vineri, 1 iunie 2012

Muffins cu mere,cacao si ciocolata

Iata si varianta cu cacao a muffinsurilor pregatite pentru copii,de 1 iunie.Pentru ei n-am facut cu cacao,din cauza ca nu stiam la ce copii vor ajunge si daca sunt sau nu alergici la acest produs.Asa ca am evitat cat am putut eventuali alergeni.Dar cum noi stiu sigur ca nu suntem alergici ,i-am comis cu cacao.Foarte buni ! ma laud singura aici,ca acasa  m-au laudat  ai mei.

INGREDIENTE :
ptr.24 bucati

-2 oua
-400 g faina
-2 plicuri praf de copt
-300 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml ulei
-400 g iaurt natural
-3 mere mari
-1 lgt scortisoara
-1/2 sambure tonka ras
-3 linguri ciocolata zdrobita grosier
-2 linguri cacao
-esenta de rom dupa gust
-1 varf de cutit de sare
ptr.glazura:
-4 linguri de pastile de ciocolata
-6 linguri frisca
-esenta de rom dupa gust
MOD DE PREPARARE :

-albusurile se bat spuma apoi se adauga ,gradual zaharul praf si cel vanilat.
-se incorporeaza galbenusurile frecate cu sarea,apoi uleiul si iaurtul.
-faina se cerne,se amesteca cu praful de copt si se adauga in mixtura de mai sus,in 4 transe.
-se adauga romul ,ciocolata zdrobita si cacaoa dizolvata in 3 linguri de apa calda.La sfarsit se incorporeaza merele rase si stoarse de suc,scortisoara si samburele tonka ras.
-se ung formele de briosa cu ulei sau unt si se umplu pe 3/4,apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180*C,la foc mediu,aproximativ 20-30 de minute,functie de cuptor, pana ce  trec proba scobitorii.
-dupa ce se scot din cuptor,se lasa la racit ,apoi se scot din forme si se decoreaza dupa imaginatie
-se pot decora cu glazura de ciocolata facuta din 4 linguri de pastile de ciocolata topita si amestecate cu 6 linguri de frisca si apoi presarate cu bombonele colorate.





12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...