joi, 3 mai 2012

Tort cu mure si afine

A venit caldura, asa ca un tort cu fructe e numai bun si racoros.

INGREDIENTE :
Am folosit forma cu diametru 22 cm
-3 oua
-60g faina
-60 g zahar
-1 lg praf de copt cu sofran(se poate si simplu)
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
strat 1 :
-1 ceasca de mure,afine(eu am avut congelate)
-1 ceasca de zahar
-1 plic gelatina
-1 sambure tonka ras
crema :
-250 ml frisca
-1/2 ceasca mure
-1/2 ceasca zahar
-250 g mascarpone
-3 foi de gelatina
-1 plic zahar vanilat
jeleu :
-500 ml suc natural de mure si coacaze,sau fructe de padure
-2 plicuri getatina tort gelee
-gustati daca mai este nevoie de zahar
MOD DE PREPARARE :
-se bat albusurile spuma,se adauga zaharul in ploaie,zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt


-se pune in forma tapetata cu pe fund cu hartie de copt si se coace la foc mediu,aprox 20 de minute,sau poana trece proba scobitorii.Se lasa apoi la racit.Dupa ce s-a racit,asezam blatul pe farfuria in care vom servi tortul si-linconjuram cu un inel reglabil pentru torturi.
-ptr startul 1 :




-se fierb fructele impreuna cu zaharul,eventual se completeaza cu suc natural de afine ca sa avem 300 ml lichid
-gelatina se hidrateaza 10 minute in apa rece,apoi se adauga la fructe,se iau fructele de pe foc si se amesteca pana se topeste.Atentie ca temperatura sa nu depaseasca 60 *C!
-Lasam sa se racoreasca si sa se inchege usor,apoi turnam compozitia de fructe peste blatul de tort si dam la rece,eventual la congelator,ca sa se inchege mai repede.
-ptr.crema :
-punem foile de gelatina la hidratat 15 minute
-facem un piure din mure si zahar,il incalzim in bain marie,apoi adaugam foile de gelatina hidratate si amestecam pana se topeste gelatina si lingura ramane glasata,apoi lasam sa se raceasca


-batem frisca,adaugam mascaponele si apoi,putin cate putin amestecul de fructe cu gelatina,apoi adaugam crema obtinuta peste stratul 1 si dam iarasi la rece si lasam sa se intareasca si crema.
ptr.jeleu:
-se dizolva plicurile de gelatina in cateva linguri de suc,apoi se amesteca cu restul sucului si se procedeaza coform indicatiilor de pe plic.


-se toarna,dupa ce s-a racorit,peste crema intarita si se da din nou la rece,pana se intareste jeleul.
-se desface inelul reglabil si se decoreaza dupa preferinta.


Pofta buna!

39 de comentarii:

  1. Vai ce bunatate ...Bafta in continuare la concurs , fug sa te votez.

    RăspundeţiȘtergere
  2. cred ca e delicios, imi imaginez deja ce gust bun are! :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. fetelor,pot sa certific ca a fost tare bun,pe gustul meu .Torturile si prajiturile cu fructe sunt slabiciunea mea.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Styrumfo,mai am o feliuta salvata pentru tine!

    RăspundeţiȘtergere
  5. JM,am o slabiciune pentru fructele de padure,drept care asta toamna am pus la congelator.Asta a fosy ultima tura de mure si afine.Mai am zmeura.Asa ca va urma si ceva cu zmeura.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Fantastique il a l'air très delicieux!

    Bisou

    RăspundeţiȘtergere
  7. Auleu de ce-am dat!.Iubesc fructele de padure,iar tortul asta al tau arata tare bine!

    RăspundeţiȘtergere
  8. superb arata,iar gustul cred ca e fabulos!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Foarte elegant tortul tau, iar panglica de ciocolata alba face toti banii. Felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Superb:)!!!!L-am postat la loc de frunte pe Facebook:)!!!!!!Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  11. Cu Tortul asta m-ai dat pe spate !!! Bravo, arata intr-un maaare fel, imi imaginez cat de gustos poate fi ! Este exact genul de tort care imi place ! Din pacate eu am epuizat de mult proviziile din congelator , ca ma si apucam de treaba !

    RăspundeţiȘtergere
  12. Dute,dute,dora nu l-ai facut tu si mai vorbesti de mine,esti un talent fato!!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Merci Beth,il a ete tres bon aussi! Bisous !

    RăspundeţiȘtergere
  14. Pupu-te Paradisiaco,si mie imi plac mult fructele de padure,cum am mai zis !

    RăspundeţiȘtergere
  15. Danutza,DiaMar,multumescu-va pentru aprecieri!

    RăspundeţiȘtergere
  16. multumesc Simona.Tortul e aromat si racoros si e drept ca gustos!

    RăspundeţiȘtergere
  17. Te pup Liana si tortul tau zebra mi-a placut tare cum arata!

    RăspundeţiȘtergere
  18. Pupu-te Maria,esti o draguta!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Te pup si io Vio !Las'ca vine ea vara si atunci sa te tii ! adica sa ma tin,ca am sa intru cat de curand intr-o pauza de facut torturi!

    RăspundeţiȘtergere
  20. Doinitzo,ai sa razi ,dar eu l-am facut! ma mai incearca si pe mine cateodata talentul.Noroc ca nu prea des!! :*

    RăspundeţiȘtergere
  21. Pansy , ce arome dementiale are tortul tau !!! Imi place tare !!

    RăspundeţiȘtergere
  22. Ohhh....una torta fantástica Pansy mis papilas gritan por esta tentación,me encanta la mezcla,abrazos,hugs,.hugs.

    RăspundeţiȘtergere
  23. pai, Adina, nu te contrazic !drept graiesti!

    RăspundeţiȘtergere
  24. Haplea,sectiunea ca sectiunea, da'tortul!lauda-ma gura ...!

    RăspundeţiȘtergere
  25. Oooooff ca tareee binee arataaaa!!!Merita incercata aceasta retetaaa...O zi frumoasaaa!!!

    RăspundeţiȘtergere
  26. Wow, Pansy, ce prezentare superba!! Nici nu vreau sa ma gandesc cat de delicios a fost!
    Pup cu drag!

    RăspundeţiȘtergere
  27. mmmm ce bunatate ai facut ...si cat de bine arata...

    RăspundeţiȘtergere
  28. Elena Cristina,sunt de acord cu tine! merita incercat!

    RăspundeţiȘtergere
  29. Laura,iti multumesc pentru cuvintele frumoase !pupu-te si io!

    RăspundeţiȘtergere
  30. Multumesc Naty !Nu-i complicat de facut si este de efect !ca de bun ,va asigur ca a fost bun!

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...