marți, 14 februarie 2012

Cupcakes cu zmeura

Desi nu m-am obisnuit cu sarbatoarea asta,care are atata succes intre cei tineri si mai ales imi displac atatea inimioare roz si rosii ,iata ca m-am incadrat si eu in trendul zilei si am facut  cupcakes cu zmeura ,nu de alta dar aveam formele si nu-mi dadea pace frostingul ratat la cupcakesurile cu mure.Reteta este aceeasi,adica aici, atata doar ca am inlocuit murele si afinele cu zmeura.
As face o observatie la frosting.Dupa ce ati facut crema,adica frostingul, lasati-l macar 10 minute la frigider inainte de a decora prajiturelele.
Cu reteta asta particip la concursul organizat de dragele mele Liana si Janet,pe blogul lor Pe masa din bucatarie.La Janet si Liana.
INGREDIENTE :
masura cup = ceasca de 240 ml

cantitatile sint pentru 28-30 de cupcake-uri,depinde de dimensiunea formelor ce le aveti.

-200 g unt
-2 cups zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-3 cups faina
-1 pliculet praf de copt
-1/2 lg (lingurita) sare
-4 oua
-3/4 cup iaurt
-1/2 ceasca piure de zmeura
-1/2 de sambure tonka ras
-esenta de vanilie
ptr cheese frosting (glazura pentru decorat cupcakes-urile)
-250 g  unt moale (de preferinta de 80% grasime)
-200 g branza philadelphia sau similara
-1/2 cup piure de mure
-1 cup de zahar pudra
-2 Lg (linguri) de amidon de porumb


MOD DE PREPARARE :



-se amesteca faina cu praful de copt si sarea
-se amesteca iaurtul cu piureul de zmeura (daca sunt congelate se zdrobesc in blender) si esenta de vanilie si samburele tonka ras.Mare lucru samburele asta,are o aroma care mie imi place foarte mult.E o combinatie de toate aromele de pus in amestecurile cu fructe.
-se bate  untul spuma apoi se adauga zaharl si se mixeaza pana ce amestecul se albeste,apoi se adauga coaja rasa de lamaie si ouale unul cate unul,amestecand continuu
-se adauga peste unt faina si iaurtul pe rand ,in transe :1/3 faina,apoi 1/2 iaurt,1/3 faina,1/2 iaurt si se termina cu ultima transa de faina.




-se ung formele de muffins cu ulei si se umplu 3/4 cu amestecul de mai sus 

-se coc in cuptorul preincalzit la 180* timp de 20-25 de minute,pana ce trec proba scobitorii. 
-ptr frosting :
-se freaca untul sa se inmoaie,apoi se adauga pe rand branza bine scursa,se amesteca pana la omogenizare completa.
-zmeura,daca este congelata,se lasa la dezghetat,se scurg si apoi se face piure.Daca vreti le puteti trece printr-o strecuratoare sa eliminati semintele.Eu n-am facut-o,pentru ca le-am dat prin blender care a zdrobit tot.
-se adauga piureul in amestecul de mai sus apoi se incorporeaza pe rand zaharul pudra(amestecat in prealabil cu amidonul) ,mixand cu rabdare si nadejde pana iese o crema fina si suficient de consistenta.Dupa care se lasa 30 de minute la frigider,sau 10 la congelator ,dupa care se decoreaza prajiturelele dupa dorinta.


16 comentarii:

  1. BUNE SI AROMATE!FELICITARI ARATA ASA DE BINE!

    RăspundețiȘtergere
  2. nici eu nu ma obisnuiesc cu ziua asta si cu atatea inimioare :)) , bravo tie ca ai reusit sa intri in trend. Cat despre briose, arata foarte bine si cred ca sunt gustoase tare...mi-e pofta

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc langmina !e drept ca sunt aromate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Strumfo,cred ca o sa fac alergie la atatea inimioare !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca sunt fff aromate cu zmeura !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hallo Pansy!
    Minunate inimoarele tale!
    Felicitari si sa va fie de bine!
    Eu din pacate de Valentin`s Day nu am avut timp nici sa mor ce sa mai prepar si ceva dulce:-( , dar nui bai prea mare, ca si asa s-au acumulat sunculitele(hi,hi,hi)...
    O seara placuta in continuare!
    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
  8. super dragalase inimioarele tale ;)
    Pupicei si bafta la concurs :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat drept ca e ca sunt aromate si buneee!

    RăspundețiȘtergere
  10. Te pup Laura,da' sa stii ca nu le-am facut neaparat pentru valentine's day,cat mai mult din curiozitatae,ca cele cu afine si mure tare bune au iesit,dar nu mi-a iesit frostingul,in schimb la astea au iesit toate bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. p[upu-te Emilico,merci de urari,asijderea!

    RăspundețiȘtergere
  12. arata minunat, Pansy! ca si cele cu mure! ce dragute sunt ele asa, in forma de inimioara! sa stii ca si Kadia organizeaza un concurs de cupcakes, cred ca ar merita sa participi la ce cupcakes frumoase ai! iar eu sunt in juriu ;)

    poti afla mai multe despre concurs aici: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/

    RăspundețiȘtergere
  13. Nargot draga,stiu de concursul kadiei,dar pentru ala vreau sa fac alta reteta .

    RăspundețiȘtergere
  14. buna foarte frummoaseCupcakes cu zmeura dar as vrea sa te intreb daca nu te superi cit inseamna -2 cups zahar 3 cups faina 3/4 cup iaurt 1/2 cup piure de mure eu nu ma pricep deloc cu masurile de cups as vrea sa le fac dar mi frica sa nu pun cumva cantitati gresite si sa nu iese deloc am facut retete de la tine siau iesit de nota 10 succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  15. Am scris la inceputul listei cu ingredientele 1 cup =1 ceasca 240 ml.Masurile,inclusiv subdiviziunile, le gasesti la Carrefour,marca lor si sunt ieftine .se gasesc si la ikea,cred ca si la selgros sau metro.uite aici sa vezi cum arata http://panseluta-violet.blogspot.com/2010/09/ustensile-noi.html

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce inimioare frumoase.
    Pup dulce si o zi frumoasa de duminica!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...