luni, 30 aprilie 2012

Pui vanatoresc,varianta frantuzeasca

Puiul vanatoresc (poulet chasseur ) este varianta frantuzeasca, a puiului cacciatore ,reteta toscana.Dar veti vedea ca este diferita.Nu stiu de ce se numeste vanatoresc ,n-am aflat.Poate pentru ca vanatorii vaneaza in padure si ciupercile cresc tot in padure.Alta legatura eu n-am gasit.Cine stie,sa spuna.

INGREDIENTE:
-1 kg pulpe superioare de pui,cu os si piele puteti folosi pui intreg,portionat)
-1 Lg (lingura) ulei
-60 g unt
-2 esalote (eu am folosit ceapa obisnuita)
-500 g ciuperci
-1 Lg faina
-125 ml vin alb
-2 Lg coniac
-2 Lg pasta de tomate
-250 ml supa de pui
-1 Lg tarhon
-1 Lg patrunjel
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

-incalziti uleiul,adaugati jumatate din cantitatea de unt,lasati-l sa se topeasca ,apoi sotati carnea de pui,pana se rumeneste pe ambele parti.Scoateti-o din tigaie si rezervati-o la cald
-scurgeti excesul de grasime din tigaie sau cratita ,adaugati untul ramas ,apoi ceapa maruntita, o lasati sa se inmoaie,adaugati ciupercile ,acoperiti vasul si gatiti 3 minute.
-adaugati faina si gatiti timp de 1 minut,amestecand constant,apoi adaugati vinul,coniacul,supa,pasta de tomate aduceti la fierbere si adaugati tarhonul.Asezonati cu sare, piper si reduceti focul.
-
-adaugati bucatile de pui ,acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute,sau pana carnea este moale si patrunsa.
-serviti presarata cu patrunjel verde tocat si arpagic verde,alaturi de crutoane mari de paine prajite in ulei.Astea am uitat sa le pun in poza.
Pofta buna!

14 comentarii:

  1. Prima venita ,prima servita.La pranz vin la tine la masa.
    Zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Medi sper sa sarbatoresti 1 mai cu peste ,sa vin si io la masa la tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Pansy! Arata extraordinar si gustul sigur e pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Una exquisitez Pansy muy sabroso me encanta el pollo de esta manera,abrazos hugs,hugs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minunat, gustul cu siguranta pe masura. Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Prea bun ca sa-i rezisti acestui puiut:)!!!O bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  8. I love chicken cacciatore this sounds delicious.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pupu-va fetelor pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...