joi, 18 octombrie 2012

Pui tandoori


O alta reteta simpla ,rapida,aromata,picanta si gustoasa.Puteti folosi orice parte a puiului ,care va place.Daca nu aveti toate condimentele,folositi doar praf de curry,usturoi ,sare,piper.Cat despre iuteala potriviti-o dupa gustul propriu.

Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .Temperatura in acest cuptor poate atinge 480 *C si se pastreaza timp indelungat.Carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.
Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.
Cum tandoor n-avem,il vom frige in cuptorul pe care il avem


INGREDIENTE :
-1 kg pulpe de pui fara os si fara piele
-1 borcan mic de iaurt
-1 lingura praf de curry
-1 lingurita praf de usturoi
-1 lingurita coriandru macinat
-1/2 lingurita praf de chimion
-1/2 lingurita praf de ardei cayenne sau boia iute
-1/4 lingurita praf de cardamom
-sare,piper

MOD DE PREPARARE :
-se amesteca iaurtul cu toate condimentele

 -se aseaza carnea in aceasta marinada,avand grija sa fie imbracata pe toate partile si se da la rece pentru cel putin 30 de minute
-se aseaza bucatile de pui intr-un vas termorezistent uns cu ulei si se da la cuptor ,pana ce carnea este patrunsa si frumos rumenita.
-se serveste presarata cu ceapa verde,alaturi de o salata verde si eventual o garnitura de orez sau legume .Eu am facut chiftele de cartofi picante.
Pofta buna sa aveti!Si curaj s-o incercati.

16 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut........as putea manca pui la orice masa,,yamiiiii!!!pupp!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi place puiul si asta e una din retetele noastre preferate

      Ștergere
  2. Atitea ingrediente minunate...deci nu poate iesi decit super la gust. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roswitha,eu zic ca e o reteta rapida si potrivita chiar si pentru o masa de sarbatoare

      Ștergere
  3. faina marinata am sa o incerc si eu:)merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-o sa regreti,daca iti place mancarea picanta si aromata

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. si se p[otriveste la orice fel de zburatoare ,cred eu.

      Ștergere
  5. Foarte bine arata! combinatia e delicioasa! Mi s-a facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. J'adore le poulet tandoori.
    D'accord pour t'accompagner en Inde et goûter à ce délicieux plat.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy , draga mea direct la inimioara m-ai lovit :) E una din preferatele mele. Poate la urmatoarea tura ma autoinvit la tine . Te sarut,
    Lia (BV-ele) ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Lia,te astept,o punem de-o vorba.Cat priveste reteta,bag sama ca am putea spune ca e pe gustul ardelenilor,sau e chiar ardeleneasca hi,hi....

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...