marți, 14 februarie 2012

Cupcakes cu mure,afine

Am facut prima data reteta asta si rezultatul a fost remarcabil ca gust.Tot prima data am facut si frosting,asta insa nu mi-a iesit asa cum trebuie,adica a iesit cam moale,din cauza faptului ca nu am avut suficient unt si am uitat sa micsorez corespunzator si restul ingredientelor.Le refac azi cu zmeura si am sa va arat mai pe seara rezultatul.


INGREDIENTE :
masura cup = ceasca de 240 ml
cantitatile sint pentru 28-30 de cupcake-uri,depinde de dimensiunea formelor ce le aveti.

-200 g unt
-2 cups zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-3 cups faina
-1 pliculet praf de copt
-1/2 lg (lingurita) sare
-4 oua
-3/4 cup iaurt
-1/2 ceasca piure de mure,afine
-1/2 de sambure tonka ras
-esenta de vanilie
ptr cheese frosting (glazura pentru decorat cupcakes-urile)
-250 g  unt moale (de preferinta de 80% grasime)
-200 g branza philadelphia sau similara
-1/2 cup piure de mure
-3 cups de zahar pudra
-2 Lg (linguri) amidon de porumb

MOD DE PREPARARE :
-se amesteca faina cu praful de copt si sarea
-se amesteca iaurtul cu piureul de mure(daca sunt congelate se zdrobesc in blender) si esenta de vanilie si samburele tonka ras
-se bate  untul spuma apoi se adauga zaharl si se mixeaza pana ce amestecul se albeste,apoi se adauga coaja rasa de lamaie si ouale unul cate unul,amestecand continuu
-se adauga peste unt faina si iaurtul pe rand ,in transe :1/3 faina,apoi 1/2 iaurt,1/3 faina,1/2 iaurt si se termina cu ultima transa de faina.

-se ung formele de muffins cu ulei si se umplu 3/4 cu amestecul de mai sus
-se coc in cuptorul preincalzit la 180* timp de 20-25 de minute,pana ce trec proba scobitorii.
-asa arata sectiunea,ca sa nu zic ruptura
-ptr frosting :
-se freaca untul sa se inmoaie,apoi se adauga pe rand branza bine scursa,se amesteca pana la omogenizare completa
-murele,daca sunt congelate,se lasa la dezghetat,se scurg si se fac piure.Daca vreti le puteti trece printr-o strecuratoare sa eliminati semintele.Eu n-am facut-o,pentru ca le-am dat prin blender care a zdrobit tot.
-se adauga piureul in amestecul de mai sus apoi se incorporeaza pe rand zaharul pudra amestecat in prealabil cu amidonul ,mixand cu rabdare si nadejde pana iese o crema fina si suficient de consistenta.
-eu nu am avut suficient unt si mi-a iesit o crema cam moale.Asa ca am tinut 10 minute crema la congelator si am lucrat cat de repede am putut cu ea.

12 comentarii:

  1. Imi plac murele si am ceva chiar acum in "constructie"

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesit foarte frumoase!Happy Valentines's day!

    RăspundețiȘtergere
  3. Murele sunt foarte bune.Iar prajiturile sunt apetisante.O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pufoase si frumusele sant ! Pofta buna si sa le mancati cu dragoste !
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. paradisiaco,mai au pana sa fie freumoase,dar de bune nu ma dau in laturi sa spun,pe cuvant de cercetas ,ca-s bune

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia-Mar si mie imi plac murele,de fapt toate fructele de padure,iar prajiturelele astea au iesit fin aromate si din cauza samburelui de tonka si a vaniliei naturale

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Lia,le-am mancat deja !pupu-te si io

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumes Ramona,aromate au fost cu adevarat

    RăspundețiȘtergere
  9. Mure,afine....mmm....ce combinatie minunata.Imi plac formele.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...