vineri, 9 noiembrie 2012

Mancare picanta de conopida cu pui


Conopida pare ca e vedeta toamnei anul asta in blogosfera.Cum mie imi si place aproape sub orice forma: sufleu, pane,cu maioneza ,supa crema,murata,etc am compus reteta asta,fusion sa-i zic.Eu zic ca e numa'buna de incercat

INGREDIENTE:
-un piept de pui mare,dezosat si fara piele
-o conopida (aprox 1 kg)
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-un morcov
-un ardei iute (optional)
-sare, piper dupa gust
-o lingurita coriandru macinat
-1/2 lingurita praf de chimion
-1/2 lingurita curcuma (turmeric)
-patrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE:
1.Conopida se desface in florete si se pune la fiert in aburi sau apa cu sare, avand grija sa ramana crocanta


2.Pieptul de pui se taie fasii,se condimenteaza cu sare,piper,coriandru si chimion si se rumeneste in putin ulei ,dupa care se rezerva la cald pentru mai tarziu

3.Se calesc in unt sau ulei, ceapa, usturoiul,morcovul taiat rondele subtiri, ardeiul iute taiat rondele, se adauga curcuma.Daca vreti mai putin iute ,se scot semintele ardeiului iute(sau puteti sa-l ignorati cu totul). Se adauga conopida,se amesteca usor sa nu se zdrobeasca si se rumeneste si  ea 5 minute,apoi se adauga carnea,se mai amesteca o data si se inchide focul.Se serveste presarata cu patrunjel verde tocat .

Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Fiecare incearca in fel si chip legumele preferate

      Ștergere
  2. Scuze, a murit sotul Antoninei???????????????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Cred ca intrebarea nu mi se adresaeza mie ci Antoninei

      Ștergere
  3. Foarte bine arata mancarea de conopida!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ador conopida, asa cum zici si tu, in orice forma. Musai de incercat reteta ta, Pansy!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...