duminică, 12 februarie 2012

Cannelloni cu spanac si telemea


Cannelloni sunt niste paste cilindrice cu diametru mai mare care se preteaza a fi umplute cu diverse umpluturi: legume,carne si care se gatesc la cuptor in sos,de regula de rosii sau bechamel.Eu nu le gasesc prea des,mai ales si la un pret bun.Dar asta toamna ,in "flendureala" mea cu Elena la Dragonul rosu, le-am gasit la un pret bun.Chiar uitasem de ele, dar mi-am amintit zilele astea gandindu-ma la ce sa mai gatesc cu ce aveam prin camara,ca la cumparaturi pe vremea asta haina,nu-mi face placere sa merg. Asa ca am purces la "executie". De data asta le-am umplut cu o pasta de spanac,reteta aici,care noua ne place foarte mult si o folosesc de cate ori folosesc umpluturi de spanac.Secretul umpluturii asteia este mararul.Cu cat mai mult cu atat mai bun.Spanacul se completeaza foarte bine cu mararul,care ii da un gust deosebit de bun.merita sa incercati.

INGREDIENTE:

-14 buc cannelonni
-500g spanac maruntit congelat
-400g telemea rasa de oaie
-2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau 2 pachetele  de marar uscat si maruntit
-3 cepe mari

-2 catei de usturoi maruntiti
-ulei
-sare,piper

ptr.sosul bechamel:
-2 linguri de faina
-30 g unt
-cca 0,8 l de lapte
-1/2 lg nucsoara macinata 
-200 g cascaval ras
-o ceasca de parmezan 

MOD DE PREPARARE:
-tocam ceapa,o calim in ulei,adaugam spanacul,branza si mararul,gatim 3 minute,stingem focul,adaugam usturoil zdrobit cu presa si asezonam cu sare daca mai este nevoie si piper din belsug sau dupa gustul vostru.Lasam sa se raceasca putin compozitia
-preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina,amestecam,apoi adaugam pe rand laptele cald,amestecand continuu,pana sosul capata consistenta dorita.La sfarsit adaugam nucsoara.

-umplem cannelloni cu amestecul de spanac
-intr-un vas termorezistent,punem jumatate din sosul bechamel,apoi asezam pastele
-acoperim cu restul de sos si presaram cu cascaval ras si parmezan
-coacem in cuptorul incins la mediu,pana se rumeneste frumos deasupra,cam 25 de minute.



Pofta buna!

13 comentarii:

  1. Acum as papa o portie ;) , tare bine arata !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Pansy, certific faptul ca sunt de-a dreptul minunate, si bune la gust, si aratoase! Le-am facut si eu, aici (http://bistromargot.blogspot.com/2010/04/cannelloni-cu-ricotta-si-spanac-sau-cum.html), am incercat o reteta cu ricotta din cartea "Cu Jamie in Italia", dar ai dreptate, merge foarte bine si cu telemeaua noastra neaosa. Cannelloni sa stii ca mai gasesti si la Carrefour. Eu de acolo am luat. Te pup si felicitari, este o reteta tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac cum stau aliniati in tava.Deliciosi.Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pâtes et épinard se marient très bien.
    Ton plat est très réussi.
    Bon dimanche et à bientôt

    RăspundețiȘtergere
  5. buneee pastele tale! delicoase si aspectuoase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Margot,eu nefiind o prea mare fana ricotta,le prefer cu telemea sau feta.Incerarca-le si cu marar sa vezi ce bunatate iese din combinatia asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fetelor marturisesc,sunt tare bune !

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer nu am consumat, dar in ultima vreme ma atrage tot mai mult astfel de retete(de cand cu blogosfera, bat-o norocu):)Arata tare bine!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria,doar forma difera,altfel sunt paste normale ,dar sunt tare aspectuoase si mai ales predomina umplutura,fata de altfel de paste.

    RăspundețiȘtergere
  10. arata minunat! Drept sa-ti spun, nu am incercat combinatia de spanac cu marar, insa daca tu spui ca-i delicioasa atunci musai trebuie testata caci am mare incredere in gusturile tale ♥ Pupicei scumpa mea ♥

    RăspundețiȘtergere
  11. Incearca emily,mult marar,cu cat mai mult cu atat mai bun !pupu-te si io

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...