miercuri, 7 noiembrie 2012

Penne rigate cu sos de galbiori si ulei cu trufe


Imi plac galbiorii mult,dar din pacate aici in Bucuresti se gasesc foarte rar si nu in perioada asta a anului.Imi aduc aminte de copilarie,cand mergeam cu bunicul meu pe dealuri sa culegem galbiori,dupa care veneam acasa si-i gatea bunicu',cu oua si patrunjel.Mi se pareau atat de buni,incat imi amintesc si acum gustul lor minunat.Dah,vremurile alea nu mai sunt,nici galbiorii proaspat culesi, asa ca m-am multumit cu cei conservati prin uscare.Buni si astia.

INGREDIENTE:

-un pachet de ciuperci galbiori uscate (sau proaspete daca aveti acces la asa ceva)
-400 g penne rigate sau ce tip de paste fainoase doriti
-50 ml coniac
-o ceapa mica,taiata marunt
-2-3 catei de usturoi zdrobiti
-250 ml smantana de gatit
-sare,piper
-o lingura ulei de masline aromat cu trufe
-10 frunze de busuioc verde
-o legatura de patrunjel

MOD DE PREPARARE :

1.Se hidrateaza ciupercile,conform indicatiilor de pe pachet.Pastrati apa in care le-ati hidratat,pentru ca e aromata si buna.O parte o vom folosi la sos,restul se poate folosi la supa,ciorba sau alta mancare.
2.Se calesc usor ceapa si usturoiul zdrobit, in ulei de masline, se adauga galbiorii,se calesc si ei un minut,apoi se adauga coniacul, se lasa sa se evapore alcoolul, se adauga o ceasca din apa in care ati hidratat ciupercile si se lasa la fiert usor impreuna timp de 10-15 minute.

3.Cand ciupercile sunt fierte se adauga smantana, se potriveste gustul de sare si piper,se adauga o lingurita din uleiul trufat si se fierbe usor in continuare,pana se leaga sosul.
4.Dupa ce inchidem focul adaugam patrunjelul si frunzele de busuioc tocate apoi mai adaugam o lingura de ulei de masline cu aroma de trufe.
5.Fierbem pastele conforma indicatiilor de pe ambalaj


6.Mancam pastele cu pofta , cu sos de ciuperci deasupra si frunze de busuioc proaspat
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ramona,eu inainte sa trec in revista blogurile preferate,mananc !!!!

      Ștergere
  2. Imi plac pastele tale, o super combinatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. O minunata combinatie intre paste si galbiori - uleiul de trufe nu-i asa ca-i da o aroma minunata? Eu sunt indragostita de el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Margot,draga,cand am gustat prima oara ulei de trufe,mi-a pus o prietena pe paine prajita,dar a pus prea mult,engrosist,incat gustul chiar mi-a displacut.In schimb cand mi-a facut cadou o scticluta cu ulei din asta si am invatat sa-l folosesc mi s-a parut absolut grozav.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...