duminică, 23 decembrie 2012

Pastrav venetian cu sos chimichurri

 Vazusem de mult reteta asta pe culinar.ro, facuta de KikenHana.O bunatate ,n-o sa va para rau daca o incercati.Ea a facut pestii in cuptor,pe gratarul cuptorului, dar mie mi s-a parut mai simplu sa-i invelesc in folie de aluminiu si sa-i frig asa,astfel nepierzandu-se minunatia de unt aromat.I-am mancat asezonati cu sos chimichurri.Poftiti de incercati !

INGREDIENTE:
-2 pastravi
-30 g unt
-1/4 lingurita menta tocata
-1/4 lingurita rozmarin tocat
-1/8 lingurita cimbru tocat
-un catel de usturoi zdrobit
-piper cu lamaie (sau piper si coaja rasa de lamaie)
-sare
-4 felii de lamaie
-pesmet
-ulei ( de masline daca aveti)

MOD DE PREPARARE:
1.Pestii se curata,se spala si se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara
2.Untul se amesteca cu ierburile, piperul cu lamaie, usturoiul zdrobit
3.Se umplu pestii cu untul aromat si cu feliute de lamaie, apoi se ung cu ulei si se dau la rece acoperiti, pentru 30 de minute
4.Se dau apoi prin pesmet si se invelesc fiecare intr-o folie de aluminiu ,se pun intr-o tava si se dau la cuptorul incins la 200*C, pentru aproximativ 20-30 de minute de minute.
Dupa 10 minute se deschid invelisurile de folie si se lasa sa se rumeneasca.
Pot fi serviti cu garnitura si eventual sosul dorit.Noi i-am mancat cu sosul de patrunjel chimichurri.
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un an nou plin de impliniri!
    Cu drag,
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  3. Muy rico el pescado con chimIchuri,abrazos ...FELIZ NAVIDAD,abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru urari! Si va dorersc si eu tot ce e mau bun pentru voi,tot ce va doriti sa se implineasca!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...