luni, 14 mai 2012

Puiul Pyroflam inabusit in sos de soia

Am aflat zilele acestea despre un nou "jucator" pe piata vaselor de gatit ,este vorba de gama Pyroflam (produsa de compania franceza Arc International) si de campania de promovare a lor,printr-o provocare interesanta , propusa de Real Hypermarket.Sunt niste vase vitroceramice, extrem de versatile,puteti citi despre ele aici.M-a atras faptul ca pot fi folosite din congelator direct pe flacara sau in cuptor ,fara sa pateasca nimic.Deci suporta variatii mari de temperatura.Un plus fiind si designul lor care le face potrivite pentru orice masa.Cum sunt convinsa ca la cuptor nu intampinam nici o problema folosind vasele acestea,m-am gandit la o reteta care sa le utilizeze pe flacara deschisa,cea a aragazului, numai buna de a le testa,de asemenea trecerea de la frig la cald este interesanta de testat.
As incerca vasul  Pyroflam de 3 l cu  o reteta descoperita de curand,de origine asiatica :pui inabusit in sos de soia.Se poate servi alaturi de salata verde sau garnitura preferata :bulgur,orez sau cuscus ,garnitura pe care eu as pregati -o separat,tot in vasul Pyroflam.Dar garnitura va face poate ,daca reteta imi va fi acceptata,obiectul unei postari separate

INGREDIENTE :
-1 kg pulpe superioare de pui
-1 lg (lingura) piper macinat szechuan
-2 lg radacina rasa de ghimbir
-4 catei de usturoi zdrobiti
-3 lg sos soia light
-2 lg sos soia dark
-3 lg vin de orez sau vin alb demisec
-1 lg zahar brun
-ulei pentru prajit (deep fry)
-2 1/2 cesti de supa de pui,legume,sau apa
-2 lg de zahar
-sare,dupa gust
-1 lg amidon
-cozi de ceapa verde pentru servit

MOD DE PREPARARE :
-se macina piperul si se presara generos pe carne
-se face o marinata din :usturoul zdrobit,ghimbirul ras,sosurile de soia,vinul de orez,zaharul brun,si se pune carnea in ea,se intoarce pe toate partile,dupa care se da 3 ore la rece.Operatiunea aceasta poate fi executata tot in vasul Pyroflam,testand in gelul acesta comportarea lui la trecerea de la rece la cald.
-carnea se scoate din marinata,se scurge marinata din vas,apoi se adauga in vas o ceasca de ulei,se incinge si se prajeste carnea  (deep frying),dupa care se scoate pe o farfurie
-se inlatura excesul de ulei,pastrand  cam o lingura,apoi se adauga in vas restul de marinata, supa de pui sau legume si cele 2 linguri de zahar.Se fierbe la foc mic,2 minute apoi se adauga in sos carnea prajita si se fierb,impreuna,acoperite,aproximativ 20 de minute,pana ce carnea este patrunsa,la foc mic.La sfarsit adaugati lingura de amidon dizolvata in prealabil in putina apa rece,lasati sa se lege sosul,gustati si asezonati daca vi se mai pare ca trebuie s-o faceti ,apoi inchideti focul.
-presarati deasupra cozi de de ceapa verde,taiate oblic,in bucati
-se serveste alaturi de salata verde si/sau garnitura de bulgur, orez sau cuscus.
Sper sa convinga juriul si apoi,dupa ce o voi realiza in vasul Pyroflam, sa va placa si sa va convinga si pe voi !









-

4 comentarii:

  1. Sunt superbe vasele,,,,m-am uitat si eu la ele ,dar atatea sunt ca nu stii ce sa alegi.Puppp si multumesc ca nu m-ai uitat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunate si vasele( eu mi-am luat deja unul) dar si puiut tau !
    Te lingi pe degete....
    Te tzuc Geta draga !

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu le-am vazut inca,live,sa zic asa,dar sunt tentante,din punct de vedere al caracteristicilor

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...