sâmbătă, 31 martie 2012

Ciorba de perisoare


De mult nu am mai pus de-o ciorba aici pe blog. Dupa atatea mancaruri...!!! Ca sa ma conformez proiectului cu carne tocata,am facut o ciorba de perisoare.Ce are in plus fata de ce stiti ? menta si merken. Acrita cu zeama de varza, dreasa cu smantana( ca deh Ardealul e cu noi)  si ardeiul iute e dupa gust !!!!
Am sa pun totusi o reteta
INGREDIENTE :
-500 g carne tocata amestec porc si vita ,sau de care va place
-1/2 ceasca orez
-1 ceapa mare tocata marunt
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 lg (lingurita)menta uscata zdrobita
-1 lg merken,reteta aici
-1/2 lg cimbru uscat
-sare,piper dupa gust
-un ou
-3 morcovi rasi
-1 pastarnac ras
-1/2 telina mica rasa
-1l zeama de varza (sau bors nu prea acru)
-300 ml smantana de gatit
-2 Lg (linguri) leustean tocat ,de preferinta verde.Eu am folosit uscat,ca inca nu-i momentul
-2 Lg patrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE :
1.Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata, usturoiul, oul, cimbrul, menta si merkenul. Se potriveste de sare si piper.Se formeaza perisoarele.Eu nu calesc ceapa inainte.Nu mi se pare semnificativ pentru gust,asa ca o adaug cum am zis.
2.Legumele maruntite se fierb 5 minute, apoi se adauga perisoarele de carne si se fierb in continuare la foc mic inca 10 de minute,dupa care se aduga zeama de varza sau borsul, smantana si se mai fierb impreuna inca 10 minute.
Gata!!!! Se inchide gocul se adauga leusteanul si patrunjelul. Ardeiul iute e optional!
Mancam cu mare pofta ! Cu salata de ceapa : ceapa rosie frecata cu sare si stropita cu ulei si otet de vin  si evident, ardei iute!
Pofta buna!

15 comentarii:

  1. Da-mi place de mor zama cu smantana..si daca e cu carne, portie dubla! ;-)) puup

    RăspundețiȘtergere
  2. Estupenda receta bien elaborada sustanciosa y saludable me encanta,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare mult ciorba de perisoare!Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merken.. sunt tare curioasa ce gust ii confera ciorbitei!! Hai ca m-ai facut maxim de curioasa! Imi place la nebunie ciorba de perisoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti zic ca e de incercat.Aroma aia de afumatura discreta face toti banii

      Ștergere
  5. Antonina,coriandrul din merken o aromeaza in mod deosebit .Ideal ar fi sa amesteci carnea cu de toate si sa o lasi cateva ore la rece,sa se dezvolte aromele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fetelor,am zis si eu ca nu cred sa fie cineva care sa nu agreeze ciorba de perisoare.Si daca-i acrita cu zeama de varza si dreasa cu smantana,e un vis !gustos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy, o grozavie de ciorbita!
    Nu cred ca am cuvinte sa-ti descriu ce mult imi place.Intotdeauna mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai Bucate,cum am zis nu stiu persoana adulta sau nu,careia sa nu-i placa ciorba de perisoare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...