vineri, 2 martie 2012

Pui merken cu legume, la cuptor sau cum e cu gustul

Iata o noua reteta foarte simpla si aromata cu merken ,despre care v-am povestit in postul anterior.Toata lumea face retete foarte asemanatoare.De regula,la acest tip de mancare,diferenta o fac condimentele.Cred ca putem face acelasi tip de mancare,acesta in cazul meu,in mai multe feluri,functie de condimentele folosite mai ales si mici adaugiri.Spun eu,ca acelasi fel de macare poate sa fie diferit,mai ales din cauza de condimente si mici trucuri culiunare.Adica vreau sa spun ca o macare ,ca asta a mea,poate sa aiba o multime de gusturi sa te poarte de la iad la rai,functie de conmdimentele ce le folositi.Aceeasi mancare cu aceleasi ingredinete,dar cu condimentele ce va pasioneaza la momentul in care gatiti.Faceti o incercare sa vedeti ce diferenta este!!!!! fi-ti creative! Astea fac diferenta,condimentele.Familia voastra o va simti,n-o va percepe ca acelasi fel de mancare.Concluzia este ca trebuie sa adaptati gustului propriu,orice fel de reteta care are sau nu  marca .Si chiar si aceea ,cu marca,dupa ce ati gustat-o sau ati incercat-o ,o puteti modifica dupa gustul vostru,fara indoiala cu alt nume.Important ramane gatitul cu placere !Asta conteaza,sa stii despre ce e vorba si sa adaptezi reteta gusturilor familiei tale.Pastrati-va spiritul cercetator si creativitatea!

INGREDIENTE :
-6 buc pulpe superioare
-1 ceapa mare
-5 cartofi
-4 morcovi mari
-300 g ciuperci
-sare,piper
-2 LG (linguri)merken (reteta aici)
-praf de usturoi
-1 pahar de vin alb sec
-1-2 cesti supa de pui

MOD DE PREPARARE :
-carnea se freaca cu praful de usturoi,merken,sare,piper si se lasa acoperita cu o folie de seara pana dimineata,pentru a se patrunde de arome.

-intr-un vas termorezistent,uns cu unt, se pun straturi de ceapa,cartofi taiati rondele subtiri,morcovi taiati la fel rondele subtiri si ciupercile feliate.
-deasupra se pun bucatile de carne,se adauga paharul de vin si ceasca de supa si se da la cuptorul incins,pentru aproximativ o ora,o ora si un sfert,pana carnea este frumos rumenita si patrunsa.Carnea se stropeste din cand in cand cu zeama din vas.Daca este necesar,se completeaza lichidul scazut,cu supa de pui.
la sfarsit se presara cu patrunjel tocat.
-Pofta buna!

11 comentarii:

  1. Cred ac e delicios !!! O primavara superba iti doresc !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar cam trebui sa ma pun pe treaba! Prea am lenevit ! Merg sa mai citesc o data postarea condimentului.. Te invit cu drag la un concurs ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetelor e un fel simplu dar gustos,va asigur de asta.Nu va fi prea iute,decat cat vreti voi sa fie iute.V-am mai spus ca acet condiment aromat si interesat, tocmai pentru ca nu este decat subtil iute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto,ma duc sa vad despre ce-i vorba!

    RăspundețiȘtergere
  5. que rico plato con merquén es una delicia,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  6. CE BUN E PUIUL ASTA! DA...ADEVARAT: CONDIMENTELE FAC DIFERENTA!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ophelia,ma bucur ca suntem de acord.

    RăspundețiȘtergere
  8. o reteta delicioasa!!arata de nota 10!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...