
-250 g mascarpone
-1 plic zahar vanilat
-esenta de rom,o fiola
-coaja rasa de la o mandarina sau portocala
-1 fruct mango
-1 lg (lingurita) scortisoara
-1 vf de cutit de cardamom
-3 foi de gelatina
ptr galazura
-1 fruct de mango,eventual completat cu piersica din compot
-zeama de la un compot mare,eventual completata cu apa (sa fie 500 ml lichid)
-2 plicuri gelatina tort gelee de la dr oetker
-100 g zahar
-1 plic de zahar vanilat

MOD DE PREPARARE :
-foile de gelatina se hidrateaza timp de 15 minute
-fructul de mango se taie cubulete,apoi se face piure cu ajutorul unui mixer vertical,se adauga ceasca de zahar ,1 plic de zahar vanilat
-piureul obtinut se pune pe bain marie,se adauga foile de gelatina stoarse de apa si se amesteca pana ce gelatina s-a topit si crema rezultata "imbraca" lingura ,apoi se lasa la racit
-cat timp se raceste piureul de mango,se bate frisca tare,apoi se adauga,mascarponele,scortisoara si cardamomul,al doilea plic de zahar vanilat si coaja rasa de portocala sau mandarina.
-dupa ce s-a racit piureul se aduga,pe rand,cate putin piureul de mango si se mixeaza energic.

forma dreptunghiulara se aseaza pe o tava si se tapeteaza cu piscoturile scufundate o secunda in compot de piersici sau intr-un sirop de zahar.
-se toarna crema si se niveleaza,apoi se repartizeaza bucatelele de mango sau piersica


-dupa care se face glazura de jeleu din 500 ml zeama de compot ,sau suc de fructe,sau apa ,amestecate cu 100 g zahar si 2 plicuri de gelatina tort gelee,conform indicatiilor de pe plicul de gelatina.Se fierbe usor 1 minut,se lasa inca 3-4 minute sa se raceasca ,apoi se toarna peste fructe si se da la frigider pana a doua zi,sau pana se incheaga gelatina.Eu am lasat-o pana a doua zi.



-nu mai ramane decat sa decorati si sa savurati !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...