marți, 6 martie 2012

Friptura de carne tocata cu palarie de rosii si busuioc

Am gasit reteta intr-o revista si arata asa frumos ca am zis s-o incerc.Binenteles ca am modificat-o dupa gustul meu ,a propos de condimente si sa vedeti ce a iesit.Am avut si musafiri asa ca abia am apucat sa fac o poza .De ramas, n-a mai ramas nici o firimitura.Ca sa vedeti cu ce am mancat aligot-ul postat ieri. 

INGREDIENTE :
-1 kg carne tocata amestec
-2 cepe tocate marunt
-4 catei de usturoi maruntiti
-100 g sunca afumata,bacon,etc
-5 linguri pesmet
-1 Lg(lingura) mustar
-1 Lg pasta de ardei dulce sau 1 lg (lingurita) de pasta de ardei iute sau 1lg dulce de iute.In lipsa 1 Lg bulion sau ketchup
-2 oua
-1 lg cimbru 
-1 lg menta
-sare,piper,dupa gust
-250 g rosii cherry
-10-12 frunze de busuioc verde 
-1 Lg dulce de iute de la Radu Popovici

MOD DE PREPARARE :
-se toaca ceapa, usturoiul si se taie cubulete bacon-ul
-intr-un bol se amesteca carnea pesmetul ,ouale si condimentele,mai putin rosiile,busuiocul verde si dulce de iute.Se framanta toate spre o buna incorporare si omogenizare
-o tava de cozonac,sau de chec,sau de care aveti,se tapeteaza cu folie de aluminiu,avand grija sa lasati marginile mai lungi,pentru ca ele vor ajuta la extragerea fripturii din forma,cand va fi gata.Vezi poza de mai sus.
-se aseaza amestecul de carne in forma si se unge deasupra cu dulce de iute.
-se aseaza forma in cuptorul preincalzit la 210* pentru 40 de minute,dupa care se scoate forma si se aseaza rosiile deasupra,se stropesc rosiile cu ulei ,sare,piper si se pune totul la loc in cuptor pentru inca aproximativ 15 minute, pana ce rosiile sunt coapte.
-se scoate tava din cuptor,se scoate friptura din tava apucand marginile foliei si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca,dupa care se indeparteaza folia si cu ajutorul unei palete se aseaza pe un platou si se presara cu busuioc verde tocat
-se serveste alaturi garnitura dorita.Noi ,cum v-am spus, am mancat-o cu aligot si o salata.


26 de comentarii:

  1. Faina ideea , o friptura mai "altfel".

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce grozavie , dar ce palarie !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar foarte cocheta cu palaria aia!Si gustoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. SEAMANA CU UNA DIN VERISOARELE PRINTULUI WILLIAM ( CEA CU PALARIE FISTICHIE : ) )...GLUMESC!!!! E SUPERBA FRIPTURICA...IAR CUM MIE IMI PLACE COMBINATIA DE ROSIE CU BUSUIOC, PARIEZ CA A FOST TARE GUSTOASA!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna interesant!... Trebuie incercat!...
    De multe ori m-am gandit la tine sa trec sa caut reteta de sos pentru paste! Mi-ai zis odata ca nu trebuie sa cumpar pt ca ai tu reteta pe blog!... Trebuie sa caut

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy this is a delicious meat loaf and beautiful with the tomatoes on top.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un pain de viande bien habillé. J'aime beaucoup le chapeau de tomates.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce simpatica esti Ophelia!ar fi trebuit sa-i spun friptura cu palarie de york! hi,hi,...

    RăspundețiȘtergere
  9. Felis nu mai tun minte ce am zis,dar sosul rosu de paste e foarte simplu :rosii,usturoi,busuioac,oregano si in rest ce-ti mai place tie.iti propun retetele :paste cu rucola sipaste cu 3 feluri de branza.asta ca sa te inspiri

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place comentariul lui catkitchen:

    Ce grozavie , dar ce palarie !! ;)Cat despre calificarea la concursul Delimano.....FELICITARI!!!poti conta pe votul meu:)!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  11. WOW! De reteta asta chiar nu am auzit niciodata. Cat de interesant... Multumesc de reteta. Sigur voi incerca

    RăspundețiȘtergere
  12. Maria,iti multumesc pentru sustinere!

    RăspundețiȘtergere
  13. Maricica astept vesti,daca o incerci!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Andreea-Elena pentru apreciere!

    RăspundețiȘtergere
  15. De 8 Martie ginduri curate impletite din iubire, alaturi de un sincer La multi ani!O zi superba!xoxo.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pupu-te Paradisiaco!La multi ani,sa fii iubita!

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani!Scuze pt intarziere!

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place cum ai numit reteta,imi place cum arata si sunt convinsa ca este si tare buna.
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Haplea,n-=ai de ce sa te scuzi,urarile sunt totdeauna binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  20. Te pup Medi,multumesc! o duminica placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  21. am facut si noi chiar de curand o friptura din asta, ca austriecilor le place mult! difera un pic reteta, nu foarte mult, ia sa ma pun pe treaba sa postez ca in ultima vreme ma tin numa de filosofii ;))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...