luni, 28 mai 2012

Pui inabusit in sos de soia

V-am povestit intr-o postare anterioara,adica aici,despre concursul organizat de Real-fara egal,in cadru unei campanii de promovare a vaselor Pyroflam.De ce va spun iar despre ele ?Nu ma plateste nimeni,nu va ingrijorati.Pentru ca reteta prezentata de mine,ca pretabila de a fi gatit in acest vas,si de a-i releva calitatile,a fost selectata alaturi de alte 44 de retete.Si ce daca ? O sa va intrebati retoric. Pai , rezultatul a fost ca am primit un mic vas de 2l,in care sa demonstrez ce faina e reteta mea gatita in acest mic vas,atat de dragut si de care m-am indragostit.De cand l-am primit l-am incercat cu tot felul :am fiert ,am prajit,am inabusit,...am nadusit! Adica si-a castigat un loc de frunte in bucataria mea.Tot ce spune in reclama s-a adeverit,ba am gasit o calitate care nu e mentionata in reclama: vasul are un capac de sticla din borosilicat (??) si ce sa vezi? Folosesti vasul cu capac cu tot,pe foc,capacul se incalzeste,de nu poti sa-l atingi,dar manerul capacului nu ! Poti sa-l ridici fara probleme,fara sa te protejezi cu manusa,carpa,sau alte alea.Nu-i fain?
Gata,am terminat cu publicitatea si sa revenim la reteta asta grozava pe care am descoperit-o de curand si de atunci am facut-o in fiecare saptamana ,o data.O reteta de inspiratie chinezeasca.Simpla,extrem de neagra , dar si extrem de buna.Sosul e un deliciu .Daca ramane sos dupa ce terminam carnea,il pun in frigider si-l mancam pe post de acompaniament la diverse alte gustari.Nu e el aratos,din cauza culorii prea inchise,dar gustul e de nota 10,de asta pot sa va asigur . Asadar, reluam reteta :
INGREDIENTE :
-1 kg pulpe superioare de pui
-1 lg (lingura) piper  szechuan macinat
-2 lg radacina rasa de ghimbir
-4 catei de usturoi rasi pe razatoare
-3 lg sos soia light
-2 lg sos soia dark
-3 lg vin de orez sau vin alb demisec
-1 lg zahar brun
-ulei pentru prajit (deep fry),aproximativ o ceasca
-2 1/2 cesti de supa de pui,legume,sau apa
-2 lg de zahar
-sare,piper negru dupa gust
-1 lg amidon
-cozi de ceapa verde pentru servit

MOD DE PREPARARE :

-Se macina piperul szechuan si se presara generos pe carne,dupa care se lasa sa se odihneasca carnea,pana ce se prepara marinada

-Marinada se prepara din : usturoiul zdrobit,ghimbirul ras,sosurile de soia,vinul de orez si zaharul brun,se amesteca si se aseaza carnea in ea,intorcand-o  pe toate partile,dupa care se acopera si se pune la rece,timp de 3 ore.Operatiunea am executat-o tot in minicocota mea noua.

-Dupa trecerea timpului de marinare,carnea se scoate din marinada pe care o scurgem  in alt vas ,rezervand-o pentru mai tarziu.
-Se  adauga in vasul de prajit o ceasca de ulei,se incinge si se prajeste carnea  (deep frying),aproximativ 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie

-Se inlatura excesul de ulei din vas,pastrand  o lingura,apoi se adauga  marinada ramasa dupa prima operatiune, supa de pui sau legume si cele 2 linguri de zahar,adica se deglaseaza cratita.Se fierbe la foc mic,timp de 2 minute apoi se adauga in sos carnea prajita si se fierb,impreuna,acoperite,la foc mic,aproximativ 20 de minute,pana ce carnea este patrunsa..La sfarsit adaugati lingura de amidon dizolvata in prealabil in 2 linguri de apa rece,lasati sa se lege sosul, gustati si asezonati daca vi se mai pare ca trebuie s-o faceti ,adaugati iuteala care va place ,apoi inchideti focul.

-Se presara deasupra cozi  de ceapa verde,taiate oblic,in bucati

-Se serveste alaturi de salata verde si/sau garnitura de bulgur, orez sau cuscus .Noi am mancat-o insotita de bulgur cu legume.
-Va sfatuiesc ca uleiul in care ati prajit carnea,strecurat in prealabil,sa nu-l aruncati.E limpede si putin mai inchis la culoare,din cauza sosului de soia. Il puteti folosi la cartofi prajiti de exemplu,care vor iesi cu o aroma extraordinara.
Pofta buna !Si multumesc Real! Fara egal!!!

12 comentarii:

  1. Din asta cu sos o sa fac si eu,la maruntele cele cu sos au mare trecere:)mai facusem ceva asemanator,dar cu otet balsamic. si mie imi place vasul tare mult,e chiar ca in reclama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bun sosul,acuma sigur ca lor nu le faci iute.Noi am facut o pasiune pentru felul asta de mancare.

      Ștergere
  2. La ce bine aratã, imi imaginez gustul:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona,la cat e de negru nu e prea aratos dar garantez ca e tare gustos.

      Ștergere
  3. Cum mai, nici pe tine nu te platesc? :)))))) tz tz tz

    Te tzuk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghinion de nesansa ,mai Dano!Se chema pe vremuri munca voluntara!
      Pupu-te !

      Ștergere
  4. Mda, are dreptate Dana. Erai buna de agent de promovare! M-ai omorat cu zile, acuma trebuie sa cumpar pui. Frumos din partea ta sa-mi faci astfel de pofte dupa o noapte de nesomn?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena draga,nu stiu daca puiul asta se incadreaza in zilele tale de cura,dar poti sa renunti la amidon si lasi sa scada mai mult sosul,sa se lege .

      Ștergere
  5. Mamaaa,la asa bunatate ma inscriu pentru saptamana viitoare cand il vei presta din nou,,,,,,sa-mi spui ziua sa fiu prezenta,,yamiiiiii!!!
    Pupp si o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minunat puiul tau innabusit Pansy .Succes la concurs,vasul este super .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. succes sa avem amandoua ! si daca nu,ne multumim sa gatim in vasul asta tare dragalas.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...