miercuri, 15 februarie 2012

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national-Sarmalute in cuib-

Am primit o invitatie de la Electrolux,de a participa la un concurs ce face parte din proiectul lor Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national .Retete traditionale romanesti,de data asta din Moldova si Bucovina.Desi sunt ardeleanca,am decis sa particip cu reteta asta de sarmalute in cuib,ce le-am mancat acum multi ani,intr-o delegatie fiind,la Dorohoi.Am facut fiecare portie in vase independente,de lut.Dar cuiburile pot fi gatite si impreuna intr-un vas mai mare,dar avand grija sa fie bine infasurate pentru a putea fi servite frumos fiecare cuib independent.

INGREDIENTE :
-500 g carne tocata (amestec am folosit eu,jumatate vaca,jumatate porc)
-1/2 ceasca de orez
-1 ceapa mare tocata
-2 catei de usturoi
-2 legaturi marar tocat
-1 lg (lingurita) seminte de coriandru zdrobite
-250 g afumatura,(eu am folosit bacon crud uscat)
-1 l de supa de vaca (facuta dintr-un cub)
-sare,piper
-foi de dafin,cimbru
-pasta de tomate
-1 sticla de vin alb de Cotnari

MOD DE PREPARARE :
-carnea tocata se framanta cu ceapa tocata,usturoil zdrobit,orezul,mararul si mirodeniile (sare,piper,coriandru) su acopera vasul cu folie si se da la rece pentru 4-5 ore.

-se infasoara sarmalutele,la fel ca orice sarmale,doar ca dimensiunea lor este mult mai mica,cam de dimensiunea falangei degetului mare.
-se unge vasul in care le vom gati cu ulei,punem varza tocata pe fundul lui ,apoi il tapetam cu o foaie mare de varza,punem afumatura,apoi asezam sarmalutele.Deasupra punem iar afumatura si invelim cuibul.Le-am pozat alaturi de o bricheta ca sa va dati seama cat sunt de mari.
-inchidem cuibul de sarmale,punem pasta de tomate,vinul,cimbrul si o foaie de dafin in fiecare vas si le dam la cuptor,la foc mediu,aprox o ora si jumatate.Acum depinde si cat de mare este vasul cu sarmalutele.Pe masura ce lichidul e absorbit de orez,adaugam supa.
Daca nu le facem in vase independente,ci intr-un vas mai mare,infasuram sarmalutele mici intr-o frunza mai mare,tot dupa tehnica infasurarile sarmalei,avand grija sa putem scoate fiecare cuib fara sa-l zdrelim,cand va fi gata.
-servim cu smantana , alaturi de mamaliguta si ardei iute

33 de comentarii:

  1. Noi am servi, dar nu avem...:-). Ce frumoase si apetisante sunt. Te votam undeva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare apetisant, iar prezentarea ii da o nota autentica, asa ca multa bafta la concurs. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uau...ce poftaaa mi-ai facut ! Bafta multa ! (Raluca)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am inteles ca e fara vot,dar va multumesc pentru intentie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Naina draga,acuma ce sa-ti spun,ca nici noi nu mai avem,dar conditia concursului a fost sa fie postata reteta azi.Ca daca pofteai iti pastram o olicioara si tie!Da' sa stii ca eu tot la salata ta de boeuf jinduiesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. una receta muy apetitosa y con el ají mucho más,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru faptul ca asa ardeleanca cum esti, ai reusit sa le faci micute ca-n Moldova! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. un pur régal, je note
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  9. Wauuuuu,ce bunaciuneeeee!
    Mi-am chemat sotul si fiul sa vada ce ai tu aici.Ne punem pe treaba ca prea e tentant,trebuie probat!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Numai prezentarea face toti banii....sa nu mai punem si restul:)!!!!Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pansy, super reteta si prezentare, iti doresc mult succes in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca imi plac mai mult portiile individuale si m-ai dat gata cu coriandrul. Bafta multa,imi place tare mult reteta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mitinita,coriandrul ala le da o aroma grozava.De obicei eu pun menta in orice tocatura,dar de data asta n-am pus.Cat despre portiile individuale,este mai spectaculoasa sa zic asa servirea.

    RăspundețiȘtergere
  14. ptiiiii, ce pofta mi-ai facut, de cand zic ca iau sarmalele de la mama si tot nu le mai iau :)))!

    RăspundețiȘtergere
  15. zazuzo,eu in general fac numai iarna sarmale,eventual inca o data la inceput de primavara,dar atunci le fac in foi de vita si ma gandesc la vara !

    RăspundețiȘtergere
  16. J'aime le chou farci et ta manière de faire me plait beaucoup.
    A très bientôt

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi place mult ideea! Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nadji,pour nous c'est "un sport national"!bisous!

    RăspundețiȘtergere
  19. Delicioasa papica.
    Mult succes la concurs !
    Te tzuc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu dau un vot pt daruire si talent,prea bine arata,ca ai berechet,,da spune cum mama naibi sa renunt la cuvintele alea doua ca nu eu le-am pus si habar n-am cum se face,scrie la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu dau un vot pt daruire si talent,prea bine arata,ca ai berechet,,da spune cum mama naibi sa renunt la cuvintele alea doua ca nu eu le-am pus si habar n-am cum se face,scrie la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...