sâmbătă, 13 octombrie 2012

Meniu de week-end de octombrie ploios, cu picamere

N-am sa va spun poetic despre cum a trecut vara asta teribila pentru mine si cum a debutat toamna asta trista .Pare ca si anotimpurile si-au schimbat semnificatia,pentru mine .
Azi de dimineata,sambata fiind,m-am trezit intr-un mod duios la ora 8:00 ,cum ar zice americanii eight hundred,intr-o simfonie de picamere.De cateva zile au inceput sa sparga trotuarele pentru a introduce cablurile de fel si fel (alea care atarnau atat de gratios prin copaci), subteran. Azi fiind si ploaie s-a creat un noroi de toata frumusetea.Eu m-am gandit,ca in secolul asta or sa zideasca canalele alea,or sa lase guri de vizitare si acces in caz de ceva sau de adaugare de alte cabluri.As! Ei sapa,baga cablurile si astupa la loc cu pamant si probabil pe urma toarna asfalt la loc.Cred ca era mai sugestiv daca filmam,sa aveti si suavul sunet aferent.
Aici au traversat strada cu canalul
Asta-i pe trotuar la mine

Si asta-i in curte la mine.In planul apropiat e sapatura de acum o luna de la inlocuirea tevii de gaze,pe care aia asa au lasat-o fara sa toarne la loc betonul,cum a fost initial,iar in planul 2 e santul pentru cablu,dar astia au zis ca acopera la loc groapa cu beton,nu fac ca aia de la gaze.
Astea au fost "deliciile" diminetii de azi.
Acuma sa va arat adevaratele delicii.
Mic dejun cu creierii intrati in fibrilatie de la picamere :salata de vinete cu ghimbir si evident ca nu putea sa lipseasca cafeaua,cat de multa !
Ciorba de cartofi nu v-o mai arat,in schimb va arat puiul tandoori cu chiftele de cartofi si salata
Avem si desert,o aromata prajiturica cu prune si zmeura.
Pe seara ,mamaliga in paturi,adica straturi (branza de burduf si carnati buni ardelenesti) care atat de mult ii placea lui tata.In farfurie o inecam in smantana,dar asta n-o sa vedeti,ca sa nu va creasca colesterolul prea tare.
Voi ce ati gatit in week-end?

10 comentarii:

  1. Deocamdata nu am facut nimic in weekend-ul asta, dar am in plan o tigaie picanta de pui, o tarta cu prune si niste clatite cu pere ... dar tare imi face cu ochiul si o mamaliguta ca a ta - asa in straturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna tigaia picanta.Cat despre dulciuri nu mai spun,da'parca cam multe !

      Ștergere
  2. Meniul este clar pe gustul meu!!!Mamaliga ta imi place tare muuult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gand la gand cu bucurie ! Si mie imi place mamaliga asta,mai ales pentru ca imi aduce aminte de copilarie

      Ștergere
  3. Buen menú para pasar la lluvia luce exquisito,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot veni in vizita?totul arata super!!!!iar cat despre picamere si gropi,asa fac peste tot,,,,si la noi este la fel.Pupppp!!!si pofta buna la bunatatile alea,,,!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As putea sa spuin ca esti binevenita,da'am cam golit castroanele.

      Ștergere
  5. Tarrta era de dus unor prieteni, iar clatitele pentru noi... Si, in cele din urma, am bifat mamaliguta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...