marți, 29 mai 2012

Friptura de porc cu rondele de ceapa prajita


Suna anost titlul asta ,dar ce e in farfurie ,depaseste orice asteptare.Marinada nu este altceva decat sosul pentru gratar pe care l-am mai folosit aici .Si daca tot va veni sezonul graterelor(asa speram,sa nu ne inecam in ploaie) va propun sa-l folositi asa cum v-am povestit in postarea mentionata .Nu veti regreta. Pe cuvant de pionier ! Lasand nostalgiile pionieresti , multe dintre voi nu stiti nici macar despre ce imi aduc eu aminte, revenim la fripturile si cepele noastre.Va sfatuiam in postarea dinainte, sa nu aruncati uleiul in care ati prajit puiul "soios"  si bine am facut, pentru ca am prajit ceapa de care voi face vorbire mai jos ,in acest ulei. Nu pot sa va spun ce aroma s-a raspandit in bucatarie si in casa ,de veneau ai mei ca trasi de ata ,sa vada ce "construiesc".Voi veti vedea in continuare ce si cum  si depinde de voi daca aveti curajul sa incercati.Eu sper sa-l aveti ,pentru ca merita,fara nici un dubiu!
Parole d'honeur !
INGREDIENTE :
-4 felii de cotlet de porc
-4 cepe
-1 ceasca de lapte
-4 linguri faina
-1/2 lingurita boia iute (sau dulce,daca nu mancati iute)
-4 cartofi
-30 g unt
-1/2 lingurita de busuioc
-sare,piper dupa gust
ptr.marinada :
-4 linguri de ketchup
-1 lingurita sos worchester
-1/2 lingurita praf de mustar (un lipsa o lingurita de mustar iute)
-1 lingura otet din vin rosu
-1 lingurita zahar brun
-1 lingurita praf de usturoi
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE :


-se prepara marinada,amestecand toate ingredientele ,apoi se adauga feliile de carne avand grija sa fie bine imbracate de marinada,dupa care se dau la rece pentru cel putin 30 de minute


-cartofii se spala (am folosit cartofi noi) se taie in 4,se sareaza,se pipereaza,se presara cu busuioc,apoi se invelesc,cate 4 felii ,impreuna cu o bucatica de unt, in folie de aluminiu si se pun la copt in cuptor,pentru aproximativ o ora

-ceapa se taie rondele groase cam de 5 mm si se pun in lapte,unde se tin o jumatate de ora






-faina se amesca cu boiaua dulce sau iute,dupa preferinta,apoi se trec prin ea rondelele de ceapa muiate in lapte si se prajesc in baie de ulei incins pana se coloreaza frumos.Se scot cu grija cu o paleta si se aseaza pe hartie absorbanta.
-carnea marinata se frige pe gratar,avand grija s-o ungem pe parcursul frigerii cu marinada,daca a mai ramas.

-friptura se serveste acoperita cu rondelele de ceapa,alaturi de cartofii copti.Salata ,depinde de voi.
Pofta buna !!!!

15 comentarii:

  1. Voici un plat qui me plait beaucoup, sont aspect est bien délicieux!

    Bravo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Beth,pour vos mots et votre visite!

      Ștergere
  2. Buna pansy! uite ce am gasit pe blogul lui radu! http://www.reteteleluiradu.ro/2012/05/29/sunday-grilling/

    Mi-ar placea sa merg la grill-ul asta, dar, evident, ma gandeam sa imi gasesc si o companie placuta si poate cu aceasta ocazie reusim sa ne cunoastem! Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ophelia draga,eu nu pot sa vin,din cauza de musfairi.dar cand ne vom intalni mai multi,cu prima ocazie,iti sau de stire.m-am uitat si eu peste meniu.

      Ștergere
  3. vai cat de bine arata si imi place foarte mult reteta de marinada :) Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. naty,reteta o am de la prietena mea americana,mare specialista in gratare,ca doar la ei e sport national.Am sa postez reteta separat.Merge sa-l prepari si sa-l patrezi la frigider,mai ales ca acum vine sezonul gratarelor.Dar in reteta ce o voi posta voi folosi,ca asa e reteta ei,sos chili picant de la heinz.

      Ștergere
  4. O masa delicioasa! Arata bine de tot, totul e pe placul meu draga Pansy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place ,Maria Elena.Sosul pentru marinat e super bun!

      Ștergere
  5. :)...Sigur, nu-i problema! M-as fi dus, insa si priteneul mi-e la munca si parca nu are haz sa mergi cu oameni care nu-s pasionati de asa ceva! Zi faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. mie una imi place, rondele de ceapa+ porc macar odata pe luna la doua luni nu strica, dar sa fie si cu masura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E drept ca nu-i prea dietetic,dar din cand in cand trebuie sa ne facem si de cap!

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Lavi,baiatul meu mi-a reprosat ca n-am reusit sa fac o poza care sa reflecte cat de bun a fost !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...